30.07.2017 Pazar İzmir yarışlarında 3. koşuda 1 numaraya kayıtlı İpekkız isimli ata binen Apranti Mert Ali SOLMAZ, yarışın son metrelerinde önde liderliği almış kazanmaya doğru giderken atını teşvik etmeyi bıraktı. İpekkız üzerine bahis oynayan yarışseverler bu olayı şaşkınlıkla izler ve isyan ederken, hipodromdaki ekranlarda yarışın bitmediğini gören apranti her ne kadar sonradan çalışmaya başladıysa da rakibini geçmeyi başaramadı ve GOLDEN OK isimli safkan son metrelerdeki atakları ile yarışı kazandı. 

İzmir pistinde ilk defa at binmesi, bu sahayı tanımaması böyle bir olaya neden oldu diye düşündüğümüz Mert Ali Solmaz ise yarış sonrası Hipodrom Hekimliğine gidip hastane sevki aldığı için Komiserler Kurulu tarafından ifadeye çağrılmasına rağmen ifade vermeye gitmedi.

 

İşin bir garip noktası da yarış sonrası Apranti Mert Ali Solmaz Hipodrom içinde devamlı telefonla konuşurken görülüyordu ve Hastahaneye de gitmemişti.

Bu olayda At Sahibi, Antrenör, Seyis kadar mağdur olan bir kesimde İpekkız üzerine oyun oynayan yarışseverler oldu. 

Komiserler Kurulu'nun Apranti Mert Ali Solmaz'a vereceği cezayı merakla bekliyor Cuma gün İstanbul yarışlarında Copperfield ile buna benzer bir olayda atına son metrelerde gereken teşvikleri vermeyen Gökhan Kocakaya'nın ifadeye bile çağrılmadığını bu sayfalarda bir kere daha hatırlatıyoruz.

İPEKKIZ YARIŞININ VİDEOSU

 

Pin It