Son günlerin popüler konusu At Yarışındaki Doping olayları önemini korumaya devam ediyor. 

Her geçen gün yeni bir Doping cezası ile karşılaşıyor, diskalifiye olan Atlar, Ceza alan Antrenörler ve Seyisleri görüyoruz. 

Bizde 2017 yılı başından beri kim nerede hangi ilaçtan Doping cezası almış diye biraz araştırdık ve karşımıza ilginç sonuçlar çıktı. 

Bu araştırmayı yaparken atların hazırlandıkları şehirleri veya şehirlerde mevcut yarış adetlerini baz almadık. 

Yalnızca Doping çıkan atların hangi şehirdeki yarışlarda ceza aldıklarına baktık. 

2017 yılında Ülkemizdeki yarışlarda 39 Doping olayı görüldü. Bu 39 yarış içinde 9 Doping olayı ile Şampiyon şu ana kadar İzmir olarak karşımıza çıktı. Son günlerdeki atakları ile Bursa yükselişte ve İzmir'e yaklaştı 8 Doping olayı ile aradaki farkı 1'e indirdi. Bu ikiliyi Kocaeli 6 Doping olayı ile takip ederken Haziran ayı başından beri 4 Doping olayı bu ilimizdeki yarışlarda görüldü. 

Adana, İstanbul, Şanlıurfa 4 'er Doping olayına karışmış durumdalar ve Ankara'da 3, Elazığ'da ise 1 kere Doping tespit edilmiş durumda. 

Görünen o ki Ülkemizin Batı kesimi Marmara ve Ege Bölgesi Doping kullanımında başı çekiyorlar, Doğuya veya Güneye indikçe Doping azalıyor. 

ARSENİK UZAK ARA YAPMIŞ DURUMDA

Kullanılan Maddelerde de en son yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Arsenik çok ön planda. Bu 39 Doping Olayının 19 tanesinde Arsenik tespit edilmiş. Bu 19 tespitin 17 tanesi Haziran ayı başından sonra yani geçen bu 2 aylık dönemde olmuş. Yeni Moda Arsenik en çok İzmir ve Bursa'da tespit edilmiş. 

Cobalt ikinci sırada ve 6 Doping olayına karışmış ama Arsenik ile arasında dünya kadar fark var. 

Bakalım bu işin sonu ne olacak bu Arsenik olaylarının neden bu kadar patladığı, son iki ayda ne olmuşta tespit edilir, kullanılır olmuş, ortaya çıkarılacakmı ?

 

 

Pin It