GEÇMİŞ OLACAKMI ?

İki yıl önce yine ilimizde yaşanan yer sarsıntısı sonrasında bir kuruma göre ( 7.1) bir diğer kuruma göre ise ( 6.6) olan DEPREM’ sonrasında  bu defa.  03/11/2022 Perşembe sabaha karşı saat; 3.30’ civarında başlayan en büyüğü “bir kere daha” tutarsız şekilde yapılan açıklamalara bakılırsa…; Bir kuruma göre ( 5.1) diğer, bir kuruma göre ise; (.49 ) olan” sabaha kadar”da, ardı arkası kesilmeden devam eden. Artçılar nedeni ile İzmir ilimizde oldukça kötü bir gece yaşamış olduk..

Aynı durumun, İSTANBUL’ ilimizde yaşandığında olacakları düşünmek bile istemiyorum ama . Yıllardır İzmir de yaşamakta olan. Bir’ birey olarak, bu ilimizdeki Görsel bir Medya nın; ( yerel Televizyon )  olmaması bence hem düşündürücü, hem oldukça “komikti” ne yazık! ..Kısacası İzmirliler (İzmir de yaşanan) bu olayı yine Ulusal Televizyon kanallarından takip etmek zorunda kaldı.. Ne yazık ve ne komiktirki durum bu..Burası ülkemizin ikinci en büyük kenti !!

 Öne arkaya yada sağa sola Sallanmaktan ziyade. yerin altından, bir uğultu ile başlayan ve ürkütücü biçimde (sert  titreşimler şeklinde yaşanan  sarsıntılı ) geceden. İzmir bir yıkım falan olmadan,geçmiş oldu ! derken 05/11 /2022 Cumartesi saat 16.25 civarı bir kere daha 4.1 civarında sallandık..Ne garip bir durum,bu sallanmalar Pazar ve pazartesi  günleri de devam etti !

HERŞEY GÜZEL OLDU ?

Bu arada İzmir de yaşanmakta olan,sabaha karşı ve akşam saatlerinde şehrin tamamında, oluşan kötü kokularda yoğun biçimde yaşanırken ( Lağım ve logar kokuları )  çok ilginç “Belediyecilik hizmetleri” ve devamındaki önemli, etkinlikler dikkatimizi çekmekte..;   

 9 Eylül 1922’ tarihinden başlayarak “İzmir” ilimiz, oldum olası ülkemizin en DEMOKRAT’ ve ATATÜRK’çü, illerinin başında gelmektedir..Belediyecilik hizmetlerinin, en son önemli girişimleri olarak ise (yoksul ailelere yemek dağıtımı) ve geçtiğimiz günlerde önemli bir gece olarak İzmir Belediyesinin organize ettiği; (SAİD NURSİ)’ Gecesi de İzmir ilimizdeki  çok renkliliğe bir örnek olarak lanse edilmekte..  Bilindiği üzere bu ilimizde daha öncede; (SEFARAD YAHUDİ)’lerinin İzmir e’ gelişi ile ilgili bir etkinlik yapılmıştı..Neyse tekrar edelim; “İZMİRİMİZE GEÇMİŞ OLSUN” dileklerimiz ile bu konuyu kapatalım,işimize dönelim;

BURSA ( KARDEŞ CAN)’A, NE OLDU ?

04/11/ 2022 Cuma günü;  Bilinen adı ile ULU DAĞ’ tarihteki adı ile ( Olympos) koşusundaki ağır FAVORİ’ durumdaki (Kardeş Can) usta Jokeyi  Yarışın son 300’ünde “Rus Damat” isimli safkanın, bilerek yada istem dışı olarak. Önünde kalması ve geçiş yolunu kapatması nedeni ile. Hemen, dışında saf tutmuş durumdaki. Yarıştaki en önemli rakip durumundaki   “Can Mete” ile başlatacağı birincilik mücadelesi için yol bulamayanınca.. Bu yarış için “Bursa” ilimize gelmiş olan; H.Karataş ne yazık kendisine Tabelada dahi  yer bulamayınca ( 1.65 Ganyan) ile koşan bu safkan nedeni ile yarış severimizde oldukça önemli bir hüsran yaşamış oldu..

İYİ AMA BİZİM FAVORİMİZ ( MICHEAL)’E NE OLDU ?

Bakınız ilk günden bu zamana kadar ben bu safkan için şunu söyledim..; Sadece çok hızlı ancak hiç mi, hiç. Mücadele yapmıyor, çünki mücadele yapmasını bilmiyor!  başlardaki hızı ile bitirmeye çalışıyor demiştim..Bu yarışta ne oldu ? 05/11/ 2022 Cumartesi, startla beraber hızlandı bizim; “Mıcheal’ arkasına “Ruski” ile yine sizlere özel bir yazı ile anlattığım klas safkan “Kızım Çınar” takıldı..(Bu arada acaba neden aynı gün“Ankara”ilimizde koşulan, Dişi’yarışına gitmemiş bu safkan anlamadım doğrusu)

 Neyse’ aynen anlattığım üzere yarı baladı “Mıcheal” hızlandı gitti.. Arkasına takılan “Ruski” ile “Çınarın Kızı”  bir anda, birbirlerini bitirip. Kenter tempolarına düşüp, yarışı bırakı verince. Arkada, tek kalan “Dragon Fıre” gelip ikinciliğe girdi..Elinde sermayeside vardı görüntü buydu !!

