24.02.2019 Pazar günü yapılan Türkiye Jokey Kulübü'nün 2019 yılı olağan kongresinde balotaj yoklamasında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Sayın Talip Öztürk Asli Üye olmak için gerekli oy miktarına ulaşıp Asli Üye olmaya hak kazanan Tek aday oldu. 

Bizlerde kendisini kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Bu vesile ile de konuşulan ama hayata geçip geçmeyeceğini bilemediğimiz bir senaryodan bahsedelim istiyoruz..

Malum uzun zamandır bir senaryodan bahsediliyor, bu senaryonun TJK ayağı boşta kalıyor ve o boşluğu doldurmak zor olacak gibi görünüyordu. 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Yıldırım Demirören'in İddaa ihalesini almasının ardından bu görevde durmasının çok zor olduğu biliniyordu. İdaresini yaptığı Futbol Müsabakalarına aynı zamanda bahis oynatan pozisyonunda olmamak için Başkanlıktan istifa etmek için bir işaret bekleyen Yıldırım Demirören'in yerine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın geçmesi için görüş birliğine varıldığı söylenmekteydi. 

Şu an Kulüpler Birliği Başkanı olan Fikret Orman'ın Kulüplerin ortak desteği ile bu göreve gelebileceği, onun boşaltacağı Beşiktaş Kulübü başkanlığına ise şu an Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olan Serdal Adalı'nın geçeceği söyleniyordu.

Böyle olunca Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı için siyasete yakın ve özelleştirme sürecinde TJK'ya avantaj sağlayacak birinin getirilmesi mantıklı görünüyor ama o isim bulunamıyordu.

Talip Öztürk'ün Asli Üye olması ile bu yol açıldı, TJK başkanı olarak seçilmesi ve siyasi bağlantıları kuvvetli olduğu için Arap saçına dönen özelleştirme ihalesine çözüm üretip, diğer firmalara gitmeden At Yarışları oynatma yetkisinin TJK tarafından alınmasını sağlayacağı konuşulmaya başladı.

Yalnız bu senaryo INTELTEK İddaa ihalesine itiraz ettiği için Ağustos ayından sonra, yani ligler bitip Yıldırım Demirören'in Federasyon Başkanlığında görevini tamamlayıp istifasının ardından gerçekleşebilir.

Bizlerde kulislerde konuşulan bu senaryonun en kadar gerçekleşeceğini merakla bekliyoruz. 

Pin It