Antalya Hipodromu Hayal Oldu

Büyük bir yatırım daha bitirilemedi, üzerideki usulsüzlük iddiaları ayyuka çıktı.

Hipodrom İnşaatının alt yapısında kullanılan malzemelerin yetersiz ve eksik kullanıldığı bilgileri kulaktan kulağa dolaşırken, Hipodrom inşaatının şu anda durduğu söyleniyor.

Şartnameye uymayan firmaların yaptıkları eksik işler Hipodrom inşaatının durmasına neden olduğu konuşuluyor.

O zamanki ismi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılan 813.712 m2 Alanda yaklaşık 20.000 m2 Bina İnşaatı ile Gece Yarışlarının da Yapılması Planlanan Antalya Hipodromunda; Tribün Binası, Ahır Binaları, Doping Kontrol Binası, Kır Kahvesi Binası, Atölye Binası, Eyerleme Binası, Kamera Kulesi ve Platformu, Su Deposu, Pist Sulama Su Deposu, Enerji Binası, Trafo Binaları, Led Skorboard ve Ekran, Nalbanthane, At Kliniği, Gösteri Ve Tırıs Padoğu, Bitkisel Peyzaj İşleri, Gece Aydınlatması, Kapalı Lonj ve At İndirme Rampası yapılacaktı.

Ayrıca;

2.174 m Sentetik Yarış Pisti

2.030 m Kum Yarış Pisti ve Ambulans Yolu

3.675 m İdman Pisti yapılması planlanmıştı.

Zamanın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Şubat 2017’de Antalya'nın Döşemealtı İlçesi’ne yapılacak hipodrom inşaatının, 2017 yılı mart ayında başlayacağını söylemişti.

O tarihte DHA’nın geçtiği haberde Bakanın konuşması şöyle aktarılıyordu:
“Döşemealtı Yağca Mahallesi sınırları içerisinde 811 dönüm arazi üzerine yapılacak hipodromla ilgili bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, şubat ayında ihalesi yapılan hipodromun gerekli her türlü tesisi barındıracağını söyledi. Çavuşoğlu, "Silis kumlu pisti ve sadece Veliefendi Hipodromu'nda olan 2042 metre uzunluğunda sentetik pist olacak. Gece koşuları da yapılabilecek. Hipodrom inşaatımıza 2017 mart ayı ile birlikte başlanacak ve inşallah yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor"

2016 yılında Yarış Basınının 14 ay sonra açılıyor başlığı ile verdiği müjdeli haberler halen hatırlanırken bırakın 2017'de bitirilmesini, programa alınmasını, 2018 sonuna kadar bile Hipodromun yetişmesi artık imkansız ve hayal olmuş durumda.

Yapılmadan eskimeye terk edilen hipodromun planlanandan farklı şekilde alt yapısı eksik şekilde yüklenici firmalar tarafından yapıldığı ve  bu haliyle faaliyete geçmesinin imkansız olduğu söyleniyor.


Bir sonraki yazımızda Antalya Hipodromunda yapılan eksik işleri detayları ile sizlerle paylaşacağız..

Pin It