Gazi Koşusu adaylarını tanıyalım

93. Gazi Koşusu’nda kesin kayıtların 24 Haziran Pazartesi günü tamamlanmasıyla birlikte yılın derbisinde start alması muhtemel 22 safkan belli oldu. Şimdi, 28 Haziran Cuma günü jokey deklareleriyle katılıp katılmayacakları netleşecek olan şampiyon adaylarını tanıyalım.

İşte o isimler;

AGERA (de) (112120)
(Cape Cross - Princess Taise / Cozzene)
Sahibi: Tuğban İzzet Aksoy
Antrenörü: Alper Tepebaşı

Agera, 10 Mayıs 2016 tarihinde dünyaya geldi. Yarış kariyerine 10 Haziran 2018’de 1000 metre çim pistte düzenlenen Distant Relative Koşusu (Şartlı-1) ile başlayan safkan, jokeyi Halis Karataş idaresinde üçüncü geldi. Katıldığı ilk Grup yarışı olan Sakarya Koşusu’nda (G2) tabelanın dışında kaldı. Kariyerindeki ilk zaferini 26 Aralık 2018’de Veliefendi’deki Maiden koşuda elde eden doru erkek tay, sonrasında start aldığı Handikap-14 koşuda da birinciliği kimselere bırakmayarak peş peşe iki galibiyetin altına imza atmış oldu. Son katıldığı yarış olan 9 Haziran’daki Sait Akson Koşusu’nda (G2) beşinci gelen safkan, kazandığı tek kupa olan Adil Tügel Koşusu (KV-8) da dâhil kariyerindeki 3 galibiyetin tümünü sentetik pistte elde etti.

 

AKGÜN (de) (112223)
(Toruk Macto - Secret Shadow / Clodovıl)
Sahibi: Caner Akgün
Antrenörü: Abdullah Çiftçi

93 Gazi Koşusu’nun plase isimlerinden biri olan Akgün, Vefa İbrahim Aracı tarafından yetiştirildi. İlk iki koşusundaki performansının ardından etkili sonuçlar elde etmeyi başaran Akgün, 11 koşuda 3 birincilik elde ederken, 5 kez de tabela içerisinde kendine yer buldu. Bu koşudaki rakiplerinden Yamanlarbeyi isimli tayın kazandığı Erkek Tay Deneme Koşusu’nu (G1) ikinci olarak tamamlayan Akgün ayrıca, Tendürek (A3) ve Sadık Eliyeşil (KV-9) koşularını da ikinci olarak tamamladı. 25 Nisan 2016 doğumlu doru erkek tay son olarak, Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda start aldığı Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu (G2) Scoutleo ve Kuzey Kafkasyalı isimli tayların ardında üçüncü olarak tamamladı.

 

ALKANDROS (de) (010120)
(Luxor - Thinker Bell / Always A Classic)
Sahibi: Emrah Karamazı
Antrenörü: Abdullah Çiftçi

16 Mart 2016 doğumlu Alkandros, Uğur Karakoca tarafından yetiştirilmiştir. Yarış yaşamına 4 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da başlayan tay, start almış olduğu 10 koşuda 3 birincilik, 3 kez de tabela başarısı elde etmiştir. 27 Nisan tarihinde katıldığı Ali Orhan Birol Koşusu’nu (KV-7) buradaki rakiplerinden Kuzey Kafkasyalı önünde kazanmayı başaran Alkandros ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu’ndan (G3) da ikinci olarak ayrılmıştır. Doru erkek tay, ağabeyi Distant Shining’in 2018 yılı Gazi Koşusu’nda elde ettiği başarıyı tekrarlayabilmek adına 93. Gazi Koşusu’nda boy gösterecek.

 

ALWAYS FORTH (de) (110142)
(Win River Win - Lady Caroline / Sri Pekan)
Sahibi: Fuat Başaran
Antrenörü: Halil Kabukcı

11 Mart 2016 tarihinde doğan Always Forth, kariyerine 1 Kasım 2018’deki Şartlı-1 koşu ile başladı. Fuat Başaran’ın sahipliğini ve yetiştiriciliğini yaptığı doru tay, mücadele ettiği ilk yarışta jokeyi Nurettin Şen idaresinde üçüncü gelmeyi başarmıştı. İlk birinciliğini ise 10 Mart 2019’da katıldığı Maiden koşuda jokeyi Ahmet Çelik ile elde etti. Bugüne kadar start aldığı 10 yarışın yalnızca birinde tabelanın dışında kalan erkek tay, toplam 3 mücadelede pistten zaferle ayrılmayı başardı. Always Forth, 9 Haziran 2019’da katıldığı ilk Grup yarışı ve aynı zamanda son startı olan Sait Akson Koşusu’nda (G2) Yamanlarbeyi’nin ardından ikinci gelen isim olmuştu. Safkan son iki koşusunda Ayhan Kurşun idaresinde piste çıktı.

