Selim Kaya Jokeyliği bıraktığını açıkladı...

Sevilen jokeyin Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde;

30 yılı aşkın süredir aşkla yaptığım jokeyliğin büyük kısmını savaşarak girerken bu savaşın çoğunu da irademe karşı verdim, dolayısıyla savaşın tek kaybedeni oldu. Bugün aşkla yaşadığım jokeyliği bırakma kararı aldığımı açıkladım. Siz değerli seyircilerin desteği yıllarca iterek beni buralara getirdi öncelikle sizlere daha sonrasında bana inanan mükemmel canlılara; atlara sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.

Değişen dünyada artık radikal kararlar alınması lazım geldiğini düşündüğümden Jokeylikte jübile yapma kararımı açıklamıştım. Pek çok sebebi olan bu kararımı açıklarken, kırbaç konusuna ayrı bir parantez açıp kendi atlarıma “kırbaç kullanmadan” bineceğimi de deklare etmiştim.

Bu konuyu biraz daha açmak, bu konu hakkında otoritemiz ve yöneticilerimizin gerekli adımlarını atmaları amacıyla belirtmek isterim ki;

Dünyada yarışçılıkta kırbaç kullanımına dair önlemler ve yasaklamalar konuşulurken, gelin Türk Yarışçılığı olarak, Türkiye’miz önderlik yapsın bu konuda radikal bir karar alınsın. At döverek değil, yarıştırarak keyif alalım. Tüm dünya yarışçılığı da bundan örnek alsın. Türkiye’nin dünyayı değil, dünyanın Türkiye’yi örnek aldığı bir yarışçılık özlüyorum.

Zorla, zorlamayla hiçbir şey olamayacağını ifade ederken, yıllarca at sırtında kamçıyla hayatını kazanmış biri olarak, bunu yeni “İDRAK” etmiş biri olarak kamuoyuna saygılarımla açıklıyorum. SELİM KAYA

Pin It