Bu arada sondüzlük dönülmüş potaya 300 metre kalmışken. Öndeki temposu düşmeye başlayan “Mıcheal” potayı aramaya başladığında, arkadan gelen, tek rakibine hiç cevap veremeden! teslim olunca. “Dragon Fıre” (1.26.91) yaparak potaya uçtu..Safkan iyi hazırlanmış ve ne yazıkki bizim gözümüzden kaçmış. Yapılacak bir şey yok’ artık önümüzdeki maçlara bakacağız..Kısacası, bu yarışta önde giden çabuk yoruldu ve sanırım bu safkan “MICHEAL” için en fazla “1200 metre”lik, yarışlar kollayacağız.. (Onun adı hıdır elinden gelen budur..) Ama kesinlikle fazlası değil !   

 

“OLMAYAN BİR AT ” KAZANDI ?

Geçtiğimiz hafta sizlerle bu konuyu paylaşmış ve TJK TV’nin bir çok at yarışı anlatıcısı arkadaşın’ ya atları karıştırdığını, sıraları yalan yanlış anlattığını, yarış içinde veya, sonunda kişisel yorumlar yaptığını paylaşmıştık..

Ancak bu kez “beterin beteri” yaşandı geçtiğimiz ;06/11/ 2022 PAZAR; Adana’ ilimizdeki (6. Koşuda) yarış, KV’ olup, dişilere mahsustu. Bu ilimizde görevli “at yarışı  anlatıcısı arkadaşımız” Start ile birlikte “ÇIĞ RÜZGARI” isimli bir atı anlatmaya başladı ve sonuçta bu isimli safkan yarışı kazandı !! buradaki arkadaşın anlatımına göre!! Bu neyin kafasıdır bilinmez ama

Yarışta bu isimli bir safkan yoktu !!  kazanan safkan ise..; ( ÇİĞ GÜZELİ)..isimli bir safkandı. Olur, olacaktır’yanlışlık yapılmıştır.  Hata insanlara mahsus değilmi ? Ancak görevli arkadaş bu konuda bir DÜZELTME yada; ÖZÜR’ açıklaması yada sunumu veya anlatımı yapmadı..kısacası arkadaş hem suçlu hem de’ oldukça güçlü, belikli.. Ne diyelim biz bu duruma? “HAYALET” BİR ATI ( olmayan ! bir at  ) Kazanırken izlemiş olduk. . Şimdi acaba buradaki olay ile bir’ maçta, Top toplayan çocuğu itip kakmakla bir bağlantı olabilirmi ? Bence evet’ olur;  ( BİR ÖZÜR !)

AT SAHİBİ BELGELERİ !! LÜTFEN DİKKAT …; (BU BİR İHBARDIR !!)

Ülkemizdeki at yarışı organizetörü durumundaki.At ıslah emcümen-ı kurumu sonrasında  1950 Genel seçimleri ile birlikte kamu yararına bir dernek olarak kurulmuş olan, TJK’ kısa adı ile bilinen kurumun yaptığı bu uygulama ve İPTAL’ler sonrasında bakın ben bir kere daha ve ısrarla diyorumki;

AT SAHİBİ’ Belgesi almak için Ticari ve banka yatırımları konusundaki yeterlilik ile ilgili konuda bu kurumun içerisinde bulunmakta olan çok sayıdaki, ASLİ ÜYE’ yada ASİL ÜYE’ninde söz konusu yeterlilik ile ilgili Banka yatırımları, taşınmazları ve Ticari gelirlerinin yeterliliği bir kere daha incelenmelidir Ben bu konuda idda etmiyorum ama söz konusu kurum içerisindeki atıyorum 200’ Asil üyeden 100’ tanesinde, bile bu yeterlilikler bulunamayacaktır ! söz konusu kurumun içerisindeki. Tüm üyelerin bir liste halinde, yeterlilik belgeleri bilgileri dahilinde “kamuya” açıklanmasını ve içinde bulunduğumuz bu yıllarda yapılacak bu tür bir açıklamanın. Birçok tartışmaya nokta koyacağını ilgili kurumun yetkililerine bir kere daha iletmek istiyorum.. ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN..

İZMİR PERŞEMBE BANKOM

Yeterli yarış performansına sahip gördüğüm. Sabah çalışmalarında da, iyi sinyaller veren. Usta ellerdeki “Eküri” desteği de olan, formda safkan;” ONURLU EFE” kendisine uygun rakipler arasında yarış içinde bir aksilik olmaz ise kazanmaya çok yakındır Banko..

1.Altılı;

3 / 1,3 / 1,4 / Hepsi / 1,2,5,6,11,12 / 2,5,7,8,9,10

2.Altılı;

1,2,5,6,11,12 / 2,5,7,8,9,10 / 7 / 2,3,4,5 / 3,1,9 / 6,9,8

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023