Jokey montları eski haline geliyor.


06.02.2021 Cumartesi Adana yarışlarında 10.koşuda 3 jokeyin feci kaza geçirmesiyle yürekler ağızlara geldi. Hışman Çizik , Harun Çanakçı ve Vedat Abiş çok tehlikeli bir şekilde atlarından düştüler.


Devrilen atın binicisi Harun Çanakçı kaza sırasında dilini yutmakla beraber bilincini kaybetti. Meslektaşı Hişman Çizik hemen ilk yardımı yaptı ve Harun Çanakçı'nın yutmuş olduğu dilini dışarı çıkarmasıyla büyük bir tehlike atlatıldı.

Hastahaneye kaldırılan Harun Çanakçı'nın beyin kanaması geçirdiği ve yoğun bakıma alındığı bu gün itibari ile de çok şükür durumunun iyi olduğu haberine ulaşıldı.

Başarılı aprantimize ve diğer jokeylere geçmiş olsun diyor bu üzücü olaydan sonra jokeylere sevindirici bir haber vermek istiyoruz.

Bu kaza bizlere tekrar jokeylik mesleğinin ne kadar tehlikeli ve zorlu olduğunu bir kez daha gösterdi. Baş jokeyler dışında at binen bir çok apranti ve jokeyin gelirlerinin çok düşük seviyede olması, aprantilerin yarışlarda %5, %3,5, %2.5 gibi komik ve kabul edilemeyecek derece az prim almaları tüm jokey ve aprantilerin şikayet konusuydu.

Uzun zamandır bu konuyla ilgili şikayette bulunan jokeyler ve aprantiler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar konuyu ulaştırıp, dertlerini anlatmayı başardılar. Edindiğimiz bilgilere göre Cumhurbaşkanımızın talimatı ile jokey ve aprantilerin montlarının eski haline getirilmesi konusunda bir çalışma yapıldı.

Bakanlığa yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre;

Yüksek Komiserler Kurulu toplantısında görüşülecek bu konu karara bağlanacak ve montlar eskisi gibi jokeyler için % 10, aprantiler içinde % 5 olarak son düzenlemeden öncesindeki seviyesine çıkarılacak.

Konu hakkında detaylı haberleri yine sitemizde takip edebilirsiniz. 

Pin It