GAZİMİZ İÇİN..

Bu gün öyle çok gereksiz konuşma ve açıklama duyacaksınız ki; Bir İngiliz atının hayatı boyunca bir kere katılabileceği çok müstesna bir yarış olduğu sizlere anlatılacak!

Yarışın şartı bu koşunun 3 yaşlı İngilizlere mahsus bir (GR1 ) yarış olması ve ne buradaki atlar nede biz bir daha şu andaki yaşımızda zaten olamayacağımıza göre bu açıklama sadece laf kalabalığıdır her zaman..

Biz www.sondüzlük.com olarak istiyoruz ki bilgi dağarcığınız da atçılığımız ile ilgili bilinmeyen ama önemli olan şeyleri de sizlerle paylaşmış olalım..

SİZE ÖZEL BİR BİLGİ !

Ülkemizde Gazi koşumuzu kazanma başarısı göstermiş şampiyon iki jokeyimiz vardır ki işte bu çok önemli yaşanmışlık hiç olmamış yaşanmamış gibi davranılmaktadır yıllardır ! Oysaki Gazi kazanmış bu iki ünlü Jokeyimiz aynı aileden gelmekte olan BABA ve OĞUL'dur.. Dünya üzerinde bir başka örneği varmıdır bakın bunu bilmiyoruz ama bizdeki yaşanmışlık aynen şöyledir;


ARAP DAVUT..

Ülkemizin ilk profesyonel Jokeyi olan Koşucu Bekir efendi tarafından yarış sahalarına getirilmiş ve ilk dönemlerde seyislik sonrasında idman jokeyliği ve nihayetinde Jokeylik yapmış olan ve kölelikten geldiği bilinen Arap Davut ( Davut Akdı )

Şampiyon Jokey;“Arap Davud” un;  1937 ve 1944 deki, büyük zaferleri..

Kızılçullu da, başlayan bu macerasında sonradan, yarışlarda. JOKEY’likte, çok akıllı at binişi, hırsı, gücü ile bir çok başarıya ulaşmıştır. Döneminin ünlü Jokeylerinden; ( Arap Davud ) Ülkemizin en önemli yarışlarında, at binmiş ve büyük başarılar kazanmıştır. Kölelikten gelen ünlü Jokey “Arap Davud” un, gösterdiği en önemli başarılar arasında sayılabilecek ; 1937 yılında “TAŞPINAR” sonrasında ise;  1944 yılında “TOROS”  isimli safkanlarla, ülkemizin en önemli klasiği olan;  Atçılığımızın DERBY’si olarak bilinen (GAZİ) Koşusunu iki kez kazanmış olması bu araştırmamızdaki gerçekten önemli notlardandır ! Arap Davud’ (Davud Akdı ) kendisi gibi ünlü Şampiyon Jokeylerimizden;  “İMPARATOR” lakaplı (Süleyman Akdı) ’nın, Babasıdır.

SÜLEYMAN AKDI; 

Bilinen lakabı; İMPARATOR..; Yarış bindiği yıllarda hep liste başı olmuş gerçek bir Şampiyon Jokey dir!. Babasından gelen, gen yapısındaki güçlü adale yapısını, aklı ve beyni ile birleştirmiş yarış içinde hem gücünü hem de aklını kullanarak inanılmaz yarışlar kazanmış. Ülkemizi Asya ve Avrupa’da temsil etmiş. Özellikle at bindiği Almanya da oldukça önemli yarışlarda, başarılar kazanmıştır. Ülkemizde kazanmadığı klasik koşu kalmayan bu “Büyük şampiyon Jokeyimiz”  Babası gibi ülkemizin en önemli klasiği olan DERBY koşumuz ( Gazi ) koşularında yine babası gibi iki kez ŞAMPİYON olmuştur.. Bayan at sahibi Sayın; “Hatice Celaloğlu” nun “CİHANGİR HARMONY”  isimli safkanı ile 1978 yılında olmak üzere babasından (41) yıl sonra bu önemli yarışı kazanmıştır. Ünlü şampiyon Jokeyimiz  “Süleyman Akdı”  babasının yolundan gitmeye devam etmiş ; 1992 Yılında; Sedat Özcan beyin safkanı “PERESTİGE 1”  isimli safkanı ile, bu önemli yarışı ikinci kez kazanmayı başarmıştır.. Tarihi belgeler ışığında yaptığımız bu araştırmada görüldüğü üzere;

DÜNYADA BİR İLK..

Baba oğul JOKEY’ler ve bir ülkenin DERBY koşusunu üstelikte 2’şerkez kazanıyorlar. Bu konuda yaptığımız araştırmada. Dünya üzerinde şimdiye kadar böyle bir başarıya rastlamadık!. Kölelikten gelen ve at yarışı pistlerinde fırtına gibi esen atçılık tarihimize geçmiş olan. Baba oğul; (AKDI)’ları saygı ile selamlıyoruz!.. Şampiyon Jokey  S.Akdı günümüz İstanbul’unda, atçılık camiası içinde kalmış ve halen Veliefendi Hipodromunda antrenörlük yapmaktadır. Ayrıca  yine günümüzde Arap Davud’un ortanca oğlu kendi adını verdiği “Davut Akdı” ise faal jokeylik hayatı sonrasında apranti eğitim okulunda, yöneticilik ve öğretmenlik yapmıştır.. Bu arada son dönemde İMPARATOR Klasik yarışlar öncesindeki. Padok yorumları ile de’ yarış severimizin taktirlerini toplamaktadır..

ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN

GAZİMİZ İÇİN ÖZEL ( 3 AS )

Bana göre bu yıl içinde DUBAİ’de koştuğu açık yarışta 4. Olan sonrasında ülkemizde 1600 metrede bir ikincilik yapan. Ancak daha sonra bu yarışta geçildiği rakibini malup eden ve daha sonrasında uzayan mesafede de; ( 2200 Sait Akson Koşusu)’ ben bu işi bitireceğim diyen, klas safkan FINAL DANCE’ yarış içinde, yarışa adapte olma konusunda çok fazla kapris yapmaz ve normal yarışını koşar ise bence buradaki rakiplerini kolay alt edecektir Banko.. 

Çok uzun zamandır takibimde olan ve son yarışları ile rakiplerine bir şekilde üstünlük kurmakta olan. Formda safkan; KARA MUSTAFA’ Rakip safkanlar ile yakın ( Beden bedene ) mücadeleyi de sevdiği bilinen bu arıkan yarış içinde bir aksilik olmaz ise Banko..

Geçmişten günümüze yarış performanslarına baktığımızda en sevdiği pist ve mesafede koşacak olan yine formda bir safkan olduğu bilinen; LONG RUNNER’ Yarış içinde çok fazla sinir yapmaz ve son düzlükte beklenen acı sprintini yapacak olur ise Banko..

1.Altılı..;

3,5,6,8,4 / 1,3,5 / 2,7,3,5 / Hp / Hp / 11

2.Altılı,

Hp / Hp / 11/ 4 / 3 / Hp..

 

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023