UNUTULMAZ !

Nedendir bilinmez hep kısadır onların yarış hayatları daha dün gibi hatırladığım “Tunca” Sarıya kaçan açık al rengi ( Don’u) ile padokta ilk gördüğümde inanılmaz bir “görüntü” (Espe)’ye sahipti..

O günki yarışta hafızam beni kandırmıyor ise 8 yada 10 boy startta kaldı yarış kısa mesafeli bir koşu geldi ve 10 boy önde potaya uzandı sonrasında nemi oldu? “HİÇ GEÇİLMEDİ” Hep (Kazım Yıldız) bindi. Sadece bir yarışta yarış pistlerinin yakışıklı lakaplı Jokeyi (Akın Özdeniz) ile İzmir'de koştu ve yine kazanmayı başardı. Ancak yarış hayatı çok kısa oldu. Yine hafızam beni kandırmıyor ise “18 yarış” koşan bu arıkan tüm yarışlarınıda kazanarak yarış pistlerine veda etmişti. sonrasında ise ne yazık ki kendisi gibi bir şampiyonda veremedi bu inanılmaz Arap atı

SERTBERK

Bir süre önce yine sitemizde sizlere yazdığımız ve özelliklerini anlattığımız bir başka “ŞAMPİYON”.Koştuğu 10 yarışta potayı hep önde bulan. Bana göre son dönemlerin tartışmasız en önemli Arap atı olan; ..SERTBERK..;  (Berksoy - Adelina / Bozdağ) yaşadığı sorunlar nedeni ile ne yazıkki, bundan sonra yarış pistlerinde olamayacak.

 Ekürinin sahipleri tarafından alınan bir karar ile  söz konusu bu Şampiyon safkan Hara da “Aygır” olarak yaşamına devam edecektir. Umuyoruz bu nadide arıkan kendisi gibi Şampiyon yavrular versin.Bu arada neden sizlere yukarıdaki iki atı anlattık biliyormusunuz ? inceleyecek olursanız sizede ilginç gelecektir.! Şampiyon Sertber’in, annesi nin babası (Bozdağ)bir “Tunca” yavrusudur

HER AT..; (KENDİ KARAKTERİ) İLE KOŞAR !

Evet şampiyonların verdiği yavrulara bakıldığında atçılık terimi ile anlatır isek İYİ KAN ALDATMAZ’ ancak bana göre bu durum sadece kalite ile sınırlı çünki her şampiyon atın yavrusu şampiyom olacak diye bir garanti yoktur..

Annesi avukat babası Doktor’ olan bir çocuk nasıl illaki “üstün zekalı” olacak diye bir kural yok, ise buradaki durumda buna benzerdir. Sözün özü bana göre şöyle olmalıdır aynen başlığımızdaki gibi HER AT KENDİ KARAKTERİ İLE KOŞAR’ şampiyon olacaksa olur sıralama atı ise öyle kalır atçılık aynen böyledir. Şampiyon atı bulmak içinse çok önemli iki faktör vardır ! Gelin bu iki önemli gerçeği sizlerle paylaşalım;

YARIŞ ATIMI ALACAKSINIZ?

1).Karakter.. 2).Büyük kalp faktörü..İşte  bu ikisi bir yarış atında var ise size düşen sadece koşulacak yarışlar sonrasındaki Kupaları toplamaktır. Dünya atçılığında ise durum aynen anlattığımız gibidir ve taylardaki arayışlar aynen bu iki önemli faktör üzerinde yoğunlaşmıştır..

Atçılığımız için nedense yurt dışından genellikle Miler ( 1600 metre)’ci aygırlar alan seçiciler ve satın almacılar heyertlerimiz lüks otellerdeki içkili geceler sonrasında; ( Umuyoruz bizim yurt dışından.”Aygır” alan heyetlerde bu iki önemli faktörü unutmuyorlardır) ama gördüğümüz kadarı ile daha ziyade orta mesefe ve sürat atları almaktayız AYGIR’ olarak bakalım bu işin sonu ne olacak ?

Baştan bu yana vurguladığımız üzere atlarında, kendi karakterleri vardır. Aralarında çok akıllısı, çok delisi,çok yakışıklısı, çok zavallısı, çok çirkini olduğu gibi bakın buna inanınki hiçbir at diğeri ile aynı falanda değildir! Bakışı duruşu gözleri herşeyi ile her at başka şekildedir..Bunlardan en önemlisi ise elbetteki; yarışmak için yaratılmış olanı yani şampiyonu bulabilmektir!

Bu Pazar neden bu tür bir yazı sizlere seslendik ? Gün gelir Krallar ve Şampiyonlar yerlerini bırakırlar arkadan gelenlere !! Ancak ne yazıkki şu an yarış yazarları arasında bakıyorumda; 3/5’cilik dışında kimseden iki satır yazı dahi çıkmıyor ne yazık..

TERİMLER, YORUMLAR VE AMATÖRLER..

Birde yorumlarda bile bir çok atçılık lugatında olmayan sözler var bu inanılmaz ve çirkin..Örnekleyelim; “Startla kafayı” alır..Yani yarışı forse etmez yada numara alacak kadar ayağına çabuk değildir bu at sadece KAFAYI ALIR..  Arkadaşlarımız öyle inanmışlardırki bir safkana işte bu atı TEK ATACAK’kadarda güvenmektelerdir..

Meyhaneye, git babam sen orada iki tek’te bizim için atarsın. Ama yarış yorumu bile yazamayan bu dönemki at yarışı yorumcuları, beni inanılmaz üzmekteler bakın bu kesin ( yaş 57)’oldu arkadaşlar gelin alın şu kalemi artık elimizden lütfen yahu..Ama nerede, o’ günler en iyisimi atlara Kafa aldırın yada Tek atın gitsin..Olmadı “Fotaya” yada Fotoya” yollayın onları değilmi?  Bununda doğrusu;( POTA) Evet aynen bildiğiniz basket Potası gibi yazın yeterli

At yarışı yorumu yapıyoruz diyorsunuz ama sadece “kahve dili” ile yazılar yazıyorsunuz gençler atçılığın TERİM’leri vardır ne yapalım OKULMU AÇALIM ? Araştıracak ve öğreneceksiniz ama ben yorumcuyum demiyeceksiniz sonra birileri çıkar olmadık bir yerde sizi fena MAT’ eder. Öylece kalırsınız, en iyisi bir işin hakkını vermek yada en azından vermeye çalışmaktır !  

ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN

İZMİRDE AZAR BANKOM

Bir önceki yarışında Jokeyi ile iyi uyum sağlayamadığını izlediğimiz. Ancak idmanlarında formda görünen ve usta ellerde buraya hazırlanmış olan BİR SENDE FAUST bana göre bu mesededeki daha önceki ( 1.53)’ civarındaki performansı ile kazanmaya çok yakındır Banko..

1.Altılı;

4,5 / 2 / 4 / Hepsi / 9,1,4,8,7,6,5 / 1,2,3,6,8

2.Altılı;

9,1,4,8,7,6,5 / 1,2,3,6,8 / 1,2 / 4,2,1 / 4,8,7 / 3

 

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023