Merhaba sondüzlük dostları. Güzel ve huzurlu bir gün geçirmeniz dileğiyle yorumlarıma başlıyorum. Bir BANKO adayım bir de ALTERNATİF BANKO adayım var. Değerlendirmek sizlere kalıyor. Bol şans.

BABAESKİ : Şimdi sizlere koştuğu 13 kum koşuda hiç tabeladan düşmeyen, % 47 ikiliye girme başarısı olan bir safkandan bahsedeceğim. Koştuğu son 4 kum koşusunu birlikte tek tek inceleyeceğiz. 30 Ekimde, 10 aylık bir aranın ardından Bursa’da Ş.Karaman ile Ş-3 (Yamak-1) 1400 kum koştu , bu koşuda önde hızla kaçan PAROLA’nın peşine takılan safkan  hiç nefeslenemeden viraja kadar geldi hatta bir ara kazanıra bile girdi fakat 10 aylık aradan dolayı yarış nefesi olmadığından yakın ara 6.cı oldu. Yarışı dün Kocaelinde Ş-5 kazanan FIRATIN ÖFKESİ kazandı, ikinci ise bugün safkanın rakibi olan CUKKA oldu. Koşunun 7.ciside yine bu safkanın bugünkü rakibi olan EFEYÜREK’ti. 10 ay gibi uzun bir aranın ardından yakın aralarla 6.cılığını şahsen ben beğendim.   Daha sonra 13 Kasım’da 1800 kum Ş-4 koştu ve Kasım ayında fırtına gibi esen KOVADA’nın 3 boy arkasında Z.KARABULUT ile 3.cü oldu, DÖKERBEY ve ULAKÇI’yı da gerisinde bıraktı.  Bu koşuda da iyi koştuğunu düşünüyorum. Daha sonra AGF tablosunda favori olarak 1.25 ganyana koştuğu yarışa çıktı. Bu koşuda stilli rakipleri BÜTÜNHABER ve HOPABEYİ ile   çok didişince binicisi M.KAYA son 200’de safkanı fazla zorlamadı ve CUKKA arkası 4.cü oldu. CUKKA ile fark UZAK olsa da M.KAYA isteseydi CUKKA arkası en fazla 1-2 boyla yarışı bitirebilirdi fakat M.KAYA atı zorlamadı. Son olarak da 12 gün önce 11 Aralıkta Bursa’da 1900 KUM H-15 koşuya çıktı.   Birçok stilli rakibinin olmasından dolayı kafayı alamayan safkanın binici OKAN GÖKÇE son 200’de enseye basarak 9 atlık koşuda 8.ci oldu. Ama sizi bu sonuç kesinlikle yanıltmasın. Bugün yine safkanı M.KAYA tercihlemiş. Bugün önde gitmeyi seven safkanlar olmasına rağmen kafayı almak için yoğun gayret gösterecek bir safkan göremedim, tabi Ç.CANPOLAT BERKSANBEY ile farklı bir safkan için fedailik yapıp BABAESKİ’yi kasıtlı bozmak  istemezse. Bir ali cengiz oyunu dönmez ise BABAESKİ kafayı alacaktır. Önde gitmeyi seven tempo atlarına iyi bindiğini düşündüğüm M.KAYA safkanı nefeslendire nefeslendire  son 400’e kadar lider getirecektir ve sonrasında da arkadan gelen ataklara cevap verecektir diye düşünüyorum. Bugün BABAESKİ bende BANKO.

SAVAŞ ATI : Bursa’da koştuğu son 6 kum yarışında 4.cülük bile yapmayan hep 1.2.3.cülükler elde eden bu safkanın 29 Kasım’da M.ÇİÇEK ile 58 kg sıkletle koştuğu 1300 kum Ş-4 yarışa bakalım.  Önde gitmeyi seve KANEKO yavrusu siyah-beyaz formalı safkan (siyah beyaz renkler benim için çok değerlidir)  2 adet stilli rakibi olduğundan kafayı almak için zorlamayacaktır diye düşünüyorum. Öndeki safkanları elinden kaçırmadan son 400’e kadar geleceğini ve son 400’de sıklaşan ataklarıyla 50 kg gibi bomboş bir sıkletle yarışı kazanacağını umuyorum. ALTERNATİF BANKOMDUR. Rakipleri şablonda bulabilirsiniz.  

CRYSTAL FIDDLE : İlk ayakta koşulacak Ş-1 TAY KOŞUSUNDA ARACI ekürisine ait, baba kan hattından Toruk Macto (IRE)  - Authorized (IRE) gibi bir pedigriye sahip olan bu tayımız uzun galobunda 1200 /1,19  1,04 24,7 R derecelere ulaşmıştır. ARACI ekürisinin taylar konusunda ne kadar başarılı olduğunu bildiğim için benim bu Ş-1 koşudaki ilk tercihim bu tay olacaktır. Rakiplerini şablonda sizlerle paylaştım.

KING OF STORM : 6.ayakta koşulacak Ş-1 TAY KOŞUSUNDA yarışa tatminkar uzun galoplarla hazırlanan bu BOSPORUS tayı benim bu koşudaki ilk tayımdır. Fakat bu yarışın ilk Ş-1 koşuya göre daha zor olduğunu düşünüyorum. Fakat kupon sınırlarında kalmak için 6 at ile geçmeye çalışacağım. Bu tayın rakiplerini şablonda bulabilirsiniz.

LATİNA GİRL : Bu safkanın kaçacağı CARNAVAL’ın hemen dibinde takip edeceği yarışta GİZEM LİON’un sonlarda yapacağı etkili sprint ile yarışa ortak olacağını düşünüyorum. Son yarışına göre 100 metre kısalan mesafede LATİNA GİRL 1 adım önde olsa da bu 3 safkanı ayrımsız yazmanızı öneriyorum.  

ERDURAN : Son Bursada kazandığı 1400 kum Ş-5 yarıştan sonra bu H.14 1200 kum koşuya gelen safkan bugün kazanmaya yakın gözüküyor. Fakat yarışın Araplara ait handikap koşu olmasından dolayı yanına at yazma gerekliliğini hissediyorum. Rakipleri şablondadır.

 

BURSA  ŞABLON

1.AYAK : 9.8.5.12.11.4 

2.AYAK : 4.9.2 // 6.7

3.AYAK : BABAESKİ -6

4.AYAK : 4 // 2.5

5.AYAK : 3.1.6 //2.7

6.AYAK : 3.4.2.1.6.5

***Çizgi öncesi şablonun parasal değeri 19.44 TL’dir.

Not :  7Lİ oynayacak arkadaşlara 4 ve 3 numaralı safkanları öneriyorum.

Pin It