02.12.2017 CUMARTESİ ADANA

ERENEFENDİ (1) nin favori olduğu Yedili Ganyan ayağında HASAFET (3) siz oynamamak gerektiğini düşünüyorum. Bu uzun mesafede dört at içinde düzlük üzerindeki yapacağı ataklar safkanı çok şanslı kılacak düşüncesindeyim.

1.AYAK: İlk ayak Maiden yarış ve bir çok takip atımız burada koşuyor. EYYÜPHAN (2) son yarışında Karataş bindiğinde tek yazmıştık olmadı sonlarda durdu kaybetti. Aslında hata bizde 1000 metre iş yapmadan ilk yarışına çıkan atı çok kaliteli diye tek veriyoruz ama at sonunu getiremiyor nefessizlikten şişiyor kalıyor. Bugün o yarışın safkana kattıkları ile daha iyi koşacağı ve ekürisi ile de uyum içinde olacağı kesin bir isim. SMOOTH (7) hayatının ilk yarışında jokeyiyle uğraşan, ona tabi olmayan, ağzındaki gemle oynayan ve bu yüzden yarışa kendini tam olarak vermeyen bir isim. Bugün daha tecrübeli olarak katılacağı koşuda ciddi derecede şanslı olur. BLACK NIGHT (1) bir türlü birinciliğe uzanamamış ama hep iyi koşan bir isim olarak,Ankara'dan sonra Adana'da da yaptığı hazırlıklarla dikkat çeken bir isim ve kuponda olacak. Son yarışında startta çok oyalanan SAMRAVHAN (6) bu huyunu bugün tekrarlamazsa mevcut potansiyelini sahaya yansıtıp birincilik için iddialı olur.

2.AYAK: Bir ikincilik yaptı, idman pistinde atın durumu gayet iyi, sağlıklı ve formda diye SİNGAPORE PRENSİ (8) çok iyi koşar ve kazanır demem mümkün değil. Antrenörümüzün diğer atlarına da bindiği için Ahmet Çelik deklaresi oldu yoksa başka normal bir jokey binse zaten AGF'de favori çıkmazdı. Bu safkanın 50 bin TL'ye satılık olduğunu yine belirteyim. İlgilenen olursa yarış sonrası her türlü teklife açığız. Ben Adana'ya gitmedim ama taktik olarak önde git veya çok kaçanın arkasına yat diyecekler Ahmet'e ama yeterki canı istesin beklese bile kazanabilir. Yinede ben çok güvenemiyorum, biraz yağmur olsa daha şanslı olurdu diyor rakipleri ile beraber kuponumda yer veriyorum. KARAKANTOS (7) un üçüncülüğü kötü değildi bugün ilk rakip olmasını bekliyorum. MUSON RÜZGARI (2) nın mesafe biraz kısa da olsa çok iyi koşmasını bekliyorum. MAHREM (3) in kumda da birincilikleri olması nedeniyle çimdeki başarısını tekrarlayabileceğini düşünüyorum. Yine BUZUL (9) da son üçüncülüğünü baz aldığımda bugün kazanma ihtimali olan isimlerden biri olur derim ve ben kuponumda değerlendireceğim.

3.AYAK: Önde çok yıpranmaz kazanır dediğimiz yarışta adım atmayıp çok geri gelen TATVAN KIZILCA (5) 1.15 ganyanın hakkını verememiş yarışseveri perişan etmişti. Bugün her ne kadar kendisine rakip olamayacak olsa da temposunu bozabilecek bir kaç atın varlığında yine uygun rakipler yanında start alıyor. Agf tablosunda da % 57 lik oranı ile günün en güvenilir safkanı olmuş bu isim dilenirse tek yazılabilir. Bu altılıdan güzel bir ikramiye bekliyorsak mantık olarak bu safkanı devirmemiz lazım.  Safkanı yine favori yazalım ilk sıraya koyalım ama HERRING (4), FAST KHAN (3) ve TORUN CALLAS (2) ilavelerini de koşuya yapalım, cazip bir sonuç bekleyelim. SHERMAN OAKS (1) yer kalırsa diyelim ben pek tutmadım ama verilenlerden biri ilavesi mümkünse yapın.

