Merhaba Değerli üyeler,

Dünkü İzmir programında meblağ olarak çok tatmin olmasa da netice olarak başarıya ulaştığımız için tebriklerini ileten herkese burdan teşekkürlerimi sunarım. Çok fazla patlatamadık diğer koşuları fakat programın kalesine çektiğimiz kılıçla altılıyı yakalamamız ayrı bir keyif oluşturdu. Umarım bu başlangıç daha cazip ikramiyelerinde ilk adımı olur.

Bazı üyelerimiz tahmin ve yazım dili olarak tanıdık geldiğimi belirtmişler. Kısmen haklılar diyebilirim. 1 yıla yakın başka bir platformda "İzmirefesi" adı altında daha çok İzmir e özgü analizlerimi sunmaktaydım. Ortak bir karar ile orada yollarımızı ayırdık. Benim üzerimde ki emekleri için de oradaki tüm dostlarıma bu satırlardan teşekkürlerimi borç bilirim. Burada yeni bir sayfa, yeni bir başlangıç yaptım. Vaktim ölçüsünde ve kafama yatan programlar genelinde elimden geldiğince fikirlerimi sunmaya çalışacağım.

Programa kabaca bakacak olursak, seyir zevki yüksek fkat bahis açısından kısır bir program olduğunu düşünüyorum.

1.Koşu,

TEKİLA
grubun tartışmasız favorisidir. Hem yeterli istirahate sahip, hem hazırlıkları gayet iyi. Lakin YARALI CEYLAN ın bu kez ciddi rakip olmasını bekliyorum. Son koşusuna aldamayın, N.Avcı ile kantarması uyuşmadı, bu kez yeniden Furkan ile start alacak. Çok başka koşacaktır.



1.Ayak,

Son koşusunda tempoya ayak uydurmayınca viraj önü gerilere düştükten sonra düzlükte içerden etkili ama ecikmiş ataklarla kendine tabelada yer bulmuş ASİLYÜZ ciddi hazırlıkları ile kilo avantajından da istifade ederek koşuyu kazanmaya yakındır. Her geçen yarış üzerine koyan SULTANLAR SULTANI  ile nispeten zayıf rakiplerle start alacak olan VIKONYA en ciddi rakipleri olacaktır.DERİNCE geçen koşusunda GÜLŞEKER in temposuna uyup dağılmıştı, baz alınmasın bu kez sürpriz yapabilir. Kuponlarda olması tarafıyım.LIFE VETS istikrarlı durumu ile bir çarpı atılabilir.



2.ayak,

Start problemleri ile gelişim içinde olan tayların bir arada olduğu kestirilmesi zor klasik bir maıden. AGENOR erken temp kurarsa bir solukta bitirebilir. Kendisine pres uygulanarak temposu bozulması  durumunda TURBO DELUXE, SENANUR, DİLEĞİM rakip isimlerdir.


3.ayak,

Taktiğe göre sonucun şekillenebileceği bir koşu. GÜNGÖRAĞA numara da ısrar etmez ise METAL FIRTINASI kendi temposunu bu kez kurarak son metrelere kadar iddialı olabilir. Lakin 60 kg olması handikap olabilir ve son metrelerde gardı düşebilir. Kilo sebebi ile numara da ısrar etmeyip GÖNGÖRAĞA eğer tempo yapar ise inatçı yapısı ile kendini fotoya taşıyabilir. Her iki safkan gereksiz şekilde koşunun temposunu yukarı sürüklerler ise KAFADAR ve ZAMAN YOLCUSU na uygun pist koşulları ve gidiş hattında şans doğacaktır. Bu 4 safkan ile koşuyu geçme tarafıyım.


4.ayak,

Bu mesafede son 3 koşusunda 2 birincilik, 1 kez ikincilik alan GALLOP TO WEST favorimdir.SKYNET, BAYDÖKER, WAIT FOR IT pist , mesafe ve form drumları ile en ufak hatayı affetmezler.İPEKKIZ ve POWER KING bütçeler ölçüsünde yazılabilir.


5.ayak,

Tercihli  start seçerek muhtemelen tempo vermesini beklediğim TAMAHKAR benim bu progamdaki bankom olacaktır. Son koşusunda dışarılardan doldurup virajda çok kolay bir şekilde öne sarkarak liderliği alan bu tay, o gün malesefki bu grubun da çok üzerinde olan BÜTÜNAY gibi rakibe geçilmişti. Yapabileceği fazla bişeyde yoktu zaten. Eküriinin bir diğer atı olan MILENA da geçtiğimiz hafta M.Çiçek ile maıden den çıkmıştı. Aynı ahırın yine aynı pilot ile bu tayınında maıdenden çıkacağını düşünüyorum. Startla birlikte öne doldurup temposunu vererek, yarış boyu geçilmeden koşuyu kazanmasını bekliyorum.



6.ayak,

Haftaiçi kısa sprintinde çok canlı görünen DOYOUN HEARTED eğer kilosu ağır gelmezse kazanmaya yakın bir isimdir.Çok ciddi hazırlıklar içinde gördüğüm PETIT BLUE ilk ciddi rakiptir.Koşuya ait sıralamam şablondadır.


İZMİR ALTILIM,

1.ayak: 6,4,1
2.ayak: 1,4,8
3.ayak: 7,2,3,1
4.ayak: 3,6,5,1
5.ayak: 5  
6.ayak: 2,9,8


Bol Şanslar...

Pin It