gazi

Yangın yanıyor.. Ölü Ölmüş !!

Yarışçılığımız  işte bu anlamsız laflar gibi sonunun nereye gittiği bilinmez bir halde.

Mevsimin de normalin dışında devam ettiği şu günlerde Yağmurda Arap kızı cam'dan hala bakıyormu bunu bilmem ama, bildiğim tek şey atçılığımız son 10 yıldır bir arpa boyu ileriye gitmemekte.

2017 yılı için yapılan büyük yatırımlar, kan hatları, incelemeler, yok yeni vitaminler yada yeni yemler falan hep hikayeden ibaret kalmakta, yine ve ne yazık ki yapılabilecek maksimum yarış derecesi 2.29 olacak bir GAZİ KOŞUSU bizleri bekliyor.

Kim kazanıarsa kazansın en iyisi bu olan dereceden daha iyisi yapılamayacak, yada daha kötüsü çıkacak belkide bir süpriz sonrası 2.30 veya daha kötü bir derece ile iş bitecek... 

Ya Sonra ??
Her zamanki teraneler okunacak, kazanan Şampihon ilan edilecek, belki de o havayla Başkan'ın gazıyla Dubai'ye gidilecek, gerçekler görülecek, o oldu bu oldu cart oldu, curt oldu falan filan ama sonuç ne yazıkki şimdiden çok belli yine ve her zamanki gibi HÜSRAN..

Bu arada sakın olaki gelecek uluslararası yarışlarda bir başarı falanda beklemeyin olmayacak duaya amiiin' demiş olursunuz.

Uzun lafın kısası ne biliyormusunuz ben GAZİ günü televizyondan bile yarış izlemeyi düşünmüyorum, müşterek bahislerde yarışın izleme zevkide bu işi çok bilenlere kalsın diyorum.

Bir zamanlar 3 yaşındaki atları 2 yaşlı diye sahaya süren ve hemen hemen tüm tay yarışlarını kazananlar, sonrada Gazi koşularındaki bitiriş derecelerini bu mesafe ve pistte yapılan en iyi derece ile 2.26'ya kadar indirenler acaba şimdilerde yattıkları yerlerde rahatmıdır ?

Bu soruya cevabıda mahşere bırakıyorum sevgi ve saygılarımla


Hakan Demirci

Pin It