CANDADAŞ OLAYINI MAHMUT BAGUÇ'UN AĞZINDAN DİNLEYELİM

Şampiyon atımız CANDADAŞ, 6 aylık aradan sonra Pazar günü Açık yarış öncesi ahırdan sahaya gelene kadar bize yapmadığını bırakmadı. Seyisi, yedekçileri yerlerde sürükledi, eyeri vurmak için yaklaşık yarım saat uğraştık, vurduk ama sinirden kendini yedi bitirdi.

Atımızın stresini biraz olsun almak için gözlerini havlu ile kapattığımız bir anda birden eyerleme yerinden fırlayıp tartı hakemleri ve görevlilerin olduğu camlı bölüme yöneldi. İşte o zaman atımız da, içerideki görevlilerde ciddi zarar göreceklerdi. Ben o anda, Kamçı yada sopa ile falan değil elimdeki yedek ipi ile Can Dadaş'ı oradan uzaklaştırmaya çalıştım ve müdahale ettim.

CAN DADAŞ benim oğlum, evladım gibidir. Ancak çok sinirli ve stresli bir safkan olması da ayrı bir özelliğidir. Biz onun her türlü yaramazlığına alışığız çünkü atımızı iyi tanıyoruz, biliyoruz.

CAN DADAŞ bizim canımızdır. İzmir'de ki ahırlar sorumlusu da iyi bilir, tekmeleriyle ahır duvarını yıktığının kendisi de şahittir.Şu an ahırımızın içi 10 cm genişliğinde kauçuk ile kaplıdır ve kendisine zarar vermemesi için özel olarak duvarlar dizayn edilmiştir. Ayrıca stres yapmaması için devamlı ahırında radyo çalmaktadır.

Biz bir ekibiz atımıza kötü davranmak yada zarar vermek hiç birimizin aklından bile geçmez ama dışarıdan görenler olayları başka türlü algılamışlar, biz atımızı tehlikeli bölgeden uzaklaştırmak hem onun hemde oradakilerin zarar görmesini engellemek istemiştik. 

Bu arada atımızla ilgili başka söylenti daha duydum... Can Dadaş için yarışı arızalı terk etti denilmiş, inanın hiç alakası yok. Canım oğlum bu yarış sonrası daha sakin ve daha rahat görünüyor, şu an ahırında radyosunu dinlemekte ve huzur içinde önümüzdeki yarışı beklemekte.. En kısa zamanda yine sahalarda olacağız.

Pin It