Dutyfree

Dutyfree babası Luxor’un en başarılı taylarına bakıldığında çok farklı kan hatlarından kısraklara uyum gösterebilir. Öncelikle Habitat – Distant Relative hattının Northern Dancer kanı ile iyi uyum sağladığını görmekteyiz. Luxor’un yavrularında kısrak babalarına bakarsak Night Shift (Dedemşah), Sun Music (Grey Coral), Always A Classic (Golden Night, Çikitay, Enricom), Mountain Cat (Diamond Flame, King William), Flying Spur (Cheri Cheri Lady), Stravinsky (Mister No), Sadlers Wells (Amarelise), Distinctly North (Luxury), Niniski (Mister Kermit), Rock Of Gibraltar (Kral Ege)  gibi başarılı arıkanlar gözlenecektir.

Distant Relative’in taylarına baktığımızda ise Northern Dancer kanı taşıyan kısrak babaları Barnato (Kader Fırtınası), Fast Eldebl (Sadıkbey), Al Nasr (Green River), Topsider (Çelikmehmet), Leo Castelli (Jardel), Barbar (Karafatih, Roxbury, Emine Hanım), Secreto (My Relative), Villeroy I (Hakanbey, Distant Music), Soviet Star (Nogaro), Sadlers Wells (Aytar) gibi tanıdığımız isimler vardır. Hem Luxor hem de babası Distant Relative gösterdiği Northern Dancer uyumu Dutyfree eşleşmelerinde de dikkate alınmalıdır.

Distant Relative’in eşleşmelerinde dikkat çekici bir kan uyumu da Hyperion kanı taşıyan kısraklar ile olmuştur. Hyperion’un oğlu Cihangir ülkemizde uzun yıllar etkili olmuştu. Cihangir’in oğlu olan Kılıçaslan’ın kızı Cihanyandı Lütfiye Distant Relative ile olan eşleşmelerinde Rokoko ve Bebek Cafe gibi iki Gr.1 galibi kısrağı üretmiştir. Cihanyandı Lütfiye’nin kızı Figo Star harada Distant Relative’in oğlu Luxor ile eşleşmiş Grey Coral gibi önemli bir atı vermiştir. Figo Star’ın Strike The Gold’dan olan kızı Setryn ise yine Luxor’dan 2015 yılının şampiyon tayı Graystorm’u vermiştir.

Hyperion hattının Prince Tudor kolunda olan Karayel ise Distant Relative ile iki kez eşleşmiş Serendipity, Lalla Mina gibi iki başarılı yavru vermiştir. Yine Hyperion hattı aygırı olan Lockton kızları da Distant Relative ile Borayel, Lunar Relative, Eolion ve İnaycan isimli atları üretmiştir.

Luxor’un en başarılı taylarının diğer kısrak babalarına bakarsak Strike The Gold, Mujtahid, Lear White, Rahy, Native Procida, West By West, Highest Honor gibi farklı hatlardan aygırlardır. Bu durumda Dutyfree’nin de hem yerli hem yabancı birçok kan hattı ile denenmesinin mümkün olduğu görülmektedir.

 
 
Pin It