İzmir Yerel Komiserleri yaptıkları hatalara bir yenisini eklediler. 

15.03.2018 Perşembe gününün 4. Koşusu olan Kısa Vade 7 Ayizi Koşusunda yarışın büyük favorisi Dont Hesitate yarış öncesi start makinesi içinde huysuzluk yaptı. Safkanın huysuzlanması ve start makinesi içinde yere yatması sonucu yanında bulunan ikinci şanslı isim Anzas'ta bu safkandan etkilendi. Ayrıca Dont Hesitate tekmelerinden Anzas'ın jokeyi Özcan Yıldırım'da nasibini aldı, Anzas starttan kaçıp sahayı bir tur attı ve makinenin gerisine geri geldi.

Koşuda önden giriş yapması istenen ve ilk olarak starta sokulması gereken Tharwa'nın Dont Hesitate startta girdikten sonra giriş yaptırılmaya çalışılması, Anzas ile beraber aynı anda startta sokulmasıda bu sorunları meydana getiren ana nedenler oldu. Komiserler Tharwa'yı starta ilk sokmayarak en baştan büyük hata yaptılar.

Bu arada diğer safkanların makine içinde huysuzlanması nedeniyle Start mahallinden sorumlu sahakomiserinin acele ettirmesi üzerine saha veterineri Anzas'ı kontrol etmeyip koşmasına izin verirken, Anzas hiç durdurulmadan start makinesine geri sokuldu. Yarış başladıktan 300 metre sonra ise Anzas bir anda durarak yarışı çok gerilerde tamamladı. 

Altılı Ganyan Favori tablosunda ilk sırada bulunan % 60 oranla kuponlarda oynanmış Dont Hesitate yarıştan çıkıp ikinci sırada bulunan ve % 26 oran yakalamış Anzas'ında bu şekilde koşuda şansı sıfırlanınca, yarışsever kuponlarının büyük bölümü yarış başlarken kaybetmiş oldu.

Mağdur olan yarışseverler Komiserleri protesto ederken arada TJK'da pek suçu olmasa da bu protestolardan nasibini aldı. 

 

Pin It