At sahipleri ve yetiştiricilerin sivil toplum örgütü olan Türkiye Yarış Atı ve Yetiştiricileri Derneği yönetim kurulu 2023 yılında uygulanacak Seyis Maaşları ile ilgili Seyisler Dayanışma Derneği ile tam mutabakat sergileyerek Seyisler Dayanışma Derneğinin bütün isteklerini kabul etti.

Bu anlaşma sonucu tek ata bakan Seyis Maaşı 8.506 TL olurken iki ata bakan seyisler 10.200 TL net maaş alacaklar. Bayramlarda çalışma halinde günlük 567 TL, Pazar günleri çalışılması halinde ise günlük 425 TL ilave ücret ödenecek.

Sektörün yükünü çeken At sahipleri için hiçbir koruyucu faaliyette bulunmadan tam mutabakat adı altında tamamen temsiliyet olarak kabul edilecek bildiriye imza atan TYAYSD yönetim kurulu At sahiplerini koruyamadığı gibi TJK karşısında At sahipleri ve yetiştiricilerin haklarını savunmaktan da oldukça eksik kalmış durumda.

Bu anlaşmadan sonra 2023 yılı için 1200 TL olan at çalıştırma ücretini 1000 TL’ye çekip fedakarlık yapan Jokeyler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise yalnızca fedakarlık yapan kendilerinin olduğunu belirten bir açıklama yaptı ve sektörün her kesiminin fedakarlık yapması için çağrıda bulundu.

Pin It