BAŞ’LAR AYAK, AYAK’LAR BAŞ’OLMUŞ ?

Acaba hiç merak edip araştırdınız mı? Ülkemizdeki At yarışı organizatörü kurum içerisinde oldukça komik ancak, dikkat çekici bir durum yaşanmakta.. Sanırsınız ki burada; Baş’lar AYAK !! Ayaklar, BAŞ’ olmuş. Söz konusu, kamu yararına kurum içindeki, seçimlerde. Başkanlar ve yönetim kurulları değişirken, değişmeyen’ tek şey, ise söz konusu kurumun “Genel müdür” ve onun, bilmem kaç tane yardımcısı ve sayısı hep artarak devam etmiş.

Evet bu (kamu yararına kurulmuş kurum) içinde, bir takım seçimler yapılmakta, değişimler yaşanmakta ancak sanırsınız; BİRİLERİNİN DOKUNULMAZLIĞI VAR ! yönetim kurulları ve başkanı değişiyor olsa da.. Ne hikmetse? sözünü ettiğimiz durumda ki, görevliler “ HİÇ “ değişmemektedir!. Bakın ülkemizdeki. At yarışı organizatörü olan, kısa adı ( T.J.K )’olarak, bilinen kurum. Yönetim kurulları ve Başkanlık makamı, dışında sanırsınız, söz konusu “birim içindeki” çalışanlar yönetmektedir.

SANIRSIN EJDERHASI VAR

Müşterek bahis” oyunu, oynatan kendi organize ettiği oyunlara; TAHMİN' yapmaz! Bu hiç bir şans oyununda yoktur, yapılmamıştır. Günümüzde İstanbul ilimizde “Beyoğlu” yada benzer semtlerde faal durumlarını koruyan genellikle; Huma kuşu'nu sevenler “DERNEĞİ” yada Kanarya sevenler “DERNEĞİ” isimleri ile ülkemizin birçok yerinde, canlı yada dijital ortamlarda Aslında yasal olamayan yollardan oyunlar oynatmakta olanlar da, bile bu yapılmaz YAPILAMAZ ! Yapılırsa oyunlar da; Racona, ters olur!..

Yaptınız bari düzgün yapın, bu işin emekçilerini kullanın. “Kocaeli” ilimizdeki; “Ttribünsüz ve sosyal tesis”leri olmayan! At yarışı yarış pistini de, Hipodrom olarak sayar isek! şu anda Ülkemizde faal durumda toplam ; ( 9 ) Hipodrom var değil mi? Bu şehirlerimize, canlı olarak bağlanın Sahadaki gerçek.” Tahminciler” ile bu işi yapın..

“SEÇİLMİŞ” KİŞİLER

İstanbul içinden ve belli kuruluşlara bağlı olarak, çalışıyor görünen, kendi himayenizdeki; SEÇİLMİŞ’ tahminci ve yorumcular ile yine İstanbul da, yaşamakta olan Maaşlı' yorumcular' marifeti ile bu işleri yapmakta olan ( T.J.K )’ isimli kurumun söz konusu programlarla ilgili olan, yönetici bazındaki kişi yada kişiler yanlış yoldadır.. kendi Televizyonları tarafından canlı çekimlerle de, ulusal anlamda bu yayınları yarış severlere izletmektedir..

“ŞİMDİ LÜTFEN DİKKAT”…;

Çok değerli www.sonduzluk.com takipçileri bu haftadan başlayarak. Yıllar önce İstanbul merkezli. Haftalık; “BANKO” Dergisinde’ çok değerli ustalarımdan “Çoşkun Kasapoğlu” ile ortaklaşa yazdığımız ve hafta, dahilinde, koşulmuş yarışların, değerlendirmelerinden ( Kalem marifeti ile kritik etmek )’ten oluşan; ( GÖZÜMDEN KAÇMAYANLAR)’ isimli yazılarımız ile, sitemiz dahilinde olan, bu köşemizde sizlerle olacağız. Umuyoruz sizlere’ faydalı olur burada bulacağınız “UYARI” lar. Dilerseniz şimdi Bakalım, geçen” Cuma” gecesi İzmirde neler olmuş?

CUMA GECESİ İZMİR’DE..;

( GÖZÜMDEN KAÇMAYANLAR )

Gecenin en önemli yarışından bir önceki 4). Koşuda; “DÖKER BOSS” ön kapaklara vurup rakiplerden önce yarışa başladığında Sanki bir sonraki yarışın çıkışına dikkatleri çekmiş gibiydi doğrusunu isterseniz.. Neyse bu yarışta, bir (False Start) yani “hatalı çıkış” ile hafiften, bir irkildikten sonra..

Artık Gecenin yarışın da, gözlerimiz;  

Start çıkışında DOMBRA’ isimli safkanın Jokeyi; bilerek yada bilmeyerek’ yada beklide birazda “beceriksizliğinden” son iki yarışında bindiği ve artık tanıyor olması gereken atı ile start çıkışı, hemen dışındaki kulvarda olan POKER FACE’ nin üzerine yatınca.. Yarışı forse, edecek ( Hızlandıracak ) tek isim kalmıştı sahada, yarış başlarken.. Çok belliydi o’ safkanın kim olduğu;

Bir yarış önce FAVORİ’ durumundayken buradaki POKER FACE’ ye geçilmiş olan İzmir’imizin sevilen safkanı CAN DADAŞ’ bu kez,  aslanlar gibi temposunu kurdu önde. Gerilerden doldurup, yanına gelmeye çalışan DOMBRA ve geride beklemeyi tercihleyen rakiplerinin yarış içinde, “uyuması” sonrasında. ( CAN DADAŞ’Nasıl olsa duracak düşüncesi ile ) beklide?

