PROFESYONEL OLMAK.. !

Ben hayatın her bölümünde Profesyonelce yaşamaktan yana oldum hep ! Bir insan öncelikle günlük yaşamında, kendisi ile başlayarak sonrada işinde, mesleğinde  bunu yapmak zorundadır bence kısacası ; ( Profesyonellik ) yaşamın her anında olmalı! dedim ya, buna binlerce örnek vermek mümkündür..

Özelliklede yaptığınız iş ya da meslekte, kesinlikle bu konudan taviz vermek mümkün değildir. Çünki bir iş yapıyor ve bunun karşılığında ( Para )’ kazanıyorsunuz. Yaptığınız’ iş,  en az hatalı olmalı yada “SIFIR” hatalı olmalıdır !!  Bir süredir sizlere özellikle İzmir yarışlarında yapıla gelmekte olan at yarışı anlatımlarındaki; “HATALI,YANLIŞ” anlatımlardan söz etmekteyiz..

Atların Haşe bezleri üzerindeki rakamların yanlış görülmesi ve karşı düzlüklerin çok ama çok alakasız anlatılması bir tarafa. Ülkemizin en rahat yarı izlendiği bir Hipodrom olan Şirinyer’de bu HATA’lar yapılıyor ise ben bu konuda iki çift sözüm var derim arkadaşlar;

İzmir’de yarış izledinizmi bilmiyorum ama özellikle Kum pist ile Tribünler oldukça yakındır ve neredeyse Jokey yada atların bile mimiklerini çıplak gözle izleyebilirsiniz..Ancak ne yazık yapılan HATA’lar nedense ve nasılsa ? Bu ilimizde yoğunluk kazandı..

Buna son örnek ise ne yazık ki geçtiğimiz;18/11/2022 Cuma gecesi İzmir yarışlarında yaşandı. Altılı ganyanın ilk ayağında neredeyse potaya kadar  süren  “Mütercim” ve Sefirin Kızı “ karışıklığı  ile başlayan arada bir çok yerinde olduğuna inandığım bir; (özür) ve düzeltme ile devam eden.. Yanlış yarış anlatımı hemen bir yarış sonrasında bu kez “Prenses “Karşıyaka” ile “Kupa Onlusu” anlatımında olunca ne diyeceğimizi bizde şaşırdık işin açıkçası. Neden derseniz, yarışları söz konusu gecede (Yüksel Saymaz)’ kardeşimiz anlatıyordu !

KAÇ YARIŞ DAHA  ?

Ülkemizdeki şu an için “At yarışı anlatıcıları” arasında, çok ayrı bir yeri olduğuna inandığımız “Y.Saymaz” kardeşimizin bu tür hataları nasıl olup’ta yaptığını biz İzmir yarışlarındaki çok az farklarla biten yarışlara ve söz konusu gecenin İzmir de, yağışlı bir havada koşulmuş olmasına bağlıyoruz. Olan oldu, yaşanan yaşandı bizler onu ve yarış anlatımlarını seviyoruz. Aslında elbetteki bu yazımızda bir hedef falan göstermek değil amacımız ancak ne yazık Ama;

PROFESYONEL’liğin unutulduğu anlarda bunları da, yarış severimiz ile paylaşmak bizim işimiz ! neden diyecek olursanız bizde (35) yıldır bu işi Profesyonelce yapmaya çalışıyoruz.. Umuyoruz bu tür hatalar bir daha yaşanmaz ve at yarışı severimizde yarış izlerken olmadık şekilde keyifleri kaçıran YANLIŞ’ anlatımlar nedeni ile keyifsizlikler yaşamaz. 