 

ANGEL OF DEATH (de) (441404)
(Kaneko - Miss Judge / Strike The Gold)
Sahibi: Keziban Gündüzeli
Antrenörü: Mehmet Gündüzeli

Start almış olduğu ilk 3 koşuyu kazanarak, yarış yaşamına çok etkili bir başlangıç yapan 7 Nisan 2016 doğumlu Angel Of Death, Mahmut Gündüzeli tarafından yetiştirildi. 2 yaşlılığında 3 birincilik, 3 yaşlılığında ise 1 birincilik elde etmeyi başaran tay, Eskişehir Koşusu (A2), Çekirge Koşusu (A3) ve İzmit Koşusu (A3) galibidir. Doru safkan, son kez 9 Haziran tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen Sait Akson Koşusu’nda (G2) start almış ve bu mücadeleyi dördüncü olarak tamamlamıştı.

 

ARTS MAN (de) (211010)
(Tizway - Art’s Lady / Theatrical)
Sahibi: Müzeyyen Karabulut
Antrenörü: Faruk Serintürk

19 Mayıs 2016 doğumlu safkan ilk startını Kasım 2018’de Ankara’daki Şartlı-1 koşuda gerçekleştirmiş ve bu koşuda tabela dışında kalmıştı. Daha sonra Adana kumunda güzel sonuçlar elde ederek İstanbul’daki Cihangir Koşusu’na (KV-8) geldi, ancak yaklaşık 1 boyluk farkla beşinci kaldı. Ardından Bursa’da Zeytinlik Koşusu’nu (KV-6) kazanan doru erkek tay, son startında Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu (G2) da beşincilikle noktaladı.

 

FEARLESS ACTION (de) (222230)
(Cape Cross - Zhou / Lord Florey)
Sahibi: Deniz Kurtel
Antrenörü: Orkun Özelcanat

26 Mart 2016 doğumlu doru erkek tay Fearless Action, Mozaik Org. Tar. Hay. San. Tic. Aş. tarafından yetiştirilmiştir. İstikrarlı safkan, 2 yaşlılığı döneminde elde ettiği başarılı neticeler ile dikkat çekmiştir. Sadece bir yarış kazanmış olmasına rağmen,  Çaldıran Koşusu (G1) ve Karayel Koşusu (G1) ikinciliği başta olmak üzere, Tay Deneme (G2), TYAYSD (G2) ve 15 Temmuz Şehitleri (G2) Koşularından da ikincilikle ayrılan tay, oldukça başarılı bir performans sergiledi. Şu ana kadar start almış olduğu 9 koşunun 6’sı Grup, 1’i ise Kısa Vadeli olan Fearless Action’ın 100 handikap puanı bulunuyor.

 

GHOST PASHA (ae) (010220)
(Utopia - Festük / Southern Image)
Sahibi: Melis Kurtel Emin
Antrenörü: Mahmut Yardımcı

Günsen Soyupak yetiştirmesi olan safkan 1 Mayıs 2016 yılı doğumludur. İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 22 Temmuz 2018 günü tabela dışında bitirdiği koşuyla yarış hayatına merhaba diyen tay, katıldığı 8 koşusunu Bursa, İstanbul ve İzmir olmak üzere 3 hipodromda gerçekleştirdi. 2 yaşlılığında katıldığı Kayı Koşusu’ndan (A2) galip ayrılan safkan, 2 yaşlı tayların önemli sınavlarından Sakarya Koşusu’ndan (G2) da ikincilikle ayrılmıştı. Katıldığı son mücadele olan Erkek Tay Deneme Koşusu’nda ise tabelada yer alma başarısı gösteremedi.

