SENİN ADIN (ÇARESİZLİK ) OLSUN !
Konumuz çok yakın aralıklarla koşulan ve nihayetinde yarış severimizi yanıltan safkanlar. Şimdi en yakın örnekle işe başlayalım; Bildiğiniz üzere şahsen ben geçtiğimiz Cumartesi gecesi İzmir de sizlere ( 65 ) kilo gibi hayli ağır bir handikap ile start alacak olan GÜMBÜR GÜMBÜR İsimli safkanı Banko önermiş ve söz konusu gece bu atın zor da olsa yüreğini sahaya koyarak kazandığını izlemiştik..İşte yine aynı safkandan söz edeceğiz… Önce at sahibi açısından olaya bir bakalım elinizde bir safkan var..; GÜMBÜR GÜMBÜR (Babası Kaızbert anası Kalamış esintisi) yaşı ( 9 ) olmuş ve yarış yaşamındaki son demleri yaşamaya başlamış durumda bu safkan. Yapılacak şey elbetteki bu arıkanı bir süre sonra haraya almak ve başarılı yarış kariyeri sonrasında ondan yavru yada yavrular almak olmalıdır ! Ancak işin garip tarafı bu arıkanın tarım bakanlığı tarafından aygır olarak kullanılmasına izin verilmemekte ve ülkemiz sınırlarında koşabileceği yarışlarda yine; YKK, yıllık yarış tertip komitesi ve TJK tarafından hazırlanmakta olan yıllık yarış proğramındaki uygun görülmüş yarışlar olarakta sınırlanmış olduğu gerçeğidir.

AŞŞA BIYIK, YUKARI SAKAL !
Şimdi bu safkanın (Yada babasının ) ülkemize getirilmesi yasal karşılanmış ve devlet kanalı ile onaylanmış ancak sonraki bir karar ile bu onay bozulmuş ve söz konusu baba kanı ülkemizde koşan atların bile aygır olamaması ile sonuçlanmış ise, bunda at sahibi nin ne suçu vardır ? Vallahi bence yoktur tek kötü olan söz konusu atın ( 4 gün ) ara ile koşulmasıdır ! Amatör yarış sever atın tabelasına baktığında, bu at a’ çarpıyı atar. Atın performans hanesindeki görüntü şöyledir...; (2111111) bu durumda yarış sever, birazda Gazete ve basınında gazı ile bu safkanı kuponlarında değerlendirmek durumunda kalmış ve söz konusu arıkan yakın ara ile koştuğu son yarışını kaybettiğinde kendince haklı protestolarda bulunmuştur olay böyle iken böyledir ama kim haklıdır kim haksızdır bu kötü sonuçtan kimler mesuldür işte bu oldukça tartışmalı bir konudur..Bu arada aklıma gelmişken sizlerle paylaşmak isterim ki ülkemizde (1945'li yıllarda) ANGOLO ARAP yarışları yapılmıştır ve resmi olarak yarış proğramlarında da yer almıştır ! şahsen elimde söz konusu yıllara ait belgeler ve yarış proğramları halen mevcut ! isteyene yollayabilirim.BUNU BİLİYORMUSUNUZ (ANGOLO ) nedir ?derseniz ( Yarım kan ) demektir ! İngiliz ve Arap atlarından elde edilen bir soy olarak uzun yıllar ülkemizde de kullanılmışlardır. Dubai yada Fransa gibi bir çok ülkede günümüzde koşmakta olan Arap atı yarışlarıda aynen bu tür atlarla yapılmaktadır ilgililere sevgi ve saygılarımla arz ederim

CUMARTESİ İZMİRDE BANKOM !
Aslında son yarışlarında kendisine biraz ters mesafelerde koşan ve ilginçtir oldukça başarılı olan Klas safkan AVUKAT bana göre çok sevdiği bu mesafede, uyumlu jokeyinin de katkıları ile potaya oldukça yakındır Banko..

2. ALTILI : 10.000 TL

 

12,4,2,1,6,10,9 

1,4,5,6,8,10,11 

2 

2,3,4 

4,6,9 

2,3,4,5

Pin It