Ancak İzmir ilimizdeki hemen tüm yarışların, bilinen tanımlaması ile  (karşı düzlükleri) inanılmaz şekilde hatalı anlatılmaya devam etmekteyken. bu kez de yakın aralar ile  biten yarışlardaki, anlatım hataları söz konusu Oldu.. Evet belki zordu ama İmkansız değildi bu yarışları HATASIZ! Anlatmak işte buradaki son sözümüz yine PROFESYONELLİK.. Bakın sadece bir örnek olsun diye, sizler için İzmir ilimizdeki geçen” Cuma” yarışlarındaki bitiriş fotolarını aynen yayınlıyoruz  !

 “GEÇEN PAZAR DAN AKLIMDA KALANLAR”

6), Koşu..; Bir yarış( 6 )yorum..;

Aslında bir bakımda bir hafta kadar önce “Kocaeli” ilimizdeki yarışın bir tekrarı gibiydi bu yarış. Ancak ne gariptir? bir yarış önce ( Kocaeli)’inde bekleme yarak “kazanmış” olan; “Çağdaş Alaçat” bu kez inanılmaz bir hızla forse etmeye başladığı yarışta sonlarda duracağını çoktan anlaşılmıştı ! Sanırım’ o hızla bitirse Rekor olurdu zaten..

Yarış içinde neler yaşandı ?;

Kaya Ekürisi için ( Rock Iron) kumda’ hiç gitmeyecek yorumu, yanında.” Büyük Dünya” için önde böylesine hızlı ve sürat delisi olup bir yudumluk rakip bulmak, sanırım bundan sonra bu kadar kolay olmayacaktır..Evet safkan istikrarlı ama bence öyle ağır işlerin altından kalkacak bir durumu yok bana kalırsa..

 Bir yarış önce nin Flaş safkanı ; “İremim” bu yarışta at geçmezken..Yarış içinde hiç görünmeyen ”Gözpınarı” ancak kendi hemcinsleri ile ( Dişi)’lerle,koşar durumda bana kalırsa !  sahadaki fısıltı Gazetesinin Favorisi; “Tokateş” için bu yarış sonrası bir mim koyalım! istikrarı ve son derece iyi bakımlı bu arıkan Kocaelindeki yarışta bile kazanıra girdiğinde Rakibini ısırmaya falan kalkmış olmasa çok daha farklı yorumlar yapılacaktı bu safkan için..safkan iyi yolda, bence yakında daha iyi yarışlar yapacak..Diğerleri için her şey çok ama çok zor !

BU HAFTA “CÜZDAN”LARA DİKKAT!

Bu günden başlayarak, havalarında yağmura iyice dönmesi bir tarafa kalite den uzak tam bir..; ( ilave) at yarışı proğramı bizleri bekliyor; (Perşembe, Cuma ve Pazar) ön kayıtlarına bakılırsa. Müşterek bahis açısından hayli, cazip’ ancak küçük ikramiyeler arayanlar için hayli zorlu bir hafta olacak İzmirde..

 Genellikle..; (Şartlı, Maiden ve Handikap)’ yarışların koşulacağı bu haftanın üç yarışlık proğramın da sadece “bir tane” oda alt sınıf Arap atları için konulmuş olan; (KV)’ bir yarış olması yeni sezon yaygaraları koparanlar için bakalım bir anlam taşıyacakmı ?  bu berbat üzeri yarış proğramları..

Evet işte yeni sezon nerede bu (Nitelikli ve Nicelikli) at yarışı proğramları diyeceksiniz şimdi değimli ? Valla bu sorunun yanıtı için sadece “1 ay” kadar bekleyin tavsiyesinde bulunabilirim sizlere..Ancak (4Kasım) ’da, daha keyifli yarışlar bizleri bekliyor desem yalan olmaz..

ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN

İZMİR PERŞEMBE BANKOM 

Buradaki çok uygun rakipler arasında kendisini tanıyan, uyumlu  Jokeyi ile iyi bir yarış koşup kazanacağına inandığım usta ellerdeki formda safkan, ÇATAL KAYA ‘ Banko..

Altılı;

3,7,8/ 2,5,8/ 3 /2,3,4,5/ 5,6/ 2,12..

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023