ATÇILIĞA YAPILAN YATIRIMLAR..

Efendim bir Yarış atı yetiştirme çiftliği için ne yapılmalıdır ?

bu yer nasıl faal duruma geçer ? sonuçları ne olur ? bu iş ne kazandırır, ne kaybettirir? Hiç merak ettinizmi? Ülkemizde bir dönem yaşanan konu ile ilgili olumsuzluklar ne olmuştur ? ne dersiniz bu yazımızda olup biteni kısaca dile getirelim isterseniz;

Normal şartlar altında önce bir azazi bulunur, konu ile ilgili bir devlet kredisi var ise yüklü miktarlarda banka kredisi alınır devlet destekli olmak şartı ile ( bir dönem bizde vardı halen varmı bilmiyorum.. ) Daha sonrasında bir takım aygırlar ve kısraklar ile bu işe başlanır.

Elbette ki Söz konusu yarış atı olunca buradaki çiftlikteki kan hatları da çok önemli olacaktır. Kısacası ve birazda Türkçe anlatımı ile ( ne kaa ekmek.. O’ kaa Köfte )mantığı aynen geçerli olan anlatımların beklide en yalın şekli olacaktır.. İşin gerçeği budur ve tüm dünyada yada o’ çook özene geldiğimiz Avrupa da, olay bu şekilde yürümektedir.. Haa siz çok varlıklısınızdır ve kimseden destek almadan ben bu işi babalar gibi yaparım derseniz işletmeniz hayırlı olsun deriz olur biter.. ANCAAK !

AL… KREDİYİ VER İFLAS’I..

Bizde olay hayli farklı boyutlarda olmuştur gelen görüntülere bakacak olur isek. Tavuk bile yetişmeyecek bir takım yerlerde YARIŞ ATI’ yetiştirmeye kalkmak ancak bizim ülkemize özgü bir durumdur.. At yani konu olan üstelikte yarış atı ‘ be hey Molla..

At koşmak ister, gezinmek ister, alan ister, mera ister yeşillik ister, su ister sulak alan ister.. Sen 10 metrelik bir alanda bu canlıyı nasıl olupta yetiştirmeye kalkarsın ? Yapıldımı …Vallahi billahi ben gördüm üstelikte bu yerlere bir çok kere söyleşiler için gittim ancak tek kare resim çekmeden ve konu ile ilgili tek satır yazmadan bu konuları es’ geçtim çünki ne yazık, benimde bağlı olduğum ve belli çıkarlar konusunda Ülkemizdeki at yarışı organizatörü kuruma ( TJK) Göbeğinden bağlı idiler ve yazmak şöyle dursun bunları bir yerlerde konuşamadık bile..

Ayrıca belli yerlerde bu işi yapmak için Devlet kredisi alan (Bir arazi üzerine bir villa oturtup çevresini yaşanır bir halde düzenlemiş olan ) ancak daha sonraları. Devlete ben bu krediyi aldım ama elimdeki aygırlarım öldü, kısrakları düşük yaptı sonuçta ben ;İFLAS’ ettim diyenler de yokmudur ? aldıkları kredileri “3678 78900” taksite bağlayan..

Vallahi vardı ve işte bu arkadaşların çoğu aynen şunu söylemekteydi;

ÜLKEDE ATÇILIK BİTMİŞTİR..               

Hafız bu ülkede atçılık nasıl bitmiş yahu ? ne at çiftlikleri var ne Haralar var aslanlar gibi şampiyonlar çıkartıyor! sen bu işi başka tarafı ile düşünmüşsün( Tatlı su kurnazlığı yapmışsın ) şimdi ise uzanamadığın ciğere mındar demektesin kardeş..

ADAM’ mısın ? Yada nasıl bir ADAM’sın sen yahu.. Bakın benim sözlerim bu işleri gereği gibi yapanlara değil elbette ama bu işleri aynen sizlere aktardığım şekillerde yapan kişilerde vardı ve oldu.. Devletten aldığın o’ parada benimde vergilerimden kesilmiş paylar var biliyormusun ne diyorum benim ve benim gibilerin vergilerinden kesilip devlet kasasına ve oradan da senin cebine ve çoluk çocuğunun gırtlağına giden her lokma HARAM’dır..sevgi ve saygılarımla başka ne diyeyim ?

DİKKAT KAÇAK VAR!

Bir başka konu ise ülkemizdeki at satışlarındaki VERGİ KAÇAĞI’ ile ilgili olarak sitemizin editörü ve kurucu üyesi olan sevgili Ufuk Çakır kardeşimin iki hafta kadar önce sitemizde paylaştığı ve bizlerinde sizleri bilgilendirmek amacı ile güçlü olduğumuz Sosyal Medyadan paylaşımda bulunarak konuyu sizlere aktarmamız şeklinde olmuştur.. Şimdi bu konu ile bizim şahsı yorumumuza geliyoruz;

AT “SATIŞ” LARINDAKİ VERGİ KAÇAĞI ?

Çok değerli at sahiplerimiz en küçüğünden en büyüğüne yarış gelirlerinden elde edilen kazançları olduğu taktirde %1’ gibi bir ödeme yapmaktalar gelir vergisi olarak.. Hiç aklınıza geldimi at satışlarımı yoksa bu yarış gelirlerindeki Vergilerin kaçağımı daha büyük oranlarda??

Bu arada sahalarımızda adı at sahibi olup ta Gerçek yaşamda bir kediyi bile kucağına alıp sevmemiş. İnsanlarımız da yok mudur vallahi vardır..

Aklıma gelmişken söz konusu programda Vergi Kaçağı ile ilgili yapılan haber sadece at sahibi belgesi olmadığı halde at alıp satmayı yaptıran TJK nın bu işe dur demesine yetecekmidir merak ediyoruz. Ülkemizdeki kamu yararına 1950 seçimleri sonrasında görevi devralmış kurum aracı olduğu bu vergi kaybına bir düzeltme yapabilecekmi bakalım göreceğiz.

Sevgi ve saygılarımla ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN

İZMİR CUMARTESİ BANKOM

Günümüz at yarışlarının Ulu önderimiz” M.K.ATATÜRK”ün kurup İ.İNÖNÜ’ tarafından ilk başkanlığı yapılmış “1926” kuruluş tarihli Ülkemizin ilk At yarışı organizasyonu kurumu olan AT ISLAH ENCÜMEN-ı’ fes olunarak “1950” seçimleri sonrasında (TJK)’ isimli dernek tarafından organize edilmesinde büyük katkıları olan Rahmetli Başbakanlarımızdan “Adnan Menderes” Adına koşulacak olan bu gecenin önemli niteliğindeki yarışında sizlere;

Adı; (KV) kısa Vadeli koşu olan. Ancak aynı şartlarda bir önceki yarışın aynısının bir bakıma tekrarının koşulacağı buradaki mücadele için formda safkan STARRY NIGHT kazanmaya yakındır diyorum Banko..

1.Altılı…; 

6 / 1,2,3 / 1 / 1,4,2,6,5 / 2,4,7,9,5,12 / 2,9,3

2.Altılı..;

1,4,2,6,5 / 2,4,7,9,5,12 / 2,9,3 / 1 / 2,8,1 / 10,5,1..

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023