2018 yılından itibaren yani 3 ay dan az bir süre sonra Türkiye'de At Yarışı Oynatma Yetkisinin ve tüm hipodromları kullanma hakkının devredileceği Türkiye Varlık Fonu yönetiminde şok bir görevden alma yaşandı.

Fon’un CEO’luk görevini yürüten Mehmet Bostan görevden alındı, yerine yönetim kurulu üyesi Hikmet Karadağ vekaleten atandı.

3 Kasım 2016’da Özelleştirme İdaresi başkanlığı görevinden Türkiye Varlık Fonu başkanlığı görevine getirilen Mehmet Bostan, TJK ziyaret etmiş yetkililerden bilgiler almış ve kendisi Veliefendi Hipodromunda ağırlanmıştı. Mehmet Bostan 3 Kasım 2016'dan beri beri Varlık Fonu’nun hem genel müdür hem de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyordu.

Fonun bugüne kadar yapabildiği başlıca şey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım çevresinde toplanan iki kampın arasındaki güç mücadelesini tetiklemek oldu. Konuya yakın 7 kaynağın Bloomberg News’dan Kerim Karakaya, Onur Ant ve Benjamin Harvey’e verdiği bilgiye göre toplanacak varlığın nasıl kullanılması gerektiği yönündeki görüş ayrılıkları, Varlık Fonu’nu paralize etti.

Dört kaynağın verdiği bilgiye göre görüş ayrılıkları o kadar derin ki Yıldırım’ın takımı, Erdoğan tarafından desteklenen Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan’ın görevinden alınması için çalıştı. Erdoğan, Yıldırım ve Bostan’ın ofisleri Varlık Fonu’na ilişkin soruları cevaplamadı. Konuya yakın bazı kaynaklar, Fon’un politik amaçlarla yanlış kullanılmasından endişe ettiklerini belirtiyor. Varlık Fonu TJK'nın dışında Ziraat Bankası, Halkbank, Türk Havayolları, Türk Telekom, Borsa İstanbul ve Milli Piyango’da hisseye sahip.

.

Pin It