 

HASKAYA (ae) (100142)
(Utopia - Hızelin Kızı / Old Bond)
Sahibi: Emine Kaya
Antrenörü: Fehmi Dizdaroğlu

1 Nisan 2016 tarihinde dünyaya gözlerini açan Haskaya, ilk yarış deneyimini 13 Nisan 2018’de Veliefendi çiminde Başlangıç Koşusu (Şartlı-1) ile yaşadı. Safkan bu mücadelede jokeyi Mehmet Kaya idaresinde dördüncü oldu. İlk önemli yarışına ise 30 Temmuz’da Bursa’da düzenlenen Ulubat Koşusu (A3) ile katılan al erkek tay, Selim Kaya ile üçüncü gelmeyi başardı. Kariyeri boyunca 23 koşuda boy gösteren Haskaya, yalnızca 6 kez ilk dördün dışında kalarak dikkat çekici bir başarı tablosu oluşturdu. Son olarak, 10 Haziran’da Bursa’daki 2000 metre çim yarışını (KV-8) Mehmet Kaya idaresinde ikinci tamamladı.

 

JIMINY CRICKET (ae) (333021)
(Victory Gallop - Allure D’Amour / Giant’s Causeway)
Sahibi: Tuğban İzzet Aksoy
Antrenörü: Alper Tepebaşı

Sahipliğini ve yetiştiriciliğini Tuğban İzzet Aksoy’un yaptığı Jiminy Cricket, 8 Mart 2016’da doğdu. İlk kez 19 Ağustos 2018’deki 1100 metre sentetik pistte düzenlenen Mujtahid Koşusu’na (Şartlı-1) katılan al safkan, jokeyi Selim Kaya idaresinde birinci gelerek yarış hayatına hızlı bir giriş yapmış oldu. Bugüne kadar 10 yarışta start alan tay, yalnızca 1 kez tabela dışında kaldı. 23 Mart 2019’da, katıldığı ilk Grup yarış olan Mevlana Koşusu’nda (A3), jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde üçüncü gelen Jiminy Cricket, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Son olarak 26 Mayıs’ta katıldığı Büyük Kulüp Koşusu’nda (KV-7) jokeyi Ayhan Kurşun ile birinciliği elde eden isim, 30 Haziran Pazar günü düzenlenecek Gazi Koşusu’na 83 handikap puanı ile geliyor.

 

KING OF TATVAN (de) (312000)
(Hakeem - Princess Selen / Blues Traveller)
Sahibi: Murat Aktaş
Antrenörü: Ahmet İşgören

7 Şubat 2016 doğumlu King of Tatvan, yarış hayatına 9 Haziran 2018’de Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlenen Şartlı-1 koşu ile başladı. Bu mücadelede birinci gelerek güzel bir başlangıç yapan safkan, sonrasında sırasıyla start aldığı 5 yarışta da tabelanın dışında kalmayarak başarılı bir grafik yakaladı. İlk Grup koşu deneyimini 6 Ekim 2018’deki Kraliçe II. Elizabeth Koşusu (G2) ile yaşayan doru safkan, bu önemli mücadelede jokeyi Halis Karataş idaresinde üçüncü olmuştu. Katıldığı son üç yarış olan Yarışseverler, Erkek Tay Deneme ve Y. Cahit Aybek Koşularında ise tabelanın dışında kaldı.

 

KURUCU (de) (312040)
(Domino Effect - No Problem / Eagle Eyed)
Sahibi: Mahmut Yalçın
Antrenörü: Metin Acar

10 Ocak 2016’da dünyaya gelen Kurucu’nun yetiştiricisi Oğuz Yalçın’dır. Yarış kariyerine 16 Mayıs 2018 tarihindeki Doyoun Koşusu (Şartlı-1) ile start veren doru safkan, jokeyi Ahmet Çelik ile katıldığı bu mücadelede ikinci geldi. Bugüne kadar katıldığı 11 koşuda yalnızca iki kez tabelanın dışında kalan doru erkek tay, ilk Grup mücadelesine 2 Temmuz 2018 tarihinde çıktı. 1200 metre çim pistteki Sadun E.G Atığ Koşusu’na (G3) jokeyi Mustafa Çiçek ile katılan isim, 1.12.35’lik derecesiyle üçüncü oldu. Daha sonra start aldığı II.İnönü ve Trakya Koşularında da aynı sırayı elde eden safkan, deklare olduğu takdirde 30 Haziran Pazar günü kariyerindeki 5. Grup yarışında ter dökmüş olacak.

