Halis Karataş'ın 26.08.2020 Çarşamba günü İstanbul'da yapılan 7. koşu öncesi bindiği Arts Man isimli ata vurduğu görüntüler izleyenleri şok etti.

Olayı sosyal medya hesabından paylaşan duyarlı yarışseverler, tepkilerini gösterirken, birçok gazete ve haber sitesi de bu olayı okuyucularına duyurdu. Bold Pilot için çekilen "Bizim için Şampiyon" filminin hikayesindeki rolü ile At Yarışlarını bile, bilmeyen, kendisini tanıyan, tanımayan herkesin sempatisini kazanan jokeyin, bu yaptığı hareket çok tepki çekerken, yarış camiası içinden Halis Karataş'a destek veren açıklamalar yapılması da hayretle karşılandı.

Bu hareket sonrası Artsman isimli safkan favorilerden biri olarak katıldığı koşudan dördüncü olarak ayrıldı.

Şubat Ayında İzmir'de Candadaş isimli safkana yapılan benzer hareket sonrası  devreye giren, "Şiddete Karşı Ayağa Kalk" sloganı ile açıklama yayınlayan, Yarış Yönetmeliğine uygun şekilde en ağır ceza için Yüksek Komiserler Kurulu nezninde girişimler yapan Türkiye Jokey Kulübü ise bugün meydana gelen olayla ilgili açıklama yapma gereksinimi duymadı.

İFADEYE ÇAĞRILDI, 7 GÜN SÜRE İSTEDİ

İstanbul Velifendi Hipodromu Komiserler Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz Karaca'nın gün sonu yazmış olduğu raporda;

7 Koşu 4 numaraya kayıtlı olarak koşan ARTS MAN, isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, start makinesi içerisinde atın kafasına yumruk atmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağrılmış olup savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir"  denildi...


ÖZÜR DİLEDİ

Halis Karataş yarış sonrası atmış olduğu twitter mesajıyla Özür Diledi.

Karataş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul'da bugün bindiğim ve son dönemde birlikte güzel birinciliklere imza attığım Arts Man ile aramda yaşananlar tüm yarışseverleri ve hayvanseveleri olduğu gibi beni de çok üzdü. Starta girerken huysuzluk yaparak diz kapağımı neredeyse kırılacak duruma getirmesi sonrasında can havliyle verdiğim tepki kabul edilebilir değil. Bu nedenle başta Arts Man ve ilgililerinden, sonra da tüm yarışsever ve hayvanseverlerden özür diliyor, bir daha böyle bir şey yaşanmayacağına söz veriyorum" dedi.

Halis Karataş bu açıklamalarından sonra ;

"Biraz önce yaptığım açıklamaları her ne kadar tüm samimiyetimle yapmış olsam da ayrıca aldığım bazı kararları paylaşmak isterim. Beni Halis Karataş yapan, bana başarılı bir kariyer sağlayan atlara olan sevgim, bugüne kadar bu eşsiz canlılara yapılan tüm kötü muamelelere isyan etmeme neden olmuştur. Bu nedenle bugün can acısıyla da olsa bir ata kötü muamele edenin ben olmam karşısında son derece üzgünüm ki 33 senelik kariyerim boyunca atlara ne kadar kollayıcı ve üzmeden bindiğimin herkes tarafından bilindiğine de eminim. Bu nedenle pazar günü yapılacak Gazi Koşusunda at binip binmemeyi bile sorguladım. Ancak yakın çevrem tarafından Kahraman Ekürisinin yarışa 3 gün kala jokeysiz kalmasının onlara büyük bir haksızlık olacağına ikna edildim. Bunun yarışta at binmek için bir bahane olduğu da düşünülmesin lütfen. Bu konudaki samimiyetimi göstermek için de eğer dereceye girersem Gazi Koşusundan kazanacağım montu Hayvanları Koruma Derneklerine bağışlayacağımı söylemek isterim. Ayrıca bana verilecek cezayı beklemeden 1 Eylül’den itibaren de 1 ay boyunca at binmeme kararı aldım. Bu süre zarfında kendimle yüzleşip, beni böyle bir hatayı yapmaya sevk eden şeyin ne olduğunu bulmayı umuyorum"  açıklamalarında bulundu.

Pin It