“GEL GELCİLERE” DİKKAT !

Ne garip değil mi biz yıllardır şunu savunduk ! Arkadaş şu an ülkemizde At yarışlarını organize eden kurum nasıl oluyor da, kendi organize ettiği yarışlara kendi Televizyon kanalından “TAHMİN” yada yorum yaptırmakta diye yıllardır bu olayın karşısında olduk. Çünkü yapılanlar eskilerin biraz da argo’ anlatımı ile resmen; “GEL GELCİLİK’di, DUMANCILIK’dı..

Geçtiğimiz günlerde hepimizin bildiği (You Tube)' isimli sosyal kanala kısa bir gezinti yaptım ve gördüm ki, burada inanılmaz sayılarda at yarışı yorumcusu var yada at yarışı meraklısı olup ta bu işi meslek olarak yapmaya çalışanlar diyelim. İşi bilende var aralarında çok amatör olan da var.

YORUMCULUK VE TAHMİNCİLİK AYRI İŞLERDİR…

Üzülerek görüyorum olay bir yerlerde; “kahve sohbeti” şekline dönüşmüş.. Adamlar gayet rahat ellerinde Gazete ve Bültenlerle bir takım yayınlara çıkıyor ve sanırsınız konu ettikleri yarışları da bizzat, kendileri koşuyormuş havasında, at yarışı yorumculuğu yapıyor.. Üstelikte, yaptıkları yorumlar arasında (bu program hiç para vermez ! ) şu program (çok paraya açıktır) gibi yorumlar bile yapıyorlar.. At yarışının bir bilenimi var da, bizimi haberimiz yok?

BUL KARAYI AL PARAYI

ÖNEMLİ NOT…..; Az önce öğrendiğim kadarı ile ( bizim gençler, olayı çözmüş bana anlattı !)

TAKKE DÜŞER KEL GÖRÜNÜR… meğerse bu kanallara üye olunduğunda, sizden belli bir ödeme istenmekte imiş, aksi durumda Sizi bu kanallar da sohbet bölümlerine bile, almamaktaymış bu arkadaşlar.. kısacası bu arkadaşlar “hem kel, hem bodur” ama kendilerince kurnazlık peşindeler. Cin olmadan Şeytan çarpmak bu olsa gerek. Ben bunlara ne diyeyim ki şimdi? sözün bittiği yerden bir ‘tık, uzaktayız..

BİR BU EKSİKTİ…;“KALİBRE” NEDİR ARKADAŞ ?

KALİBRE’nin, Türkçede, ne anlama geldiğine baktığınız da..;

(Kalibre, 1 inçin yüzde birine tekabül eden ölçü birimidir. 1 kalibre 0,254 milimetreye denktir. Mermilerde, ateşli silahlarda “çap”)

Sözün kısası bu Ateşli silahlarla ilgili olan terim bu arkadaşlar tarafından Atçılığa ve atlara bir anlatım şekli olarak ( Yapıştırılmış ) ‘ durumda. Şu atın KALİBRE’si bu… Bu ahırın‘ KALİBRESİ bu.. bu atın form durumu ve KALİBRESİ’ şu ..Gibi anlatımlar yapılmakta. Bir atçılık terimi olarak hiçbir yerde görmediğim ve anlamadığım. (Bir terim kirliliği ) oluşturulmuş, bu arkadaşlar tarafından. Atçılık ve at yarışı ile uzaktan yakından bir alakası olmayan, kendi ; LUGAT’ ların da, biraz daha “COOL” yada’ ağır abi takılıyor gibi görünmek için, kendilerince var ettikleri.

OLMAK YANMAKTIR

Medya marifeti nedeni ile, adamlar Hipodrom benden sorulur havasına gelmiş.. Bakın arkadaşlar bu iş emek ister, çalışmak ister’ yıllarca üzerinize güneş doğmadan sahalarda , çamur, yağmur soğuk demeden öğrenmek ister.. Kısacası çok emek ister, araştırmak, bilgi ve birikim ister.. Bakın bu girişimler sonrasında sizleri kimler izliyor bilmiyorum? ancak; bu yapılan insanlarımızın, beklide “SON UMUTLARI” son paraları ile oynamaktır..

Ayrıca At yarışı yazarlığı ( At yarışı Gazeteciliği ) yapmak isteyen, tüm amatör arkadaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açıktır. www.sonduzluk.com olarak biz buradayız. Ama yoook!! ben bu işi yapar! Bir takım yarış severin sırtından “para kazanırım” derseniz işte o’zaman bakın ne diyeceğim size; belki burada size kimse ( korsan yayıncılıktan ve GEL GEL’cilikten )hesap sormaz, ama.. Bu hesaplarında sorulacağı bir yer vardır. Unutulmasın..

HANGİ “DİL” DE KONUŞUYOR ?

Hele birde; Yabancı yarışları anlatan söz de yarış spikeri arkadaşların.. Türkçeyi nasıl katlettiklerini, hep birlikte dinliyor ve izliyoruz değimli ? özellikle bu yabancı yarışlarda “Türkçe”yi, nasıl kullandıklarına biran olsun kulak verirmisiniz? anlatımlarında ağızlarını yaya, yayaa.. İngilizce mi? Türkçe mi ? anlatım yapıyor bu arkadaşlar.. Allah aşkına buna bir dur diyecek yok mu, bu nasıl bir saçmalıktır.. Bu arkadaşlara bir tavsiyemiz olsun. Az yesinler ama şu kitabı alıp okusunlar..; Spikerlik ve Türkçe nin kulanımı ( TRT)

 İYİ ‘DE BANA NE ?

