VER TÜYO’YU… AL’ DOSTLUĞU
Ülkemizin oldum olası sorunlarındanmı söz edeceğiz ? Soğan bu kadar Patates şu kadar Patlıcan'a zam gelmiş! Yada market poşetlerine fiyatlı satış getirilmiş yok bizim işimiz değil bunlar zaten başta ulusal medyamız olamak üzere sosyal medya hep bu tür yazı yada haberlerle dolu değilmi ?
Her nekadar birileri at yarışı yazarlarını, yazar satatüsünde saymıyor olsa ve bu isimdeki yada ünvandaki bir yazarın. sadece 3/5 yazıyor ( Tahmincilik ) yapıyor fikrinde olsada, biz yine bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.. Evet çünki at yarışı camiasında her türlü haber vardırda Magazin yada eylenceli haberler yapmak, tarihi araştırmak yerine. En kolayını seçeriz kolay ve önemli konu elbetteki at yarışları müşterek bahisleridir. Yıllardır alıştığımız üzere, bizler ( At yarışı yazarları )bir yerde işimizi söylediğimizde aynen şunlar yaşanmaktadır..;

Soru..; Ne işle meşkülsünüz siz ? At yarışı yazarıyım...

İşte bundan sonrası diğer sorlarla devam eder; Tiyo varmı ? bu kelimenin asli ( TÜYO Borudan gelen asılsız haber anlamındadır..)' dur ya, neyse sonra karşımızdaki kişiden soruların devamı gelir; At yarışlarında çokta ( MAFYA) var değilmi ? yahu at yarışlarında da, çok üç kağıt var be abi'ye kadar uzanır bu sorular.. Bize susmak düşer hep, anlatmaya kalksan ne anlatacaksınki bu adama ? Bu durumdaki konuşmaların sonunda. Ya' karşındaki arkadaşa bir TÜYO' verir kurtulursun, içine düştüğün sıkıcı ortamdan. Yada, yok baba der yürürsün yoluna. Arkandan edilecek küfürlerin bini bir para olduğunu bilerek..

UCUZLUĞA GEL…. VADANDAAAAŞ…
At yarışı yazarlığı ile Tahminciliği ve devamındaki yalakalığı ve çıkarları birbirine karıştırmış olan, işin kötüsü bizim atçılık camiası içindeki insanlarımızdan kaynaklanır bu düşünceler aslında..şu an ülkemizde kalem satmanın yada beyin kiralama nın, at yarışı yazarları arasındaki bedeli ;300 ila 2500 lira arasındadır ! Ne dersiniz sizcede bu rakkamlar, eskilerin terimi ile anlatırsak..; Acaba atığınız taş ile ürküttüğünüz kuşa değermi ? Evet arkadaş ben aç kalacağım,evimden dahi çıkamayacak duruma gelsemde kalemimi satmayacağım derseniz o’ zaman durum başka.O zamanda birileri sizi ya TJK’ düşmanı ilan eder yada çok bilmiş ukala biri olarak, sözüm ona var olduğu rivayet edilen karalistelerine alır..Yazımızın başında dediğimiz gibi, ülkemizde değişen bir şey yoktur aslında bu camiada da, dayısı olan yada elinde bir güç olan ( Bir köşe kapan ) her zaman revaçta olacaktır.. BİZ İSE YILMADAN BIKIP USANMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’ kimbilir belki bir gün bizim ülkemizde de at yarışı yazarlığı gerçek anlamda yerini alır..ALIRMI ACABA ?

CUMA GECESİ (PATRONİÇE ) BANKOM..
İlgililerinin üzerine titrediği, ahır bakımı çok iyi olan. Son yarışı ile sorunlarından kurtulmuş görünen klas kısrak PATRONİÇE buradaki mesafe ninde hayli uygun olması nedeni ile potaya çok yakındır. Yarış içinde bir aksilik olmaz ise kazanacaktır Banko..

ALTILI GANYAN 3.012 TL VERMİŞTİR:

2,,3,10,5,1

1,5,7,9,2,4 

2,4 

5-TEK 

1,6,2,7

8,2,6,5

Pin It