Orhan Meker Serbest Handikapı'nı JACK SPARROW kazandı

17 Nisan Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu, 7 koşudan oluşan zevkli bir programla 2019 yılı İlkbahar - Yaz sezonuna merhaba dedi.

Sezonun ilk çim yarışı olan Orhan Meker Serbest Handikapı da günün en ilgi çekici mücadelelerinden biriydi. Geçtiğimiz yıl gösterdikleri performansa göre kiloları belirlenen 3 yaşlı İngilizler, 1987’den beri düzenlenen bu geleneksel müsabakada birbirlerine rakip oldular.

İkisi dişi toplam 14 tayın piste çıktığı 105.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda; Volkan Yoncaağaç’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Ramazan Güneli tarafından antrene edilen JACK SPARROW (Mendip - Marshmallow /Luxor) jokeyi Ahmet Çelik ile galibiyete uzandı. 10 yarışlık kariyerinde 5. birinciliğini elde eden doru erkek tay, son startında Mevlana Koşusu’nu (A3) ikincilikle noktalamıştı. Öte yandan jokey Ahmet Çelik bu sonuçla, ilk Orhan Meker Koşusu galibiyetini elde etmiş oldu.

Çim pistteki 1400 metre mesafeli bu önemli koşunun ikincisi, sonlarda dıştan yaptığı ataklarla GOLD POLAT (Kaneko - Tuğçe Hanım / Bullmarket) olurken, KENOBI (Kaneko - Çokşeker / Hoy) de tabelanın üçüncü sırasında yer aldı. Starttan 2 boy gecikmeli çıkan KAYI OVASI (Pan River - Star Baby / Thunder Bolt I) ise dördüncü olarak tabelayı tamamladı.

JACK SPARROW’un 1.24.27’lik dereceyle galip tamamladığı mücadelede farklar 2 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Pin It