Türkiye Jokey Kulübünün usulsüz fatura kullandığını tespit edip bunu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakalığına ihbar eden Murat Dereş'in Bakanlık Müfettişlerinin yeterli yaptırımları uygulamaması üzerine Türkiye Jokey Kulübünün bağlı olduğu İstanbul Valiliğine Bağlı İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne konuyu taşıdığını daha önceki yazılarımızda sizlere duyurmuştuk.

Şikayetçi Murat Dereş'e gelen aşağıdaki cevabi yazıda da göreceğiniz üzere İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü konuyu İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına havale etmiş ve Türkiye Jokey Kulübü defterlerinin incelenmesi talebinde bulunmuş. 

Konu ile ilgili çıkacak sonuçlar yine sayfalarımızda olacak...

 

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ

Bakanlık Müfettişleri TJK'yı inceledi, İşte Rapor

Tarımdan Haber'de çıkan "TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜNDE NELER OLUYOR?" başlıklı haberin yayınlanmasının ve yapılan şikayetin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müfettişleri Türkiye Jokey Kulübü hesaplarını inceleyerek raporlarını hazırladılar.

Aşağıda detaylarını da okuyabileceğiniz Raporda özetle;

27.02.2014 tarihinde Kartal Int. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Türkiye Jokey Kulübüne kesilen 991282 no lu faturanın kayıtlara alınmış olmasına rağmen ilgili firmanın 2008 yılında resen terk edildiği tespit edildi. 

Kesilen bu yanıltıcı fatura ile ilgili İzmir İli Vergi Dairesi Başkanlığına konunun intikal ettirilmesi istendi, Vergi inceleme elemanları tarafından bu konunun detaylı incelenmesi gerektiği tespit edildi.

Ayrıca ; Teftiş raporunda "Bundan sonra Tjk Genel Müdürlüğünce yapılacak satın almalarda; firmalardan o tarihte faaliyette bulunduklarına ve vergi mükellefi olduklarına ilişkin resmi belge talep edilmesinin uygun olacağı" görüşü belirtilmiş.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Başmüfettişi İ.Teoman Kaya tarafından hazırlanan raporu aşağıda görebilirsiniz.

Türkiye Jokey Kulübü aşağıdaki müfettiş raporunda da detayları görüleceği üzere 2008 yılında kapanmış firmadan br kere değil 2009 - 2010 - 2011 - 2012 ve 2013 yıllarında çeşitli tarihlerde toplam 20.136 TL'lik faturayı muhasebesine kabul etmiş ve ödemesini de yapmıştır.

Yalnızca 2014 senesinde bu usülsüzlüğü tespit edip şikayetçi durumunda olan Murat Dereş'in TJK Muhasebe bölümünde çalıştığı dönemde 4.130 TL'lik faturanın ödemesini gerçekleştirmemiştir.

Murat Dereş ayrıca TJK Bünyesindeki keyfiyen personel işten çıkarmaları, ihalelerdeki usulsüzlükler, yıl sonu bütçe fazlalarının devlete devir edilmeyerek ihtiyaç olmasa da kullanılması ve bazı kasalardan borç avans kullanılması ile ilgili şikayetlerini de yapmış bulunmaktadır.

Konu ile ilgili haberin Linki 

https://www.sonduzluk.com/haberler/1391-tjk-kapanan-firmadan-ilac-aldi-iddasi.html

Pin It