Adana Demirspor ile devre arasında yollarını ayıran ve Sarıyer’in yolunu tutan kaleci Oğuz Dağlaroğlu’nun yüzünü 3 yaşlı İngiliz safkanı Kinowa Güldürüyor.

Yarış hayatına 30 Mayıs 2015 tarihinde İzmir’de başlayan bugüne dek start aldığı 8 yarışta 7 birincilik ve 1 kez de ikincilik elde eden Kinowa safkan toplam 586 bin 500 TL kazanç elde etti.

En son olarak Ocak ayının son günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda düzenlenen, 2016 yılıAlsancak Koşusu'nu (Açık-G2) Oğuz Dağlaroğlu'nun sahibi olduğu KINOWA (d.e. Mountain Cat - October Baby / Eagle Eyed)  jokeyi Akın Sözen  ile kazandı. 

Kum pistte 1400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 3 yaşlı 4 İngiliz tayı katıldı. Birincilik ikramiyesi 140.000 TL olan ve başarılı tayların buluştuğu koşuda ikinciliği, Halis Karataş idaresindeki TIGLON (Lion Heart - Tierra / Unaccounted For) elde ederken, koşuya tempo veren isim olan MYROYAL SUN (Royal Abjar - Popcorn / Bosporus) sonlarda düşen temposu ile üçüncü,  Tay Deneme Koşusu (G2) galibiyeti bulunan ILDIR BEYI (Victory Gallop - Nazluş / Eagle Eyed) de dördüncü oldu.

Kazanan KINOWA için koşunun bitiriş derecesi 1.27.12 olurken, koşuda farklar 2 Boy - 4,5 Boy - Uzak şeklinde gerçekleşti.

2015 yılındaki başarılı performansını 2016'ya da taşımayı başaran Mountain Cat temsilcisi KINOWA, start almış olduğu 8. koşudan 7. birinciliğini çıkardı. Son koşusu'nu kazandığı Akın Sözen idaresinde, Alsancak Koşusu'ndan da galip ayrılan safkan, sadece 4 Aralık 2015 tarihinde İzmir'de katıldığı Muğla Koşusu'nda (KV-9) My Royal Sun isimli safkana mağlup olmuştu.


Pin It