Hayvan haklarıyla ilgili yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bana Göz Kulak Ol Derneği'nin fayton işkencesine yönelik farkındalık yaratmak için başlattığı kampanyanın ikinci filmi yayınlandı. Dernek, Melis Birkan, Ayça Varlıer, Aslı Tandoğan, Özge Özder'in yer aldığı bu filmde atlarla ilgili 'Özgürlüklerine yol ver' sloganını kullanıyor.

“Ortalama 25 sene ömürleri olan atların, fayton işkencesi yüzünden en fazla 2 sene yaşayabildiğini biliyor muydun?” sorusunu soran Bana Göz Kulak Ol derneği, atların özgür kalması için başlattığı kampanyayı sürdürüyor.

Sadece İstanbul Adalar'da her yıl 400'den fazla atın, fayton kazaları, bakımsızlık, kötü muamele, uygunsuz yaşam koşulları, sakatlanmalar, ve mezbahaya gönderilmeleri sonucunda acı çekerek yaşamını yitirdiğini anlatan dernek, “Birçoğu fayton kazalarında ölümcül darbelerle kıvranarak son nefesini verirken, bazıları da bakımı külfet geldiğinden, kışın ormana terk edilerek bakımsızlıktan can veriyor” diyor.

Faytonların kaldırılması için imza kampanyası başlatan kuruluşun ikinci filminde, derneğin kurucuları Özge Özder, Aslı Tandoğan, Ayça Varlıer’in yanı sıra Melis Birkan da rol alıyor.

Özge Özder’in seslendirdiği reklamda “Bilirsin, gerçekten seversen eğer. Ki seversin. Bir kez dokunsan yeter. Seversin. Kalbini bir kez açsan, görürsün. Eğer dostsan. Özgürlüklerine yol ver. Faytona binme atlar ölüyor” deniliyor.