Aynen bu ağır abilerin “KALİBRE” kelimesi gibi atçılık ile bir ilgisi olmayan bir yakıştırma ile ilgilidir.. Haaa’ bu arada siz “TEK” te atarım!.. Atları “KALİBRE” lerine, göre değerlendiririm, yabancı yarışları da yarı “Türkçe yarı İngilizce” gibi dinler yada izlerim.. Sana ne’ be kardeşim, derseniz! bu sizin tercihiniz demektir ! Ancak şunu bilin isterim, atçılıkta böyle terimler yoktur YANLIŞ’ bir anlatım şeklidir, daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım, konuyu burada kapatmak en iyisi olacak. O’ zaman bana da bana ne ‘Yaaaa..

(HALİS KARATAŞ)’LI BİR CUMA GECESİ

Uzun yıllar önce Şirinyer Hipodromunda tanıştığım ( O’ zamanlar bir apranti)’ idi, tanıdığım bildiğim “Halis Karataş” adı gibi bir gençti; HALİS’ti.. İyi bir insandı, halende öyle ve işine sonuna kadar bağlı gerçek bir profesyoneldir. Sohbeti sever, gülmeyi eğlenmeyi sever, şakacıdır ama genellikle ciddi biridir.

Aradan yıllar geçti bizde yaşlandık O’ genç adam olgunlaştı ve giderek büyüdü, gerçek bir yıldız oldu ve çıktığı zirvede kalmayı başaran ender “şampiyon Jokeylerimizden” oldu.. O’ artık bir “İDOL” hayranlık duyulan bir profesyonel Sporcu.. Bu arada son birkaç yıldır belki, alttan gelen gençlerin aşırı hırsı, belki hırçınlıkları ve dikkatsizlikleri onu mesleğinden bezdirmiştir? Kim bilir beklide biraz soğutmuştur çok sevdiği mesleğinden.

Ancak şu kesindir, at seçimlerinde sanıyoruz eskisi kadarda seçici yada araştırmacı bir ekibi yoktur! yada bu seçimleri yaparken başarıdan çok, daha ziyade kimseyi kırmamak amaçlı bir takım “tercihler” yapılmaktadır ! Evet Perşembe günü de İzmir de, bir safkana biniyor “KARA MUSTAFA” bu safkan ile yakın tarihlerde güzelde yarışları var, atı tanıyor biliyor. Yarış içinde bir yada iki önemli rakip ya’ var yada yok sayılır. Ancak İzmir'e gelmişken bir gün daha kalayım demiş ve Cuma gecesi at binme kararı almış sanırım sevgili Halis. Şimdi dilerseniz sizlerle, birlikte bu gece İzmir ilimizde bineceği safkanlara kısaca bir göz atalım;

1).. 2 yaşlı İngiliz “SASASULO” Bu safkan ilk startında İzmir ilimizde 1400 metre kum pistte (1.31.03)’gibi vasat bir derece yaparak “O.Pazar” kardeşimizle 8.20 Ganyan ile kazanmış!

2).. Sonrasında bildik tanıdık bir isim; “ EL NINO “ H.Karataş bu safkana en son 14/01/2021 tarihinde yine İzmir pistinde binmiş ve yarışı 5. Olarak tamamlamış, aradan (10’ay geçmiş) ‘ve bırakın yarışı, sevgili Halis bu atın bir Galobunu bile yapmamıştır aradan geçen sürede!

3).. Nihayetinde ise bir 4 şartlı dişi Arap yarışında “ AYDURU “ isimli safkan ile şans arayacak olan ünlü Jokeyimiz 6 yaşındaki bu arıkan yarış hayatı boyunca ( 60 ) yarış koşarken, hiçbir yarışında (H.Karataş)’ ile start almamıştır.. Ancak safkanın son yarışlarındaki performansı ve buradaki rakiplerin uygunluğu ile yarışta hayli şanslı olacaklardır işte bu kesin!

Şimdi ne dersiniz “Halis Karataş” İzmir ilimizde Cuma gecesi söz konusu safkanlarla ne denli başarılı yarışlar koşar ? yarış severimiz “Karataş”ı, hangi yarışında şahsi kuponlarına yazmamazlık edecektir? Acaba bu denli önemli bir Jokeyimiz için daha “özenli” at seçimleri yapılamazmı ? “4 şartlı bir Arap dışı” yarışında, gelecek olan birincilik bu tür üst düzey bir Jokey için ne kadar önem taşır ? şimdi sizlerde hazırsanız buyurun ŞİRİN’yer,e;  

İZMİR DE CUMA BANKOM

Sizlere üst satırlarda da anlatmaya çalıştığım üzere “H.Karataş” ile Start alacak olan; “AY DURU” isimli safkanın son yarışlarına baktığımızda buradaki rakiplerden hayli iyi durumda olduğunu görmekteyiz.Bir türlü kazanamayan, bu arıkan.Yarış içinde bir aksilik olmaz ise FAVORİ’ çıkacağı buradaki mücadele de, kazanmaya çok yakındır Banko..

Altılı;

5,3,6,8 / 8,6,11,3,9 / 9,4,7,3 / 3,5 / 1 / 1,3,9

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023