4.AYAK: DİDİ KOÇİ (1), KOZBEYİ (2) veya MAKTAYMAN (3) dan biri gelirse bu altılı bizi mutlu etmez. Özellikle Kozbeyi çok büyük favori durumunda ama ben Hepsi deyip sürpriz aramak peşindeyim. BIÇKINBEY (5) devamlı takibimde olan bir isim onsuz zaten oynamam diğerleri azda şansları olsalarda kuponlarda yer alabilirler.

5.AYAK: ÇIKMANGÜLÜ (6) çok fazla startta kaldığı yarışta sonlarda gayet canlı istekli atakları ile dikkat çekmiş bana artık kazanır görünmüştü. Bugün Umut Sarıca yerine Ali Kaçmaz deklaresi safkan için oldukça artı avantaj olacaktır. Puan çıkmaması hiç göz önüne alınmaması da bizim için avantaj olacak. Herkes uzun mesafede, kum pistte başarılı koşan ÇELEKAN (1), iyi koşan ama zor kazanan bir isim olan KURYE (2) ve Urfa Diyarbakır derken son Adana yarışıda güzel olan JUNYIR SANCAK (3) derken Çıkmangülü yine Adana'da kuponlarda temizlik yapabilir.

6.AYAK: Adana'da kapanışı ALEXANDRAPOLI (1) yapacak. Kaba kumu daha iyi olan bu safkan son yarışında tek yazdığımızda  belki öndeki atı geçemedi ikincilikle yetindi ama o gün jokeyini düşüren at dengeleri alt üst etmişti. Önde kaçan Tamid'in yanında jokeysiz Just Fearless mücadele edip onu sürükleyerek birinciliğe taşımış arkadakilerin yaklaşmasına şans tanımamıştı. Bugün Alexandrapoli biraz daha idmanlı gördüğü yarışın ardından biraz daha form tutmuş ve Kapalı Gözlük takılarak koşacak. Ahmet Çelik özellikle bu ata binmek istedi kayıttan daha haber gönderdi ki bu sefer bu ikili kapanışı yaparlar düşüncesindeyim.

ADANA ALTILIM
1.AYAK: 2.7.1.6 
2.AYAK: 8.7.2.3.9
3.AYAK: 5
/ 4.3.2.1
4.AYAK: 1.2.3.
 / 4.6

5.AYAK: 6.1.2.3 
6.AYAK: 1-ALEXANDRAPOLI

YEDİLİ GANYAN/PLASE
1.AYAK: 3.1
2
.AYAK: 2.7.1.6 
3.AYAK: 8.7.2.3.9
4.AYAK: 5-TATVAN KIZILCA
5.AYAK: 1.2.3.

6.AYAK: 6.1.2.3 
7.AYAK: 1-ALEXANDRAPOLI

 

BOL ŞANSLAR

 

Kuponlarımız ile ilgili açıklamalar
1- Altılı Kuponlarımızı hep belli bir miktar civarında makul seviyede tutmak istiyoruz.
2- Büyük miktarlarda, 250-300 TL bandında çok büyük kuponlar vermiyoruz.
3- Kendimizin oynamayacağı kurguları kesinlikle
paylaşmıyoruz.

4- Ufaklı  büyüklü azaltmalar yapabileceğiniz şekilde şablonlar yayınlıyoruz.
5- Bizim tahminlerimizden esinlenip kendi kurgunuzu yapmanızı tavsiye ediyoruz.
6- Kurgularımızı tamamen büyük ikramiye kazanmak üstüne odaklan
arak hazırlıyoruz.

Pin It