12.12.2017 SALI KOCAELİ

Ben yedili için VESELY çok önde tutuyorum, çok iyi hazırlandığını ve Umut Barlık ile çok iyi anlaştığını biliyorum, bugün şanssızlığımız yedili ganyan ayağına düşmesi diye düşünüyorum. Dilerseniz yanına büyük favori STEEL AND FIRE ilavesi yapın, garanti olsun.

1.Ayak: QUEEN LEONESSA (8) İstanbul'da koştuğu yarışların ardından artık mecburen Kocaeli pistinde koşuyor. İstanbul'dan bir yere gitmedi aslında hazırlıklarına burada devam ediyor ve koştukça biraz daha üzerine koyarak gidiyor ve çok etkili son sprinti ile iddialı olmaya çalışıyor. Son koşusunda tam sprinte kalkacağı anda tampon yiyen bu safkan için bugün en önemli şey doğru sprint yolunu, zamanını ve yerini ayarlayabilmek. Mustafa binmemiş olsa içimde bir tereddüt olacaktı ama yien tercih etmesi binmesi atına güvenmesi beni alternatif tek olarak değerlendirmeye itiyor. Bence en ciddi rakip LADY ALINA (3) ki bu safkanda Maiden durumda. Bugün ilk ayak iki MAiden atı başa yazıp sonrasında yarış kazanmış üç ismi DEEP LOVE (2), MY HOPE (4) ve LADY STONEHEART (1) ı öneririm.

2.Ayak: Bu koşuda iki ismi anlamakta zorluk çekiyorum. Özellikle MY CEM (11) nerdeyse her yarış kuponumda yer alıyor ama birincilik özlemi hep başka baharlara kalıyor. Temmuz ayından beri bir türlü kazanamayan bu safkan yapmış olduğu tabelalarla dikkat çekse de, safkanın ilgilileri için birincilik olmayınca inanın zevk olmuyor.  Bugün kilo uygun, binicisi uyumlu aprantisi Sercan Tirpan ile çok şanslı durumda. Anlayamadığım ikinci isim ise KURYE (9).. Bu safkanda 21 yarıştır kazanmıyor, en son MAyıs ayında ilk sırada bir koşuyu bitirmişti ama her koşu oynuyor yazıyoruz mecburen kupona ekliyoruz. Son beş yarışında ilk üçten düşmedi bugün yine düşmeyecek ama yeri birincilik olabilir. SULTANBATUR (7) kapasitesi yüksek bir isim Mustafa Çiçek üzerinde yazacağız ve yine  istikrarlı KRALINADAMI (6) kuponumuzda bulunacak ve sürpriz arayanlara KAFKASOĞLU (1) önereceğiz.

3.Ayak: REACH THE TOP (2) burada koşacağı gruba göre çok ağır bastığını Kocaeli pistinde son kazandığı yarışta gösterdi. Kalitesi tartışılmaz bu safkan Kaba kumda ilk yarışında 2000 metrede bugünde binen Onur yIldız idaresinde 50 kilo ile kazanırken buradaki rakiplerinden en ciddi şans verileni olan Ashraqa'yı kolay geçmişti.  Kolay geçerken 3 boy tereddütlü koşuya başladığını buna rağmen sonlarda kolayladığını söylemek lazım. Bugünde aynı taktikle koşacak sabirla bekleyecek öndekiler dağınık koşacağı için yavaş yavaş gıdım gıdım gelecek öndekileri yakaladığı anda da ayırıp gidecek ve kazanacak düşüncesindeyiim.

4.Ayak: CANYOLDAŞ (5) önde kalır rahatsız edilmez ise bugünde kazanmaya en yakın isim. Am Kaya ekürileri beraber yazılmışlar biri mutlaka önde gider koşuyu hızlandırır ya kendi bitirmeyi hedefler yada ekürisi gelsin koşuya hakim olsun ister. Bu yarış içindeki tempoyla lakalaı olarak jokeylerin insiyatifine bırakılır ama ekürilerden MUCİZEKAYA (2) yazmak gerekir. GÜMÜŞKESEN (6) de önde gitmek isteyecek ve yarışa tempo verecek bir safkan olacak. Önde çok kapışmaz tempoyu gereksiz ykseltmezse bu safkanında kazanma ihtimali var. KARACAKURT (7) son yarışlarındaki gibi gerçek gücünü ortaya koyar, mücadelesini gösterirse iddialı olabilir.  Bu dörtlüyü yazıp geçtiğim bir koşu oldu.

5.Ayak: BARBO (1) kazanır tutuyor bugün tek yazmayı hedefliyordum ama son günlerde beğenmediğim jokeyi üzerinde olunca kafam karıştı. Bir türlü kazanamayan ve yedi koşuda 4 kere ikinci olan SO EMOTIONAL (8) ciddi rakip olur görüntüsünde ve bu yarış belki de bu iki isimle geçilebilir. Sürprizler ise PAMUKBABA (6) ve NEJME (4) diyor fazla at aşans vermek istemiyorum.

6.Ayak: HEPSİ demenin hiçte abartı olmadığı altı safkanın katılacağı bu Handikap 17 koşuda CAPTAIN PITT (1) ile JETTAY (6) yine başta tutuyorum daha sonra diğerlerini değerlendiriyorum.

KOCAELİ ALTILIM
1.AYAK: 8-QUEEN LEONESSA/3.2.4.1
2
.AYAK:
11.9.7.6.1 
3.AYAK: 2-REACH THE TOP
4.AYAK: 5.2.6.7
5.AYAK: 1.8.6.4

6.AYAK: 1.6.2.3.4.5

BOL ŞANSLAR

 

Kuponlarımız ile ilgili açıklamalar
1- Altılı Kuponlarımızı hep belli bir miktar civarında makul seviyede tutmak istiyoruz.
2- Büyük miktarlarda, 250-300 TL bandında çok büyük kuponlar vermiyoruz.
3- Kendimizin oynamayacağı kurguları kesinlikle
paylaşmıyoruz.

4- Ufaklı  büyüklü azaltmalar yapabileceğiniz şekilde şablonlar yayınlıyoruz.
5- Bizim tahminlerimizden esinlenip kendi kurgunuzu yapmanızı tavsiye ediyoruz.
6- Kurgularımızı tamamen büyük ikramiye kazanmak üstüne odaklan
arak hazırlıyoruz.

Pin It