Atlara fısıldayan adam Nicolas Blondeau eğitimlerini tamamladı.

Klasik atçılık ve binicilik öğretilerine ışık tutan dünyaca ünlü eğitmen Nicolas Blondeau, kendi adını taşıyan Blondeau Metodu’nu tanıtmak ve eğitim vermek için ülkemize geldi.

Türkiye Jokey Kulübü’nün davetlisi olarak İstanbul‘a gelen dünyaca ünlü Fransız eğitmen Nicolas Blondeau, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günleri, Apranti Eğitim Merkezi’nin açık ve kapalı manej alanında aktardığı bilgilerle eğitim seminerini tamamladı. 

Fransız eğitmen Nicolas Blondeau özellikle, tayların at vanına ve start makinesine girişleri konusunda, katılımcılara önemli ip uçları ve bilgiler verdi. Eğitimin ikinci ve son gününde İngiliz ve Arap tayları için kırma demonstrasyonu, start sorunu yaşayan atlara yaklaşım, eyerleme ve genel at sağlığı konularında eğitimler verildi. Eğitimleri Kulübümüz Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Genel Sayman Ercan Emre, TJK Asli Üyeleri, at sahipleri ve antrenörler takip etti.

Nicolas Blondeau

Fransa’nın Saumur Kenti’nde, 2005 yılında kurmuş olduğu Ecole Blondeau isimli At Eğitimi Okulu’nda eğitmenlik ve yöneticilik yapmaktadır. Atlara olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan Nicolas Blondeau, “Atlara doğru yaklaşım” konusundaki yöntemini kullanma ve geliştirme adına kendi atları üzerinde denemeler yapmıştır. Kullandığı metodun bütün atlar için geçerli olduğunu söyleyen Nicolas Blondeau, tay kırma olarak tabir edilen taylara ilk kez binme ve temel eğitim verme işlemini çok kısa sürede gerçekleştirmenin yanı sıra travma yaşamış atlara özgüven kazandırılması konusunda da uzmandır. Start makinesi veya at vanına girme deneyimi olmayan tayları eğitmekle beraber bu konularda sorun yaşayan atlara da yeniden eğitim vermektedir. Hangi disiplin için olursa olsun, Blondeau Metodu ile eğitilen atlar, mevcut güçlerini verilen işler doğrultusunda istekli ve verimli şekilde kullanırlar.

Atların yaşam ortamlarının psikolojileri açısından çok önemli olduğunu söyleyen Nicolas Blondeau, tecrübeleri ile haraların projelendirilmesi ve yeniden yapılandırılması konusunda da danışmanlık yapmaktadır.

Fransa Binicilik Federasyonu tarafından verilen Binicilik Antrenörü ve Davranışsal Binicilik Antrenörlüğü diplomaları bulunan Nicolas Blondeau, Fransa Tarım Akademisi’nden ödüller almış ve 2013 yılında da ‘‘Knight of the Order of Merit’’ ünvanı ile onurlandırılmıştır.

 

Pin It