BELEDİYE CHP'YE GEÇTİ, HİPODROM KADERİNE TERK EDİLDİ

Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi ve turizmin başkenti Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde hizmet verecek 10. hipodromun, duyulmasının ardından herkesi bir heyecan sarmıştı.

Fakat başlanan inşaatın uzun zamandır bitirilememiş olması, bakanlıktan ihaleyi alan firmaların şartname şartlarına uymayan hizmetleri Hipodromun durmasına neden oldu. 

Antalya'da durgun geçen kış aylarının hipodromun açılmasıyla ekonomik ve sosyal olarak ilçeye önemli katkı sağlaması bekleniyordu ama özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Muhittin Böcek kazandıktan sonra Hipodromun bitmesi artık çok uzak ihtimal olarak görülüyor. 2020 yarış programında da Antalya'nın olmaması bu sene de hipodromun bitmeyeceği anlamına geliyor. 

ERZİNCAN HİPODROMU TEMEL ATILDI BIRAKILDI

31 Mart yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında geçen Erzincan belediye Başkalığı seçim yarışından MHP'li Belediye Başkan Adayı Sayın Bekir Aksun galip ayrılmıştı. Ak Parti'den MHP'ye geçen Erzincan Belediye Başkanlığından sonra 13 Haziran 2018’de temeli atılan ve sonrasında tek bir çivi bile çakılmayan Erzincan Hipodromu’nun akıbeti de merak konusu.

Şu an için AKP ve MHP arasında devam eden Cumhur ittifakı devam ederken faaliyet yapılmaması, bu ittifakın bitmesi halinde, Erzincan Hipodromu'nun bir seçim yalanı olarak kalıp, projesi çizilip bırakılmış olarak, tarih sayfalarına geçeceğini gösteriyor.

Pin It