Olay 6 Şubat Çarşamba günü İstanbul yarışlarında at binecek olan Uğur Polat'ın rapor alması ile başladı...

Aslında alışılagelmiş bir olaydı ama rapor nedeni Uğur Polat'ın Polis tarafından göz altına alınması olunca bin tane senaryo üretilip dedikodu mafyası, hemen çalışmaya başladı. 

Bana Anlatılanı Olduğu gibi, yorum katmadan anlatmam gerekirse;

Uğur Polat bir ortamda karşılaştığı ve beraber olduğu bir bayan arkadaşla kısa bir kaçamak yapıp, kısa süre beraber takılır, gezer, tozar, alışveriş yapar ve belli bir süre geçtikten sonra sıkılır ilişkiyi bitirmek ister. 

İzmir'de bir çok jokeyin de tanıdığı bildiği söylenen bu kızla yaşandı bitti, kapatalım olayı, ayrılalım der ama, Kız bir kere Uğur Polat'ı görmüş artık bırakmak istemez. 

Uğur Polat'ı arar sorar yüz bulamaz ama kız nasıl yaptıysa bu arada da Uğur Polat'ın abisi ile tanışır. Abisi bu kıza mümkün olduğunca iyi davranır aralarında bir arkadaşlık ve devamında aşk başlar. 

Bu ciddi arkadaşlığı abisi Uğur Polat'a anlatınca bayağı tepki alır ama vazgeçmez, her şekilde kabulüm der. Uğur'un bütün itirazlarına rağmen abisi kızla evlenmeye kararlıdır.

Uğur Polat eski mazisindeki bir kızla abisinin evlenmesini hazmedemez, bunu kabullenemez ve bu durma engel olmak için bir şeyler yapmak ister. Kıza abisinden ayrılması için bazı tekliflerde bulunur ama bunlara da karşılık alamaz.

Evlilik gerçekleşince ortalık karışır... 

Uğur razı gelmediği bu evliliği engelleyememiştir. Normal yollardan abisinden koparmayı başaramadığı Kıza karşı detaylarına girmek istemediğim zorla kaçırma, alıkoyma ve darp olayı gerçekleşir. Gerisinde olanları ve yanındakileri kesin emin olmadığım için yazmıyorum, bu olayda Uğur Polat'ın yardımcılığını yapan bir apranti kardeşimizin de adı geçiyor.

Bu olaydan dava açılır, dava sonuçlanır, belli bir ceza alır ve dün polis tarafından göz altına alınır.

Şu kadarını söyleyelim....

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 05.02.2019 günü yapılan duruşmasında karar çıkmış ve 5237. sayılı TCK.102/2-3 109/2-5, 53 ve 62 maddeleri ile tutuklama istenmiş ve tutuklanmıştır. 

Uğur Polat tarafı olayı bir üst mahkemeye taşıyacağı için tutuksuz yargılama devam edebilir, önümüzdeki hafta tahliyesi gerçekleşebilir, her şey olasılıklar dahilinde ama şimdilik başarılı jokeyin tututluluk hali devam ediyor. 

Tabi Yargıtaya intikal edecek bir dava ve ne karar çıkacağı, sonucunun olumlu olup olmayacağını da bilmemiz imkansız.

Masumiyet karinesi;

Bir suç ile itham edilen herkes, “Tedbiren Tutuklanmış Olsa Dahi suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır diyelim, bütün kalbimizle bu olayların hiç yaşanmamış olmasını, Uğur'un sağlıkla at üstünde olmasını temenni edelim.

At Yarışı Yönetmeliği;

Yönetmeliğin 88. Maddesinin f bendi Lisans alacak veya yenileyecek Jokeylerin "Adli Sicil Belgesi" getirmesini zorunu tutar.

At Yarışı Yönetmeliğinin "hhhh" bendi ise Adli Sicil Belgesi'ni aşağıdaki gibi tanımlar.

Bu olay göründüğü gibi tatsız şekilde sonuçlanırsa, Uğur Polat'ın jokeylik hayatı da biter.

Ufuk Çakır

 

Pin It