 

KUZEY KAFKASYALI (ae) (121212)
(Luxor - Uba / River Special)
Sahibi: Tolga Karakartal
Antrenörü: İbrahim Bekiroğulları

27 Nisan 2016 doğumlu safkan Onur Dilbaz tarafından yetiştirildi. 18 Haziran 2018 yılında Ankara Hipodromu’nda kazanarak yarış hayatına başlayan al erkek tay, start aldığı 6 koşusunu da bu hipodromda gerçekleştirdi. 2 yaşlılığını iki galibiyet ve bir ikincilikle geçiren Luxor yavrusu bu yıl ilk startında Ali Orhan Birol Koşusu’nu (KV-7) da ikincilikle tamamladı. Ardından düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu’nu (G3) kazanan safkan, son startında Mehmet Akif Ersoy Koşusu’ndan (G2) da ikincilikle ayrıldı. Veliefendi Hipodromu’nda ilk kez boy gösterecek tay tüm sınavlarını jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde verdi.

 

LONG RUNNER (de) (111443)
(Gio Ponti - Borrowing Base / Personal Flag)
Sahibi: Nimet Arif Kurtel
Antrenörü: Hakan Yüzbaşı

2 yaşlılığında sade ve etkileyici bir profil çizen 27 Şubat 2016 doğumlu Kurtel temsilcisi, 10 Ağustos 2018’deki Sabırlı Koşusu’nda (Şartlı-1) elde ettiği galibiyetle pistlere ilk adımını attı. İkinci startını TYAYSD Koşusu’nda (G2) gerçekleştiren ve yine kazanan doru erkek tay, Çaldıran (G1) galibiyeti ile jenerasyonunun en iyileri arasına adını yazdırdı. Yaklaşık 2 buçuk ayda katıldığı 3 koşuyu da kazanan safkan, 2018 yılını böylece kapattı. 7 aylık uzun bir aradan sonra 1 Mayıs’taki Yarışseverler Koşusu (A3) ile yeni sezonu açan Long Runner, yüzde 50’lik AGF oranıyla favori görülmesine karşın tabelanın son basamağında yer alarak takipçilerini şaşırttı. Akabinde aynı mesafede Erkek Tay Deneme için piste çıktı ve yüzde 35 ile yine favori olduğu bu yarışta da dördüncülükte kaldı. Son olarak bu yılki üçüncü, toplamda ise altıncı startı olan Sait Akson Koşusu’nda ter döken tay, kendisine üçüncülükte yer buldu. Kariyerine Halis Karataş idaresinde başlayan Long Runner, bir sonraki koşusuna Tolga Yıldız’la katılırken son dört mücadelesinde ise üzerinde Ahmet Çelik vardı.

 

MATBAACI (de) (301101)
(King Alex - Capable / Definite Article)
Sahibi: Cengiz Kömür
Antrenörü: İmdat Köksel

İsmail Hadioğlu yetiştirmesi Matbaacı, 4 Nisan 2016 tarihinde doğdu. 12 Ekim 2018’de Noces Koşusu (Şartlı-1) ile yarış hayatına başlayan doru erkek safkan, ilk galibiyetine 6. startında ulaştı ve Maiden’a veda etti. Kariyerindeki 14 koşuda toplam 4 birinciliği bulunan tay, katıldığı son mücadele olan M. Niyazi Polatyar Koşusu’nu (KV-9) kazandı. Bugüne kadar 10 farklı jokeyle piste çıkan Matbaacı son koşusunda Halis Karataş idaresindeydi.

 

PERFECT RUNNER (de) (404301)
(Perfect Storm - Rapunzel / Victory Gallop)
Sahibi: Talat Üstüner
Antrenörü: Ercan Ateş

12 Mart 2016 doğumlu Derya Deniz Kanar yetiştirmesi Perfect Runner, kariyerine Sadettin Koşusu (Şartlı-1) dördüncülüğüyle başladı. Ardından İzmir’de katıldığı 6 koşuda 3 birincilik, 2 de ikincilik elde eden doru erkek tay, ilk Grup yarış tecrübesi olan Fehmi Simsaroğlu Koşusu’nu (G3) üçüncülükle noktaladı. Toplam 14 yarış koşan safkan son startında İzmir çim pistinde 2000 metre mesafeli (KV-8) yarışı Gökhan Gökçe’yle kazanma başarısı gösterdi.

