İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu ZAFER ATEŞİ kazandı

İstanbul İlkbahar - Yaz sezonunun 4. yarış gününde 7 koşudan oluşan güzel bir program vardı. Klas Arap safkanlarının katıldığı 23 Nisan Koşusu (G3) ile birlikte heyecanın zirveye çıktığı bir diğer önemli sınav, saat 16.30’da günün 4. koşusu olarak gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’ydu (Açık-A3). Kariyerleri başarıyla dolu 4+ yaşlı safkan İngiliz atları kupaya uzanabilmek için 1900 metre çim pistte görmeye değer bir mücadele sergilediler. Koşuyu, Bedri Akbulut'un sahibi olduğu, 5 yaşındaki doru erkek safkan ZAFER ATEŞİ (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı. Başarılı yarış kariyerine 2019 yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu Kupasını da ekleyen ZAFER ATEŞİ, elde ettiği bu birincilikle kariyerinin 14. galibiyetine uzandı.

11 erkek atın piste çıktığı 143.000 TL birincilik ikramiyeli yarışta; sonlarda etkili ataklar sergileyen Ayhan Kurşun idaresindeki KATMA DEĞER (Win River Win - Alize / Banko II) ikinciliği elde ederken, Müslüm Çelik ile sezonun bu önemli randevusuna katılan CORCOVADO (Toruc Macto - Tonante / Hernando) üçüncü, son 4 koşusundan birincilik çıkararak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'na katılan FINESSE (Luxor - Flyaing Saucer / Eagle Eyed) Selim Kaya ile tabelayı tamamladı.

Koşunun ardından misafirlerin ve basının yoğun ilgi gösterdiği bir kupa töreni düzenlendi. Kazanan atın sahibi Bedri Akbulut'a kupasını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu verdi.

Şeref Tribünü'ndeki törene, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, TJK Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreter Sadettin Atığ, Genel Sayman Adil Mert Kaya, TJK Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Göktürk ve Hakan Yücetürk, TJK Eski Başkanları Muammer Kitapçı, Ömer Faruk Girgin ve Yasin Kadri Ekinci, TJK Asli Üyeleri Alaattin Çoban, Tekin Arslanca, İlyas İlbey, Faruk Tınaz, Hasan Şer, İsmail Hadioğlu ile davetliler de katıldı.

Pin It