HİÇ SEVMEM..

Meslek hayatım boyunca; KİŞİ 'ler le uğraşmaktan hep uzak durdum ancak ne yazık bir takım yaşanmışlıklar KALEM'mimi ve beni belki de, yazmak için birazda mecbur bırakmakta!! Yine bir Pazar ve yine biraz keyifsiz bir konuda sizlerle paylaşma istediklerim var;

JOKEY ( Özcan Yıldırım)

Yukarıda söz konusu olan Jokeyimizin özellikle İzmir yarışlarındaki Dağınık ve “konsantrasyon” dan, uzak olduğunu sizlerle daha öncede paylaşmıştım. Yılın son yarış gecesinde bu çok değerli kardeşimiz İzmir deki, ilk yarışında, bir çok kere birlikte yarış koşup kazanma başarıları da gösterdiği "Dombra" isimli at ile yarışa bir türlü adapte olamayınca bırakın kazanmayı kendisinden sınıf olarak çok altlardaki rakipler arasında güç bela 4. olurken bu yarış için çeşitli bahaneler konuşulabilirdi elbette;

Bu atın önde tempo yapması gerekli.. Baksana bir türlü öne çıkamadı... Starttan çıkarken "rok"luk, yapar bir şekli vardı. Başladı yalpaladı ve bir anda yarışı kabullenip önlere geldi ancak bir türlü önde Tempo yapan rakibini ekarte edemedi.. Bu durum koşu içinde, karşı düzlük ve son viraj sonrası da tekrarlandı falan'da, filaaan..Ama işin gerçeği şu;

Bana göre ”Özcan” kardeşimiz bu safkanın (ciğerini bile bilirdi) nerede ne yapması gerekecekse de, onu yapardı ancak dediğimiz gibi kardeşimizin gerekli “KONSANTRASYON”u olmayınca, sonuç bu oldu.. Kendinden sınıf olarak çok gerideki rakipler arasında Güç bela alınan bir 4.’lük yakıştımı şimdi bu ata ve Jokeye?

AMA NE’ AT BİNDİ' BEEE..!

Cuma gecesi 5.Koşuda izleme zevkinin doruklarına çıktığımız bir Final oldu.. Helal olsun, ama ne bindi!! Sizce de öylemi acaba ? Jokey kazandıya ne olursa olsun mu..? Yok arkadaş olmasın ! olamasın..

Bizim bildiğimiz "Özcan" rakibini, karşılarda elinden kaçırıp sonra (mucizevi) bir şekilde, yarış kazanmaya gitmez. Rakibini Viraj'da teslim alır ve düzlükte rahatına bakar ve baktırır. Olay budur klas Jokey olmak budur.. Ancak buyurun yarışı izleyelim ! Olmuyor neden? Nasıl bilmiyorum ama durum aynen böyle..

Umuyorum kardeşimiz bir an önce bildiğimiz o' (soğuk kanlı ve bitirici kişiliğine bürünür) Türk atçılığı bir yıldızını, yitirmez ! Bana göre söz konusu arkadaşımız İzmir'de 3 FAVORİ’ ata binip 2 kazanmış ise bu bir başarı değildir..

Unutmayın, altlardan gelen bir başka "YILDIZ" Adayı, olduğunda Yukarıdakilerinden biri, altlara doğru kayar gider.. Varmı böyle biri ? Var elbette sizlerde bende çok iyi biliyoruz değimli? Mesela hani ayna önünde kazanılmış şu müthiş yarış varya; “Poker Face” için ne dersiniz bu atın sürekli bir; Aprantisi varmıdır ? yokmudur? Acaba bu yarışta söz konusu aprantisi ile koşmuş olsaydı yarışta bitiriş şekli ne olurdu sizce? Şimdilik bekleyeceğiz ve göreceğiz bakalım neler olacak ?

UNUTMADAN YAZALIM

Ankara dan ilimize gelen at yarışı spikeri kardeşimiz gece nin 6).koşusunda tekrarlarda birkaç kere vurgulayarak; (Can oğlu Can) çokta rahat değildi, gibi yorumlar yaptı! farkındaysanız? Bakın buradaki atın yarış içinde zorlanmasından daha çok Jokeyinin safkana fazla güvenerek normalden çok erken bir zamanda önlere çıkıp, yarışı Forse ederek kazanmak istemesindendi..

Dünyanın hiçbir yarış sahasında, hiçbir safkan yoktur; (Hem önde gidecek, hem de son verecek)..Bir yarış atı ya’ önde tempo yapar, hızına ve gücüne güvenir, rakiplerine cevap vere, vere kazanır! Yada bekler sonradan gelip bitirici sprint ile yarışı kazanır..yarış atının başka koşu şekli yoktur!

Şimdi aklımıza gelmişken, soralım acaba? Jokey kardeşimiz daha 800’lerde önlere çıkıp bitirme sevdasın dan , çok atını son düzlük dönülürken önlere gelip (400)’lerde, ataklarına başlamış olsaydı bu yarışta sonuç ne olurdu ? Bakın kazanan, kazanmıştır sonuçta. Ama burada yapılanda bir “yanlıştır” ve ne yazık diğer birçok konuda olduğu üzere bu konu da da’ yazan çizen kimse yok, günümüzde ne yazık ki ! At yarışı yazarlığı, eline basılı bültenleri alıp günlük yarış yorumu yapmak yada tahmin yazmak değildir!

TAMDA YERİ !

www.sonduzluk.com olarak son bir aydır, falan ( GÖZÜMDEN KAÇMAYANLAR)’ köşesini de bu nedenle yazmaya başladık.. Çünkü yapılmayanı yapmak her zamanki gibi sitemizin üzerine düşmüştür! Burada yaptığımız yarış içerisindeki doğru ve yanlışları aklımızın ve bilgimizin yettiğince sizlerle paylaşmak ve daha “FARKINDA” bir yarış izleyicisi kitlesi oluşturmak.  

AMATÖR KİŞİLER (You tube)’ KANALLARINDAKİ YAYINLAR “

Son dönemlerde MODA’ olduğu üzere sosyal Medya marifeti ile yarış sever yararına yapılmaya çalışılmakta olan bir takım girişimler ne yazık..; YARIŞ SEVERE ZARARLI OLMAKTA ! aralarında yarı profesyonel arkadaşlarında olduğu ancak genellikle sahalarda adını bile duymadığımız YARIŞ YAZARLIĞI’ konusunda çok büyük olumsuzluklar içinde gördüğüm çok AMATÖR’ kişilerin bu kanal marifeti ile yarış severimize bir takım TAHMİN ve AT YARIŞI YORUMLARI’ yapıyor olması ciddi anlamda yarış severimize bir katkıdan çok zarar vermekte.. Bu arkadaşlara seslenmek istiyorum;

Yarış severimiz bu yayınları izliyor ve ne yazık sizlerin TAHMİN’ lerin den ister istemez etkileniyor!.. Bir takım; (kişisel kanıtlanılmak) hisleri için yapılan bu yayınlar kesinlikle hiç uygun değildir ! Orda konuşulan her kelime, zaman içinde birilerinin boynuna VEBAL’ olur ! Arkadaşlar AT YARIŞI YAZARLIĞI’ sadece kaleme alınmış yada sözlü olarak bir yerlerde konuşulmuş TAHMİN’cilikten ibaret “DEