“ EYVAAAH ! “

Geçtiğimiz Salı gecesi “19/07/2022” hep bir umutla bekledik. Saat 21.45 olsun da atçılığımız ile ilgili belki de umutlu birkaç değişim haberi alalım diye ! Ancak sunucu arkadaş sözü tam birilerine verdi ki olay açık ve net olarak şekillerdi; Konuşmacı durumundaki ülkemizdeki atçılığın ve yarışçılığın organizatörü durumunun da ki kamu yararına kurulmuş olan derneğin başkanı, daha konuşmadan sözde programa katılmış olan Gazeteci at yarışı yazarı arkadaşınız şuna benzer bir şeyler soruyor ;

SAYIN BAŞKANIM 2x2=4 eder değilmi? yanıt şöyle oldu;  “Evet !..”

Lan’ arkadaş haydi bizden utanmıyorsun!.. Yıllarca öyle yada böyle ekmeğini yediğin “KALEMİNDEN” UTAN!.. Bu nasıl bir rezalet, çanak soru sorarsın bunu anlarız da sen soruyu sorarken cevabını da kendin veriyorsun bu nasıl bir at yarışı yazarlığı? Nasıl bir Gazetecilik? Nasıl bir Programcılık?

Sence bu tür bir yaklaşım içindeki kişiler için en uygun söz, yada yakıştırma her’ neyse.  Sahadakiler sana söyleyecektir sanırım ? Spor Toto ve diğer şans oyunlarındaki %33’lük pay ile at yarışlarındaki % 26’lık pay için birazdan birkaç satır yazacağım.. Sen bunu bir tabela yap boynuna as ve bundan sonra Veliefendi ye öyle git kardeş.. Çünkü inan bana bu çadır tiyatrosu benzeri programı izleyen her aklı başında insan aynen böyle düşünmüştür acaba sen bu yaptıkların sonrasında rahat uyuyabildinmi  Yağ içinde kalmış yatağında kayıp düşmeden?

YANGIN VAR DİYE BAĞIRACAĞIM ARTIK !

Atçılığımız her gün (birkaç yüz metre) daha geriye gidiyor ! Yurt dışından gelen bir tek AYGIR’ın yavrusu atçılığımıza hiç ama hiç bir şey kazandırmıyor ve inanılmaz ama atçılığımızda ilerleme yerine resmen bir “ÇÖKÜŞ” hüküm sürmekte.. Gazi koşusunda 2400 Metre çim pistteki Derece ( 2.31.04) acaba bu durum bu süre size ne ifade ediyor?  Bilmem kimin kan hattından gelen bilmem kaç şampiyonluk kazanmış o’ AYGIRLAR NEREDE? Nerede atçılığımıza olan katkıları ? Hani Şampiyon yavrular? Yurt dışına giden heyetlerin masrafları aygırların nakliyeleri nin hesaplarını yapalım mı ne dersiniz ? İyi ama ya’ SONUÇ ?

KAÇ TAHMİNCİ… KAÇ BÜLTEN.. KAÇ SİTE ?

Biz artık 1 değişmez, genel müdür ve onun ( 6 ) Yardımcısından vaz geçtik.  Acaba şu anda ülkemizdeki bu kamu yararına kurulmuş organizatör kurum; Kaç bülten için, kaç tahminci yada yorumcu için veya kaç internet sitesi için maaşlar ödemekte yada reklam desteği vermekte? Bunların (yıllık ödemeleri acaba kaç paraya denk gelmekte?)    Biliyormusunuz yurt dışı seyahati eden aygır satın alacak heyetlerin tüm masrafları Aygırların alımı ve nakliyeleri, diğer reklam destekleri ya da aylık ödemeleri kim yapıyor? YARIŞ SEVER..

ATÇILIĞIMIZA ( % 26 PAY) YETMİYOR !

Evet yetmiyor arkadaş.. Başta Futbolun müşterek bahis sistemi olan Spor toto ve diğer şans oyunlarındaki ilgili kurumlara ödenmekte olan % 33’lük pay çok ama çok ADALETSİZ… Değişmeyen genel müdür ve sanırım ( 6 ) Genel müdür yardımcısı bunu slogan haline getirmiş ve her konuşmalarında bunu dile getirmekteler iyi ama sen yani at yarışı organizatörü kurum olarak sen nerelere nasıl harcamalar yapmaktasın bunun açıklaması ne olacak ?

HANGİ ADALETSİZLİK BU ? Ülkemizdeki atçılık ve yarışçılık faliyetleri için kurumunuza yapılan % 26’lık pay ayrımı içinde şu yukarıda saydıklarımız acaba ne kadar yer alıyor?   Şimdi bir süre önce söz konusu Genel müdürün yaptığı açıklamaya bir göz atalım;

DEĞİŞMEYEN GENEL MÜDÜR KONUŞTU;

Bu kurumun içinde her ne şekilde bir “seçim” yapılsa da, yeni yönetimler göreve gelse de TJK’ içinde  yeri hiç değişmeyen ve bir süre öncede kendisine takviye güç olarak ( 6 Genel müdür yardımcısı ) görev başı yaptırılmış durumda. Bundan bir süre önceki Altılı Ganyan birim fiyatı artışı için bu artış;  “ZAM” yarış severimiz için yapıldı diyen sayın yönetici, kurumun %26 ‘lık payı nasıl artıracağını bakın nasıl çözmüş ;

“Mevcut sistemimize entegrasyonu tamamladık. Sanal bayilerin bu operasyonu başlatması için,  elektronik ortamda bayisi olabilmesi için Spor Toto ile olan sözleşmelerindeki ilgili madde gereği kendilerinin onayını almalılar. Şans oyunlarının birbirinin rakibi olmadığını, birbirini destekleyen paralel spor müsabakaları olduğunun altını çizdim. Maalesef herhalde Spor Toto rakip olarak görüyor. Bir şekilde kendi oyuncusundan bu tarafa kayış olacağını düşünüyor olsa gerek ki 2.5 aydır sanal bayilere başvurularına rağmen bir yanıt vermedi. Ben kendilerini 2 kez aradım… Türkiye Jokey Kulübü kamu yararına çalışan ama kamu olmayan, özel şirket esnekliğinde hızlı hareket eden, hızlı karar veren bir kurum. Maalesef Spor Toto’da bunu görmüyoruz. Uzun süre geçmiş, olumlu ya da olumsuz bir değerlendirme yapılır, ortaya konur. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmak isteyen insanların taleplerine kulakları tıkamak hiç doğru değil. Kulüp olarak testleri de tamamladık. Ne zaman Spor Toto bu bayilere izin verirse süreç de hemen başlayacak.”

KİM KİME NE BAĞIŞLIYOR ?

Söz konusu program sırasında sanırsınız kendi cebinden ödemeler yapıyor havalarındaki sayın yönetim kurulu başkanı bey efendi ( Başkan) acaba neden Ganyan bayileri denilence evet onlarda haklı ama devletin bize verdiği yetki bu kadar bu konuda KANUN ‘ değişikliği gerekmektedir derken, adeta bir iyi haber veriyor havasında yarış ikramiyelerinin artışından söz ederken nasıl bir kendinden emin havalardaydı? O yarış ikramiyelerini kim ödüyor biliyormusunuz ? YARIŞ SEVER.. yapılan ise sadece rütin ve (yasal hak) olarak ikramiye artışıdır.. Özelleşme’nin şart olduğu bu platformda bize düşen ise yalnızca beklemek..

BİZ YOKUZ ÇÜNKİ..;

Elbette haklısınız soruyorsunuz değilmi ben ( Hakan Demirci ) yada kader arkadaşım, yoldaşım, kardeşim; ( Ufuk Çakır) bunca şeyi sizlere aktarıyoruz da neden O’ ekranlarda biz hiç yokuz ? Bu kuruma atçılığımızın ilk organize yarışlarının ( 160.yılını kutlattık) ama biz hiç yoktuk neden acaba ? Çünkü bu arkadaşlar atçılığımızın başlangıcını 1950 yılından sayıyorlar biz ise; 1856 aradaki fark bu ! Ayrıca bu arkadaşların yanlış yaptıklarını yazmak ise ne gariptir ama bize düştü.. Ülkede ki iş yapar KALEMLERİ’  satın almaya alışmışlar ama bizi alamadılar.. “ALAMAYACAKLAR” çünkü bizim tek desteğimiz yıllardır sadece ve sadece;  “YARIŞSEVER”..

Saygı ve selamlarımızla; ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN

İZMİR'DE CUMARTESİ BANKOM

Son yarışlarındaki başarılı grafiği ile dikkat çeken usta ellerdeki formda safkan “BLUE THUNDER” yarış içinde bir aksilik yaşamaz ise bence kazanmaya çok yakındır Banko..

1.Altılı;

7,3,1 / 2 / 3,4,6,7,8,9 / 1,3 / 1,7,9,11 / 3

2.Altılı;

1,7,9,11 / 3 / 3,5,6 / 1,3,6 / 11,9,4,6,7 / 1,2,3

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023