 

RAMPAGE (ae) (040422)
(Toruk Macto - White Lily / Shinin Wolf)
Sahibi: Hilmi Can Esen
Antrenörü: Akif Yılmaz

2016 yılı 19 Ocak günü doğan tayın yetiştiriciliğini Vefa İbrahim Aracı yapmıştır. 13 koşulu yarış kariyeri boyunca 2 birinciliği bulunan safkan, bu yıl Cihangir Koşusu (KV-8) dördüncülüğü ve Büyük Kulüp Koşusu (KV-7) ikinciliği elde ederken son katıldığı M. Niyazi Polatyar Koşusu’ndan (KV-9) da yine ikincilikle ayrıldı.

 

SCOUTLEO (de) (201111)
(Victory Gallop - Sopran Gath / Galileo)
Sahibi: Ahmet Güzelocak
Antrenörü: Mehmet Arıcı

Gazi Koşusu’nun Ankara provası kabul edilen Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu (G2) zaferle sonuçlandıran 17 Nisan 2016 doğumlu tay, Yasemin Topçu tarafından yetiştirildi. Kariyerine Ağustos 2018’deki Manila Koşusu (Şartlı-1) ile start veren başarılı safkan buradaki birinciliğinin ardından katıldığı Prof.Tevfik Başer Koşusu’nda (KV-8) da üçüncülükte yer aldı. İkisi Ankara’da biri İzmir’de olmak üzere üç adet Şartlı koşuya katılan ancak galibiyete ulaşamayan Scoutleo, ilk Grup seviyeli sınavı olan Piri Reis Koşusu’nda (A3) da 6. olarak tabelanın dışında kaldı. Bu yılki ilk startında Şartlı-4 koşuyu Gökhan Gökçe’yle kazanan doru erkek safkan, bir daha jokey değiştirmedi ve üst üste katıldığı Fehmi Simsaroğlu (G3), Dinçer Cebeci (KV-9), en son da Mehmet Akif Ersoy Koşularını kazanarak dörtte dört yaptı. Bu yıl Gazi Koşusu’nun favorileri arasında görülen Victory Gallop temsilcisi, 700.000 TL’ye yakın toplam kazanç ve 101 handikap puanıyla İstanbul’a geliyor.

 

YAMANLARBEYİ (de) (431111)
(Torok - Alakan / Kaneko)
Sahibi: Armağan Araz
Antrenörü: Murat Aksoy

93 Gazi Koşusu’nun favorilerinden 20 Şubat 2016 doğumlu Yamanlarbeyi, yarış hayatına Mayıs 2018’de İzmir’deki ilk ve tek kum pist tecrübesiyle başladı. 1000 metrelik mücadeleyi dördüncü tamamlayan doru erkek tay, yalnızca bir hafta sonra 1100 metre çim pistte Maiden’a veda etti. Bir buçuk aylık bir aranın ardından İstanbul’a gelerek Hüsamettin Tamer Koşusu’nda (KV-8) üçüncü olan safkan, ilk Grup koşu deneyimini II.İnönü Koşusu’nda (G3) yaşadı ve tabelaya girme başarısı gösterdi. Ağustos sonu çıktığı Şartlı-5 koşudaki galibiyetinin akabinde Grup 2 düzeyli Eskişehir ve TYAYSD Koşularında boy gösterirken hanesine bir 2.’lik, bir de 3.’lük yazdırdı. 2 yaşlı İngilizlerin en ciddi sınavı Çaldıran’da (G1) ise tabelayı tamamlayan Torok temsilcisi, 2018 yılını Sakarya Koşusu’ndaki (G2) üçüncülüğüyle kapattı. Yaklaşık 4 buçuk ay sonra yeni sezona yine İzmir’de start veren Yamanlarbeyi, ilk Başkanımız merhum Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu adına düzenlenen yarışı (G3) zaferle noktalayarak ilk Grup koşu galibiyetine ulaştı. Tekrar İstanbul’a gelerek önce 21 Nisan’daki Sadık Eliyeşil Koşusu’nda (KV-9) rakiplerini mağlup eden safkan, 1600 metrelik klasik Erkek Tay Deneme Koşusu’nda (G1) da adını zafere yazdırdı ve toplam kazançta 1.000.000 TL bandını aştı. Ardından erkek taylar için Gazi’nin en önemli provası kabul edilen uzun mesafeli Sait Akson Koşusu’nun (G2) kazananı olmayı başardı. Ünal Bikeç ve Bülent Beyaztaş tarafından yetiştirilen Yamanlarbeyi, bugüne kadar katıldığı 13 koşuda 7 farklı jokeyle start alırken, son iki başarısını Mustafa Çiçek idaresinde elde etti.

