KAMÇISIZ JOKEY YİNE CEZA ALDI

19 ay aradan sonra kamçı kullanmadan at binmeye başlayan Şampiyon Jokey Selim Kaya, atına vurmadığı kamçısını herkese örnek olması için yarış biterken yere atınca yine ceza aldı.

Jokey Selim Kaya'ya 11 Eylül'de kazandığı yarışta verilen para cezası 12 Ekim'de kazandığı yarışta iki katı olarak uygulandı. Şampiyon jokey, "Kırbaç kullanmak, atları üzmek, canlarını yakmak zamanın ruhuna uygun değil, bu yaptığım uygulama ile atların kamçılanmadan da yarış kazanabileceklerini herkese göstermek istiyorum. Her kazandığımda kırbacımı kimseye tehlike yaratmayacak şekilde piste atacağım, ceza verilmesi önemli değil, bu cezalar benim için şereftir" dedi.

Selim Kaya, uzun süre jokeyliğe ara verdikten sonra aldığı kararla yeniden yarış binmeye başlamış ama bindiği atlara kamçı vurmayacağını duyurmuştu. Şampiyon Jokey Adana’da Eylül ayında Atlıkaya isimli safkanla kazandıktan sonra 12 Ekim'de İstanbul'da da Urfa Aslanı isimli safkanla yarış kazandı. TYAYSD Yearling Satışı adına düzenlenen Kısa Vade 8 yarışta bindiği Urfa Aslanı isimli safkanda hiç kullanmadığı kamçısını tam foto finişi geçerken yere attı. Bu hareketi üzerine İstanbul Komiserler Kurulu, kamçısını yarış bitiminde yere atarak yarış güvenliğini tehlikeye attığından ve suçunu tekerrür ederek yarışlarla ilgili yer ve tesislerin düzen ve disiplinini bozduğundan dolayı kendisine 1.668 TL para cezası verdi.


BU DAVAYA DESTEK VERELİM
Aldığı cezayı değerlendiren Selim Kaya; Şiddete her zaman karşı çıktım, Atlar zeki hayvanlar, onlarla iletişimi iyi tutarsanız kırbaç vurmadan daha iyi performans sergiliyorlar ve bende bunu göstermeye çalışıyorum. Tepki gösterenler olabilir ama ben umursamıyorum, Atların kamçı kullanılmadan koşmasının kimseye zararı olmaz, Kırbaç kullanmadan at binerek davamı sürdüreceğim. Lütfen bu davaya destek verelim, sahip çıkalım, tüm yarışseverlerden bunu bekliyorum.

ATLARIN ÖMRÜ KISALIYOR
Şampiyon bir at, Kırbaç yüzünden göstereceği performansın biraz daha üstünü yapmaya mecbur kalıyor, kendini zorluyor, bu yüzden yarış hayatı kısalıyor, belki de Şampiyon olacak bir at kendini gösteremiyor, üç yıl koşacak at kendini zorlamaktan sakatlanıyor, yarış hayatı kısalıyor. Dünya'ya örnek olalım, Kırbacı kaldıralım, başkalarını örnek almak yerine biz öncülük edelim tüm dünya bizi takip etsin" diye konuştu.

Pin It