Eşdeğer Binici Bulunamadığından !!!

01.04.2008 Pazartesi günü Altılının son ayağı yani günün yedinci koşusu koşulacak. Koşunun koşmasına çok az bir zaman kala Tjk Tv ekranlarında Kınalıkaya isimli safkanın yarıştan çıktığı haberini duyuyoruz. O ana kadar hiç bir sorunu olmayan ve yarışı koşacak olan bu safkan Aprantisinin rapor alması ve yerine eş değer apranti bulunamaması yüzünden koşudan çıkarılıyor. Adana Komiserler Kurulu raporu bu kadar basit bir cümle ile geçiştirilmiş gitmiş. "Yerine eş değer binici bulunamadı"


Ne kadar basit dimi ? Atı yarıştan çıkarma işlemi yapılırken, bu safkana oyun oynayan yarışsever hiç düşünülmüyor, bu safkanı altılısına tek yazıp, son ayağı bekleyen yarışseverlerin olacağı, Yarışseverin kaybı, moral bozukluğu hiç dikkate alınmıyor.

Uğur Kulak ne olmuşta Rapor Almış ?
Altılının ilk ayağında Karakuruş isimli safkana binip yarışı kazanan, koşu içinde görüntü olarak hiç bir sorun yaşamayan, daha sonra hiç at binmeyen apranti Uğur Kulak arkadaşımız ne olmuşta rapor almış ? 01.04.2008 ila 03.04.2008 tarihleri arası bu apranti arkadaşımıza rapor verilmiş. Neden verildiği meçhul, hastalığını, at binmeye engel neyinin olduğunu kimse bilmiyor. Tjk sitesinde hiç bir açıklama yok. Bu apranti arkadaşımız 02.04.2008 Çarşamba günü sabahı raporlu olmasına rağmen sahaya gelip at çalıştırdımı, kenterlerinde ilgilendiği atlara bindimi buda merak konusu..

Kınalıkaya bilerekmi Yarıştan çıkarıldı ?
Bu sorunun cevabını en iyi atın ilgilileri verebilir ama bu safkanın koşudan bir gün önce yani Pazartesi sabahı Selim Kaya ile 04 Nisan Perşembe günü koşacağı bir yarışa deklare edilmesi bende bu düşünceyi yaratıyor. Önünde bir yarışın varken gidip başka yarışa deklare olmanın başka ne anlamı olabilirki ?

Peki Kınalıkaya o yarışa kaydolmasaydı yani en yüksek Handikap puanlı at olarak oraya yazılmasaydı ne olacaktı ? Diğer safkanların kiloları nasıl etkilenecekti, hiç düşündünüzmü ? En yüksek Handikap puanlı safkanın 63 kilo olacağını düşünürsek bir çok at en az 4 er kilo daha ağır koşacaktı. Yani bu safkanın koşuya yazılıp daha sonra silinmesi bazı atların işine geldi. İşine gelen atlar içinde Mehmet Kaya'nın bindiği Berrin ve yine Kaya ailesine ait aynı antrenörün ilgilendiği Pekkaya olması kafaları iyice karıştırıyor.

Kınalı Kuzu'lar Ne Kadar Seyredecek ?
Elbet bir gün gelecek bu Kınalı Kuzu'larda seyretmeden tepki vermeyi öğrenecek, aklına getirecek. İşte o zaman Kaya'da olsa, Taş'ta olsa hiç bir şey dayanamayacak, her şey parçalanıp gidecek. O zaman belki iş işten geçmiş TJK'da, Komiserler Kurulu'da bu işin çözümünü bulamayacak duruma gelmiş olacak ama bir gün bir şeyler olacak.

O gün bu gidişle yakındır diye düşünüyor, tüm yarışseverlerin bu tür oyunlara ve düzenlere denk gelmemelerini diliyorum.

Ufuk Çakır
02.04.2008


Bu Konu Hakkında Adana Komiserler Kurulu'nın Açıklaması.

01.04.2008 tarihinde binici Uğur KULAK koşu öncesinde saha doktorundan aldığı 3 günlük raporla (sağ ayak bileğinde travma) at binememiştir.
Saha doktorunun verdiği rapora müdahale yetkimiz yoktur.

Bilgilerinize

Adana Komiserler Kurulu
 

 

 

 

Pin It