Önde temposunu kuran klas arıkan CAN DADAŞ yarışın sonlarında “6 boy” farkla, güzel kuyruğunu sallaya, sallaya.. Potayı çoktaaan, bulurken..( Bende daha çok iş var der gibiydi ! )

Arkadaki, ikincilik mücadelesi; At yarışı sahalarımızın. Eski bildik Kral’ı, ile.. Yeni Prensi arasında oldu ! sonuçta ise İzmirin bir başka sevilen ismi olan; “EL NİNO” Usta jokeyi; H.Karataş ile bir “BAŞ” farkı ile, ikinci olurken.. Start çıkışı birilerinin GASP’ ettiği “POKER FACE” G.Özçelik ile, O’ start kahramanı, rakibine, “9 boy” fark yaparak üçüncülüğe razı oldu.. Bu arada çok arkalarda;

“Bursa” ilimizdeki son yarış performansı ve kağıt üzerinde, süper bir görüntü veren “kan hattı” ile çok konuşulan,bu yarışta, böylesine rakipler arasında; % 30’luk muhtemel oranı(2.55)’lik Ganyanı ile “FAVORİ” konumunda olan , yarış içinde sürekli yalnız koşmayı tercihleyen’ tatil gezmesi havasındaki,temposu ile, bir bakıma İzmir pistini tanımış olan; “ES ROBERO” yarışın sonlarında neredeyse Kenter temposuna düşmüş DOMBRA’ ya dördüncülüğü de hediye etmiş oluyordu..

Bana göre yarışta yakışan olmuştu! (CAN DADAŞ / EL NİNO)’ biten bir yarışa kim ne diyebilirdi ? ben de bir şey demem! İLAHİ ADALET’ yerini buldu derim.. Amaa’ biliyorsyunuz değimli bu ikili; “18.00”verdi! buna, siz ne dersiniz ? Ahh, şu BALONCULAR aaahh..şu çok’ bilmişler, aaah 

HAYALLERİ AŞKIM VE ..

Bir diğer taraftan benimde içinde bulunduğum bir çok kişi, geçen “Cuma İzmir “gecesinde, aslında çaktırmadan! çok sağlam bir banko bulmuş ve kuponlarına TEK YAZMIŞTI !!

Halis Karataş tercihi ile; “AY DURU”dan başkası değildi bu safkan!..Ganyan “1.40”..Muhtemel oranı ise % 68 Bakın, en samimi duygularımla itiraf ediyorum. Son olarak..;

İzmir kum pistine 26 / 12 / 2020 Tarihinde bir yarış kazanmış olan,( Yaklaşık 1 yıl önce ) sonrasında hep tabela içinde olup bir türlü kazanamayan bu safkanı şahsi kuponuma BANKO yazmamdaki, neden sadece bu yarışta kendisine binecek olan Jokeyin “H.Karataş” olmasıydı ! Ancak sonuçta;

Yarış içinde çok fazla kum yiyerek ( birazda kadınca “kaprisler” yaparak )gerilerde kalan ve ıslanan pistte bir türlü aksiyonlarını düzeltemeyen bu arıkan . öyle sanırım İzmirdeki; “yağışın” etkisi ile,hepimizin Hayallerine, son vermiş ve yarışı ancak üçüncü tamamlarken.

Kazanan; SARİDUZ’ ise; 24/06/2020 Tarihindeki İstanbul çim pist birinciliği, sonrasındaki, ilk birinciliğini alıyordu! Bu safkan 5 yaşında, yani 2 yıldır koşuyor (Yarış hayatının 2.birinciliği) Ganyanı; “30.25”..Ne diyelim, koşanlara’ Allah güç versin.. Bir gecemizde böyle geçti, Cuma yazımızda sizlerle Pazar yarışlarını değerlendireceğiz.. 

Artık yeniden önümüzdeki maçlara bakacağız, diyorsanız, şimdi! Bu yazımız için son sözümüz şöyle olacak Cuma gecesi, için buyurun ŞİRİN’yer,e; 

ŞANSINIZ BOL, BAHTINIZ AÇIK OLSUN

PERŞEMBE İZMİR BANKO

Nereden ve hangi atçılık bilgileri ile moda olmuş ise bu sezonda çok yakın ara ile at koşmak İzmirde salgın şeklinde devam ediyor. “WARM HEARTED” isimli safkanda bunlardan biri. Formdamı ? EVET’ ama; Geçtiğimiz Pazardan bu yarış gününe aradan geçen zaman ise ( 4 gün ) ne diyelim?. Atın ilgilileri uygun görüyor koşuyor ise, bizde de söylenecek çok fazla bir şey kalmıyor..BANKO..

Altlı;

6/ 1,5,10 / 3,4,5,6 / 2,5,7/ 1,6,8,10 / 2,10,1,12..

  

 

 

 

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023