Aşağıda ki görüntüler Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu Evde Hayat Var uygulamasından ulaşılmış risk haritalarından alınmıştır. 

Resimlerin altında da görüleceği gibi Risk haritası Mavi-Yeşil-Sarı-Turuncu ve Kırmızı olarak riskin en fazla olduğu bölgelere göre renkler taşımaktadır.  

Bu risk haritalarına göre ulaşabildiğimiz mevcut hipodromlarımızın risklerini aşağıya çıkarmaya çalıştık. 

İstanbul Veliefendi Hipodromu

En riskli Hipodrom olarak görünen Veliefendi Hipodromunun hemen yanı başında ki Zeytinburnu ve Bahçelievler ve Bakırköy 

Bölgelerinde yüksek oranda risk görünüyor. Bu durumda çok yaklaşan GAZİ Koşusunun seyircili koşma ihtimali de çok düşük görünüyor.

 

İzmir Şirinyer Hipodromu

İstanbul Veliefendi Hipodromundan sonra ikinci riskli Hipodrom diyebileceğimiz İzmir Şirinyer Hipodromunun çevresinde riskli alanlar mevcut. Bu Hipodrom ile yerleşim yerleri iç içe olduğu için Hipodrom içine virüsün girme ihtimali mevcut ve alınan sıkı tedbirlerin dikkatlice uygulanması gerekiyor.

Bursa Osmangazi Hipodromu

Bursa şehir merkezinde Covid-19 riski yüksek olmasına rağmen Hipodromun bulunduğu İzmir yolu çevresinde risk miktarının düşük olduğu görünüyor. Hipodromun yerleşim yerlerine yakın bölgelerinde dikkatli olmak gerekiyor.

Kocaeli Kartepe Hipodromu

Kocaeli Kartepe Hipodromunun bulunduğu bölgede yerleşim yeri olarak çok büyük nüfus olmadığı için şu anda en risksiz Hipodrom olarak bu Hipodrom gözüküyor.

Ankara 75. Yıl Hipodromu

Ankara genelinde son günlerde aşırı şekilde virüs dağılımı olmakta ve en riskli yerlerin başında gelmekte. Ankara 75. Yıl Hipodromu ise bu riskli bölgelerin biraz dışında kalması nedeniyle risk olarak az sayılabilecek bir konumda. Yinede tüm tedbirlerin ciddi şekilde alınması gerekiyor.

Pin It