PACO BOY (DESERT STYLE X TAPPEN ZEE BY SANDHURST PRINCE)

Paco Boy İngiltere, Fransa Ve Abd’de grup yarışlar koşmuş ve özellikle 1400-1600 metre mesafede dönemi içinde en önemli yarışlarda başarı sağlamış bir isim olarak yarış yaşamını tamamlamış bir isimdir.

Pedigri açısından baba hattı Avrupa’nın en değerli aygır baba hatlarından Green Desert ismine dayanmaktadır.  Bu aygır hattının önemli temsilcileri arasında Oasis Dream, Invincible Spirit ve Cape Cross gibi hem aygır hem de aygır babası isimler bulunmaktadır. Paco Boy’un babası Desert Style ise Paco Boy haricinde Alman Derbi galibi Next Desert, 2006 yılı Avrupa’nın iyi 3 yaşlı dişi safkanı Mandesha , İrlanda 2000 Guineas galibi Bashir, Grup 1 Prix de la Foret galibi ve İspanya’da aygırlık yapan Caradak  ve İrlanda’da kısa süreli aygırlık kariyeri olabilen 7 grup yarışta tabelası bulunan Cape Town (Cape Town aynı zamanda Paco Boy’un da çok yakın akrabasıdır) gibi safkanları vermiştir.

Desert Style’a burada mini paragraf açmakta fayda vardır. Desert Style’ın Türkiye’de Desert Sound, Ferdane, Melid ve Colonel Girls gibi 100 bin kazanç barajını aşmış yavruları da mevcuttur.

Paco Boy’un en başarılı yavruları ile pedigri incelemelerine başlayabiliriz. Aygırın en başarılı yavrusu Galileo Gold’un kısrak babası Galileo’dur. Galileo’nun babası Sadlers Wells olup Northern Dancer’a dayanmaktadır. Büyük annesinin babası da Machiavellian olup Mr Prospector torunudur. 1-u nolu anne familyasının da mensubudur. Bir diğer başarılı yavrusu da Maljaa’nın annesi de yine Sadlers Wells torunu olmaktadır.

Burada ayrı bir parantez daha açmak gerekir ise Galileo Gold’un annesi Galicuix birden fazla grup 1 yarış galibi Gold      ream ile anneden kardeştir ki Goldream de bir Green Desert temsilcisi Oasis Dream’in yavrusudur.

Bir diğer başarılı yavrusu Lexington Times ise hem ilk kısrak hem de ikinci kırsak babası Mr Prospector yavrusu olduğundan Mr Prospector üzerinden akrabalık sağlanan kısraklar ile de başarılı olduğu görülebilmektedir. Ayrıca bu pedigri üzerinden bakıldığı zaman Habitat’ın da babası olan Sir Gaylord üzerinden akrabalığın da başarının içinde etkili olduğu görülebilmektedir. Benzer Sir Gaylord etkisini daha evvel bahsettiğimiz Maljaa’da da görebilmekteyiz. Grup 3 yarış galibi yavrusu Smaih’in annesi Solola da Galileo’nun kardeşi Black Sam Bellamy yavrusudur.

Bir başka başarılı safkanlardan Chicadoro’nun da annesi hem Sadlers Wells torunu olup hem de Sir Gaylord etkisi mevcuttur.

Aygırın bir diğer başarılı yavrusu Beacon’ın kısrak babası Acclamation olup ikinci kısrak babası Habitat’a dayanmaktadır ve yine Sir Gaylord akrabalığı yine karşımıza çıkmaktadır.

Bir başka başarılı temsilcisi Mitchum Swagger ise Dansili kızından olmakta ve 4×4 Danzig akrabalığı mevcuttur.

Rainbow Royal isimli bir başka başarılı temsilcisinde ise anne pedigrisinde Blushing Groom akrabalığı mevcut olup kısrağın baba hattı Nashwan ve Nayef ile kardeş Unfuwain’e dayanmaktadır. Aynı zamanda Unfuwain’in kısrak familyasında Banknote isimli safkanı da görmekteyiz. Banknote’un da kısrak babası Shareef Dancer’da Sir Gaylord mevcuttur.

Bir başka temsilcisi Peacock’un ise kısrak babası bir Blushing Groom yavrusu olan Rainbow Quest’tir ve ikinci kısrak babası olarak da Unfuwain’i görmekteyiz.

Ayrıca Gr2 ikinciliği bulunan başka bir yavrusu olan Astrophysics’in ise ikinci kısrak babası konumunda Night Shift görülmektedir.

Diğer bir temsilcisi Making Trouble’da ise kısrak babası Dr Fong’tur ve ikinci kısrak babası yine Rainbow Quest’tir. Ayrıca kısrak familyası yine Banknote’un da bulunduğu familyadır.

Bu veriler üzerinden bakar isek aşağıdaki aygırların kısraklarının doğal olarak Paco Boy’a uyum göstermeleri beklenebilir ;

Blushing Groom : Bin Ajwaad, Zanjero, Yonaguska.

Habitat / Sir Gaylord : Luxor,Distant Relative, Sabırlı.

Sadlers Wells : Scarface ( Sadlers Wells, Blushing Groom, Habitat/Sir Gaylord),Torok,Dai Jin(Nureyev ile Sadlers Wells akrabalığı), Powescourt (Sadlers Wells/Rainbow Quest crossu) ,Scream To Scream(kısrak babası Nureyev ve Nereyev’in Sadlers Wells akrabalığı), Montjeu, Approve.

Sir Gaylord : Win River Win,Dinyeper.

Danzig ; Bushranger, Talip Han, Country Reel, Danehill Dancer,

Machiavellian ; Dinyeper.

Night Shift ; Bosporus, Native Khan.

Ayrıca Dr Fong, Banknote, Manila, Strike The Gold kızları da denenebilir.

Pin It