04.09.2018 Salı Günü Diyarbakır Yarış sezonunun ilk gününde, İlk altılı Ganyan oyununun, ilk ayağında yarış komiserleri ilginç bir karar imza attılar. 

Koşuya katılacak 10 safkan start hakemi emrine girmiş Hakem bayrağını kaldırmış ve indirip startı vermişti. Start makinesi kapakları normal açılıp safkanların bazıları normal yarışa başlarken bazı isimlerde yarışa başlamakta zorlanmışlardı. Tahminimizce pist üzerinde duran yarış komiseri starttan çıkmayan atların kapaklarını açılmadı sanarak hatalı start çıkışı oldu diye uyarı verince starttan çıkan bazı atlar 1200 metrelik yarışta yaklaşık 800 metre koştuktan sonra durduruldular ve geri dönüp yeniden start makinesine girip tekrar yarıştılar.

Aslında hiç bir hatalı start yoktu ve yarış normal şartlarda devam etmesi gerekiyordu. Başta da dediğimiz gibi bazı atlar ise starttan iptal edilen startta hiç çıkmayıp makine arkasına alındılar ve daha dinç şekilde ikinci kez yapılan yarışa katıldılar.

Ve hatalı olmadığı halde hatalı diye tekrarlatılan yarışta, ilkinde starttan hiç çıkmayan 1 numaralı Harran Kapısı isimli safkan ki start numarası 9 ikinci yarışı kolay şekilde  kazanmayı başardı. 

Böylece büyük bir hata yapıldı ve yarışın sonucuna direk hakem müdahale etmiş, belkide derecesiz olacak bir safkanı verdiği hatalı kararla birinciliğe taşımış oldu.

İptal Edilen start çıkış anının Videosu

Pin It