 

YEDİTEPE (de) (211134)
(Zanjero - Lake Ladoga / Green Desert)
Sahibi: Ali Müşfik Işık
Antrenörü: Enver Mutlu

Sahibi ve yetiştiriciliğini Ali Müşfik Işık’ın yaptığı tay 22 Ocak 2016 günü doğdu. 2 ve 3 yaşlılığında 3’er kez start alan safkan, Büyük Kulüp Koşusu’nda (KV-7) 3. olurken, son katıldığı Gazi Koşusu öncesi önemli provalardan Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu (G2) dördüncü sırada tamamladı.

 

HÜRAT (dd) (421212)
(Torok - Esmerbal / Okawango)
Sahibi: Murat Dıragumandan
Antrenörü: Metin Acar

22 Haziran 2018 tarihinde İstanbul çiminde kazandığı Maiden mücadeleyle yarış hayatına başlayan Hürat; Morocco Sorec (KV-6) ve SİAYSD (G2) Koşularında dördüncülükler elde etti. Ekim ayı başında tek sentetik pist tecrübesi olan Yusuf Dikman Koşusu’nu (KV-6) ikincilikle tamamladı. 2018 yılını kapattığı Şevket Belgin Koşusu’nda (KV-7) ise Halis Karataş ile birincilik koltuğuna oturdu. 6 ay sonra İlkbahar-Yaz Sezonunun ilk startında F.Derya Beşikçi Koşusu (KV-8) ikincisi oldu. Hemcinsleriyle gücünü sınadığı Dişi Tay Deneme Koşusu’nu (G1) en önemli rakiplerinden The Last Romance’ın yarım boy önünde birinci olarak noktaladı. Bir sonraki startı olan Kısrak Koşusu’nda (G1) ise rakibinin uzak farkla gerisinde ikincilikte kaldı. 8 yarışın dördüne Gökhan Kocakaya ile katılan doru dişi tay, toplamda 4 farklı jokeyle start aldı. Oğuz Yalçın yetiştirmesi Hürat’ın doğum tarihi ise 20 Şubat 2016.

 

THE LAST ROMANCE (dd) (113021)
(Tizway - Cumulus / Kingmambo)
Sahibi: Ayşegül Kurtel
Antrenörü: Orkun Özelcanat

Kurtel Ekürisi’ne ait bir diğer favori isim olan 25 Şubat 2016 doğumlu The Last Romance, yarış hayatına sentetik pistte 1000 metre mesafeli Doyoun Koşusu (Şartlı-1) ile başladı ve ilk sınavında galibiyetle tanıştı. 16 Mayıs 2018’deki bu mücadeleden yaklaşık bir ay sonra Bursa’da Mustafa Çiçek’le bir Şartlı-4 koşu galibiyeti elde etti. Peşinden Sadun E.G. Atığ (G3), I.İnönü (G3), Trakya (G3) ve SİAYSD (G2) Koşularında potoyu önde bulan doru dişi tay toplamda 6 yarışlık bir galibiyet serisine sahip. Ekim ayındaki Çaldıran Koşusu (G1) üçüncülüğüyle 2 yaşlılığını noktalayan safkan, 2019’a dişilere mahsus F.Derya Beşikçi Koşusu (KV-8) ile merhaba dedi. Bir baş farkıyla beşinci olduğu koşunun ardından Dişi Tay Deneme’de favori olarak piste çıktı. Gazi’deki rakiplerinden Hürat’a geçilerek yarım boy farkla ikinci oldu. 10 koşuluk kariyerinin son startında ise 9 koşuda jokeyliğini yapan Halis Karataş idaresinde Kısrak Koşusu (G1) için sahaya çıktı. Bu kez favori gösterilmemesine karşın 7 boy gibi ciddi bir farkla galibiyete rahat uzandı. 93. Gazi Koşusu’na kesin kaydı yapılan 2 dişi taydan biri olan The Last Romance’ın 2 Milyon TL’yi aşkın kazancı ve 109 handikap puanı bulunuyor.

Pin It