İZMİR'DE “PİST” DURUMU !

Bakın bu konuyu bilmem kaçıncı keredir yazıyoruz. Bizler Televizyon başında bu olayın farkındayız ve yaşananlarda ortada. Ancak işin garip tarafı İzmirde görev yapan Yerel komiserlerden PİST’ ile ilgili olan kişi yada kişiler nedense bu durumun halen farkında bile değiller sanıyoruz..

İZMİR DE SULAMA NEDENİ İLE ( PİST ) NEMLİDİR !

Yazımızın son noktasında konu aynen üst başlığımıza geri dönüş yapacak ve olayın aslı, Faslıda bu olmalı.. Kim ne emir verir yada birileri bu işi neden yapar bunu ben bilmiyorum ancak tuhaf bir şekilde İzmir ilimizdeki KABA KUM’ yarışlarının koşulacağı gün yada Geceler bile ne gariptir sürekli olarak NEMLİ yada Sulu Hak arasındaki anlatım ile ÇAMUR’ pistte koşulmaktadır..

MEVSİM DEĞİŞİNCE UYGULAMA NE ŞEKİLDE YAPILIYOR ?

Bizim ilgimizi çekiyor çünki yarışlardaki dengeler ve kazanma ŞANS’ları değişim gösteriyor;

Kaba kum koşan atların İzmirde yağış olmayan yarış günlerinde;  ISLAK’ pistlerde yarış koşmak zorumda bırakılması neden ?     Evet bu yapılıyor ve ısrarlada bu olaydan vaz geçilmiyor ! O’zaman bir bilgi paylaşımı yapmak çokmu zor ? sadece İzmir pist raporu içine yerel komiserlerimiz tarafından şu ibare eklenecek;

( İzmir de pist sulama nedeni ile nemlidir yada az nemlidir ) yok ama bu yapılamıyor çünki bu Hipodroma göreve gelen kişiler at yarışlarını hiç bilmeyen bu konuda yeterlilik belgeleri dahi olmayan kişilerden oluşmakta şimdi bu göreve verilmiş ama bilgilendirilmemiş kişi PİST’ konusunda hangi bilgi birikimi ile bir rapor yazsınki ? Yok ve yapılmıyor olayda biraz kimin eli kimin cebinde şeklinde devam ediyor!

Yine konu ile ilgili olan bir başka  konu ise şöyle; Yaz aylarında bu pistte yapılmakta olan Pist sulamaları ile Kış’ aylarındaki sulama miktarı ne şekilde ayarlanmakta bunuda biz çok merak ediyoruz..

İzmirin yaz aylarında (40’lı ısıları bulan) sıcaklarında atıyorum 10 ton su basılan bu pistte. Acaba kışın 3’lü beşli yada 8’li 10’lu ısılarında sulama nasıl yapılıyor ve yine yaz aylarındaki kadar miktarlarda su’mu basılıyor acaba ?

ORTALIK TOZUMASIN ( BİR “EMİR”Mİ ? )    

İşin en vahim noktası ne biliyormusunuz sevgili www.sonduzluk.com’ takipçileri;

Bu konudaki yani İzmir pisti nin bunca (sulanması) elbetteki üst seviyedeki bir takım yönetici yada üst düzey idarecilerin emirleri olmadan yapılamaz ülkemizdeki en güçlü atçılık kurumu olan ve yine ülkemizdeki yarışları organize eden kamu yararına kurulmuş ve ortalık günlük  güneşlik iken Atları Sulu pistte yarış koşma durumuna getiren zihniyet budur..

İyi ama Kaba kum koşan atlara bu bir haksızlık olmuyormu ? Atçılarımıza O’ atların arkasında ekmek bekleyen emekçilere bir haksızlık olmuyormu ? Yarış severimizi bilgiden yosun bırakmak acaba bir haksızlık değimli ? Yapılan bu olay ve bilgisizlik ülkemizin 1950 yılşından bu yana atçılığımızı organize etmekte olan sayısını bile bilmediğim sayıda asli üyesi olan bir yönetim kurulu ve başkanı olan ayrıca İstanbul merkezde 1 Genel müdür ve onun 6 yardımcısı ile hizmet veren bir kamu yararına kuruma yakışıyormu ? Bizde yine söz bitti karar sizlerin ve atçılığımız ile ilgili olan yazımızda sözü geçenlerin olsun bir dahaki yazımıza kadar hoşça kalın; Şansınız bol Bahtınız açık olsun..

LÜTFEN DİKKAT ÖNEMLİ NOT..;

Bakın sizlere ne anlatacağım elimden geldiğince kısaca…;

 Deprem bölgesindeki bir çekim sırasında bir “Asker” soğuktan üşüdüğünü gördüğü  yöre halkından bir Teyze’ye kendi mont’unu veriyor. Teyzemiz o Mont yada (Parka)’yı almak istemiyor..Bakın burada O soğukta üşüyen Teyzemiz, askerimize Askerimiz Teyzemize KIYAMIYOR!..İyi ama bizim konumuz da, sırtından para kazanılan; yarış severimize, atçımıza , at emekçilerine  kimler nasıl olupta;  KIYIYOR?

PERŞEMBE İZMİR BANKOM

Bana göre çok kleyifli geçecek olan buradaki hız’ yarışında kalite ve performans olarak buradaki rakiplerden bir adım önde olan LIKE THE STARS’ uyumlu jokeyi ile kazanmaya yakındır Banko..

Altılı;

3,5,6/ 1,3,4,6,8/ 1,2,6,9 / 4 / 1,4 / 6,2..

 

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023