Fox Haber'in Türkiye Jokey Kulübünün Bütçeye aktarması gereken miktarı eksik yatırıp özel hesaba aktarması ile ilgili haberinden sonra gözler başta Sayıştay Raporuna daha sonra da Türkiye Jokey Kulübünün bu habere verdiği cevaba çevrildi.

Biz hem Haberi, hem Sayıştay raporunda ki Türkiye Jokey Kulübü ile ilgili maddeleri, hemde Türkiye Jokey Kulübünün cevabını eksiksiz sitemizde yayınladık. 

Sayıştay'ın raporunda bahsettiği aksaklıklar ile Türkiye Jokey Kulübünüün savunmasında bahsettikleri aslında aynı mantıkta ve doğruluktaydı. Türkiye Jokey Kulübü yapmış olduğu savunma ile Sayıştay'ın tespitlerini kabul etmiş oldu. 

Özel Hesaba aktarılan tutarla 5602 sayılı Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon Ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanuna göre hesaplandığı kabul eden Türkiye Jokey Kulübü Özel Hesap ile ilgili asıl düzenlemenin yer aldığı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun neden uygulanmadığı hakkında bir açıklamada bulunmadı.

5602 sayılı Kanunun yayımlanması ile Özel Hesabı düzenleyen 6132 sayılı Kanunun ilgili maddesinin revize edilmemiş olmasına, 5602 sayılı Kanunda Özel Hesapla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılmamış olmasına rağmen Türkiye Jokey Kulübü niçin bu Kanunu uygulandığını ise açıklamıyor.

Yeni bir yasal düzenleme olmadığı halde Türkiye Jokey Kulübü 6132 sayılı Kanun iptal olmuş gibi hareket etmiş ve bu kanuna göre yapılması gereken hesaplamalar farklı yapmış. Aslında 6132 sayılı Kanun halen yürürlülükte ve Özel Hesaba aktarılacak miktarın ne şekilde hesaplanacağı da sadece bu Kanunda belirtiliyor.

Kısaca anlatmak gerekirse;

Türkiye Jokey Kulübü içinde Özel Hesapla ilgili bir madde olmayan Kanuna göre hesaplama yapıp, Özel Hesaba para yatırıyor, bunu kabul ediyor ve neden bu kanuna uyduğu ile ilgili ise bir bilgi vermiyor.

Görünen o ki Sayıştay bu raporunda ve tespitlerinde sonuna kadar haklı ve bugün olmasa bile Türkiye Jokey Kulübü bu eksik yatırdığı miktarın hesabını bir gün mutlaka verecek.

Pin It