Komiser olmak için 40 Saat Eğitim Yeter

At yarışlarını yöneten, eyerleme den, padoğa, start girişinden, foto finişe, protestolara kadar her noktasına hakim olan ve tek karar verici durumundaki yarış komiseri olmak çok kolay.

At yarışları yönetmeliğinin 4 üncü maddesi hükümleri uyarınca 40 saatlik yani tahminen 8 er saatten 5 günlük bir eğitim sonunda Yarış Komiser Yardımcısı olduktan sonra Üç yıl içerisinde en az elli yarış günü yarış komiser yardımcısı olarak hipodromlarda çalışan ve yapılan sınavda başarılı olan kişilere Yarış Komiserliği belgesi veriliyor.

Bu kadar kolay şekilde olunabilen ve her yarış günü hipodromlarda görevlendirildiklerinde hatırı sayılır harcırahlar alan Yarış Komiserleri Tarım İl Müdürlükleri kanalıyla Hipodromlara atanıyor. Yani bir çok yarışseverin sandığı gibi Yarış Komiserlerinin Türkiye Jokey Kulübü ile bir bağlantısı bir ilgisi olmuyor. Haftada en az 2 gün yarış olan bir ilimizde birde salya açma veya start provasını takip etmek için hipodromda kendine iş yaratabilen komiserler, normal maaşlarına ek olarak, çok da güzel bir ek gelir kazanıyorlar. 

Her sene başında torpili kuvvetli olanların elde ettikleri bu hak için bu sene de çalışmalar Kasım ayının başına yaklaştığımız şu günlerde başladı.

Hipodromlardaki Yarış Komiserler Kurulu üç kişiden oluşuyor.

Bu üyelerden biri yarış komiserlik belgesi olan, Yarış Müessesesinin önerdiği üç aday arasından seçiliyor. Yarış Komiserler Kurulunun atanması Yüksek Komiserler Kurulu tarafından gerçekleştiriliyor.

Yarış Komiserler Kurulu, ilk toplantılarında kendi aralarından bir Başkan ve Başkan Yardımcısı seçiyor. Yarış Komiserler Kurulunda kararlar çoğunlukla veriliyor ve üç üyeden ikisinin oyu karar için yeterli oluyor.

Yarış Komiserler Kurulunun görevlerini yerine getirmesinde yardımcı olmak amacı ile yarış olan Hipodromlarda, biri Yarış Müessesesinin önerdiği üç yarış komiser yardımcısı ile iki teknik müşavir ve Yarış Müessesesince sağlanan en az iki büro elemanı görevli olarak çalışıyor. Yardımcı komiserler ve teknik müşavirler yarışa ait teknik, idari ve güvenlik konularında Yarış Komiserler Kurulunca verilecek görevleri yapıyorlar.

Pin It