Özçolak ekürisine ait Murat Hakan Özçolak adına kayıtlı bir çok at satış imzaları atılmış, ödemeleri yapılmış olmasına rağmen yeni sahipleri adına tescil edilemedi. 

Türkiye Jokey Kulübü Teknik Bürosunda imzalar atılıp Tolga Çelik'e 19 Eylül'de satışı yapılan, ödemesi gerçekleştirilen  BEST TULIP isimli kısrak için Türkiye Jokey Kulübü Yarışçılık Müdürlüğünden uzun bir süre sonra gelen, "haciz kararı olduğu için, satış yapılamaz" mesajı ile durumu ortaya çıktı. 

Yine 15 Eylül'de aynı eküriden alış yapan Cem Hayrettin Keçik satışından sonraki tarihlerde verilen haciz kararı nedeniyle almış olduğu atına kavuşamadı. 

Türkiye Jokey Kulübü Teknik Bürosunda Satışların yapıldığı tarihte bir engel gözükmemesine rağmen ileriki tarihlerde satışların Bakanlığa intikal etmesiyle bu haciz kararlarının ortaya çıkması at almış olan tüm kişileri mağdur etmiş oldu. 

Salih Yıldızer'in 6 tay almış olduğu ve İbrahim Yıldız'ın aynı eküriden tay almış oldukları ama tayları kendi üstlerine kaydettiremedikleri ve mağdur oldukları konuşuluyor.

Konu hakkında yetkililerden bir açıklama gelmez iken Murat Hakan Özçolak yurt dışında olduğundan mağduriyetlerin giderilme durumunda şu anda gerçekleştirilemiyor.

İlgililerin yasal yollara başvurup haklarını arama çabası içinde oldukları aldığımız duyumlar arasında.

Pin It