Jokey Tolga Koyuncu attığı bir tweet ile yarışçılığımızın çok önemli bir konusuna parmak bastı.

Normalde yıllık olarak lisans yenileme işlemleri sırasında yapılan uyarıcı ilaçların veya bitkilerin, otların kullanılıp kullanılmadığına dair testlerin yetersiz kaldığı, camianın her kesiminde yıllardır konuşulurken, yetkililer buna pek ses çıkarmamış, bu uyarı dikkate almamışlardı.

Hastahanelerden alınan raporlarda ilgilinin hastahaneye bile gitmediği her zaman konuşulur, yılda bir kere alınan raporlarda yapılan usulsüzlükler hep kulaktan kulağa dolaşırdı. Adamı olanların, tanıdık bulanların Hastahanelerden temiz raporu aldığına dair konuşmalar her ortamda yapılırdı. Yarışlarımızda kazalar ve jokey hataları o kadar çok olmaya başladı ki, bu hatalarda akıl almaz gariplikler olmaya, hatalar mantıksız binişler sonucu gelmeye başladı. 

Sağlıklı yarışlar için sağlıklı jokeyler lazım diyor, yetkilileri gerekli düzenlemeleri yapmaya ve kontrolleri sıkı tutmaya çağırıyoruz.

Tolga Koyuncu'nun paylaştığı bu görüşü üzerinde çok konuşulmalı ve en kısa zamanda hipodromlarda habersiz olarak gerekli tetkikler için at binen jokey ve aprantilerden kan ve idrar örnekleri alınmalı. 

Pin It