İZMİR'DE Kİ “KOKU”

Evet sokaklarında imbat rüzgarları esen ve tamda bu mevsimde yılın en sıcak günlerini yaşamakta olan ( Bana Göre ) Türkiye'mizin en güzel kenti olan güzelim İzmir'de Lütfen beni affedin ama;

bazı sabahlar ve bazı geceler resmen ortalık “BOK” kokusundan geçilmiyor ! “Lağım kokuları” ve sıcağında etkisi ile iğrenç ötesi bir halde olan bu durum acaba İzmir'imize yakışıyormu ?

İzmir Belediyesi bu istem dışı koku olayını İzmir'in içinden geçen eski dere yatakları ve bunların logar bağlantıları ile yani izmir'in yine tendi atıkları ile ilişkilendiriyor ancak. Bu durum her ne olursa olsun İzmir'imize yakışmıyor bu kesin. Umuyorum çok değerli İzmir Belediyesi yöneticileri de bu kokuların en yoğun olduğu yerlerde yaşıyorlardır.. İzmir'e veremedikleri hizmetinde farkındalardır..

Malesef; İZMİRDE HERŞEY GÜZEL OLAMIYOR ! İzmir resmen “BOK” kokuyor.. Kısacası yıllardır süre gelen..; Rakı, balık (Chp) mantığı  ne yazık ki İzmir'imiz için çıkar yol değil sanırım..

Bu inanılmaz iğrenç durum devam ediyor!.. Kim yapar ne yapar? bunu bilmiyorum. Ama bir an önce bir şeyler yapılmalı. Durum ciddi boyutta bir iğrençlik timsali ve İzmir’e de, İzmir'liye de yakışmıyor.. özellikle rüzgarsız gün ve geceler AZAP..

DOSTLARLA OLMAK !

Okullarım sonrasındaki gerçek okullarım olan “Savaş Ay” sonrada “Çoşkun Aral” ile ten,tene. Sırt sırta. Çalışma fırsatı bulmuş bir Gazeteci olarak. 35 yıllık bir emek ve araştırma öncesindeki Atçılık konusunda da elbetteki ustalarım ve çok şey öğrendiğim büyüklerim oldu benim..

M.Emin Tolunay( Ayı Emin ) , Çoşkun Klasapoğlu ( Dede ) , Önder İbrişim ( Borsacı) saygı ile rahmet ile andığım kişiler ve benim ustalarımdı..Sonrasında Televizyonculuğu öğrendiğim “Ali Unan” ağabey,”yerel” Gazetecilikte vazgeçilmez ustalar arasında olan sayın ağabeyim; “Ergun Onarır” hep çalışma ve öğrenme fırsatını bana veren isimler oldular..

Sonrasında bu birikim bana En iyi köşe yazısı ve En iyi Araştırma konularında İki (ÖDÜL)’ olarak geri döndü Ustalarım sağolsun ! ülkemizdeki atçılığın organizetörü tarafından yok sayılan ülkemizdeki ilk organize at yarışlarının (160.yılı) es’ geçilmiş olsa da daha sonrasındaki Bekir koşucu plaketi ve İzmir'de ki konferans sonrasındaki belge ile teşekkür bir keyif olurken bizim için. Koşucu Bekir koşusu ile Sultan koşuları da bizim İzmir atçılığına birer hizmetimiz oldular..(Gerçi allah için bir teşekkür bile almadık ) İzmir'li atçılardan.. Arkadaşlar İzmir’e diyoruz iki tane KV’ yarış koydurdu bu kalemler yaza çize ne diyelim biz SİZE ? 

DOSTLARLA OLMAK GÜZELDİ..

Çok daha sonraki zamanlarda ise ilk Türk jokeyi Bekir Koşucu adına verilmiş bir taktir plaketi ve Çok değerli  tari araştırmacıları olan İzmir şehir tarihini çok çok iyi bilen iki usta “Dr Metin Özer” ve Tarih araştırmacısı sayın ağabeyim “Orhan Beşikçi” ustalarım ile İzmir'de ki en müstesna mekanlardan olan İzmir Milli kütüphanesi konferans salonundaki sunum imkanı ve sonrasındaki taktir belgesi benim için unutulmazlar arasındadır..

160.YIL SÖYLEŞİSİ NEDEN YAYINLANMADI ?

İzmir'de yaptığımız araştırmalar sonrasında ortaya çıkarttığımız atçılığımızdaki ilk organize yarışların yapıldığı yer olan İzmir'de ki ( 160. Yıl ) kutlamaları sırasında Fıkir babası olduğumuz bu konuda ülkemizdeki at yarışı organizatörü kurum “BİZİ YOK SAYDI..”

TJK’ isimli bu kurumun yönetim kurulu ve sayın başkanı bu konu ile uzaktan yakından ilgili değildir sadece ve sadece konu bu kurum içindeki her yönetim değişiminde yerini koruya bilme başarısı göstermiş olan TJK’ isimli kurumun GENEL MÜDÜRÜ’ olan şahısın İzmir’e yolladığı ve iki satır yazı ile açıkladığı bir mesaj ile;  Hakan Demirci OLMAZ.. Şeklindeki’ bir emir niteliği taşıyan telefon mesaj sonrasında.

 Bir zamanlar( Yıllar önce ) çalışma durumunda kaldığım (TJK TV)’ için çekilmiş olan (1.saat 15 dakikalık) bilgi ve belge ile resimlerle süslü olan. Atçılık tarihimizi değiştirecek, bir söyleşinin yok sayılmasına neden olmuştur.. Sohbet için benim karşıma TJK TV’nin En iyi bayan sipikeri ile At yarışı yazarları Derneği başkanı olan, TJK’ nın kütüphanesinde yanlış kaynaklar nedeni ile yanlık tarih araştırmalarına da bulunmuş bu kişiyi;  “Reşat Köstem’i” oturtmak kimin yada kimlerin fikriydi acaba ?

Not; bu mesaj halen elimizde belgelidir..( Hakan Demirci ) Olmaz..

BİZ BURADAYIZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ !

Şu an elimizde yaklaşık “350 sayfadan” oluşan belge, bilgi, resim ve anılarla dolu atçılık tarihimizin gerçeklerini anlatmakta olan bir araştırma kitabı bulunmakta olup. İçeriğinde ilk Türk Jokeyi.. Kölelikten şampiyon Jokeyliğe giden bir yaşanmışlık ile Osmanlıdaki ilk “Derby” yarışının hikayesini de, barındırmakta olan bir araştırma kitabı bulunmaktadır..

Evet hayat ve yaşam sürüyor yarışlar devam ediyor çok ama çok zor bir dönem yaşıyoruz ama YAŞIYORUZ ! İşte güzel olanda bu hayat ve yarışlar devem ediyor ise bizde sorun yok. Nefes almak, yaşamak, güzellikleri görmek  yada dokunmak. Bizimde sizlerin de sanıyoruz ki keyif aldığınız şeyler değilmi ? ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN

İZMİRDE PAZAR BANKOM

Daha önceki rakiplerden sonra buradakiler bu safkan için çok daha kolay rakipler olacak. Belli ki Formda safkan “NAL DÖKENLİ”’nin, ilgilileri yarış kazanmak için burayı tercihlemiş. Bence yarış içinde bir aksilik olmaz ise bu arıkan kolay kazanır Banko..

1.Altılı;

2/ 1,2 / 2,5,6 / 1,2,3,4,5,6 / 3,2,8,7,12 / 2,6

2.Altılı;

1,2,3,4,5,6 / 3,2,8,7,12 / 2,6/ 5,9/ 5 / 9,2,1..

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023