15 Ekim 2018 Pazartesi günü %56 Agf'li ÇİRKİNKRAL start çıkışında jokey Tolga Yıldız'ı startta bırakarak yarışa jokeysiz başladı.

Günün en güvenilir ismi olan, kağıt üzerinde baktığınızda kazanması gereken ve yarışseverden beklenen ilgiyi alan bu safkan, daha start çıkışı yapılan hata yüzünden büyük hayal kırklığı yarattı. 

Bursa Yarış Komiserleri ise bu yaşanan olaylara ve safkanın yarıştan jokeysiz çıkmasına kayıtsız kalarak, neden bu olayın gerçekleştiğine dair hiç bir açıklama veya sorumlu hakkında bir işlem yapmadılar.

Komiser raporunu okuduğumuzda Tolga Yıldız'ı ifadeye çağırıp, atın jokeysiz olarak yarışa başlamasının nedenini sormadıkları, bu olayı nedenini araştırmadıkları, sorumluyu bulup cezalandırmadıkları, hata kimdeyse, jokey, start görevlisi, start hakemi vs bulup tespit etmedikleri görünüyor. 

Konuyla ilgili tek bir kelime olmayan komiser kurulu raporuna göre sanki bu olay hiç yaşanmamış yarışsever hiç mağdur olmamış gibi görünüyor.

Yüksek Komiserler Kurulu'nu ve Bursa Mahalli Komiserlerini ciddiyete davet ediyor görevlerini layıkıyla yapmalarını bekliyoruz.

YARIŞIN VİDEOSU

Pin It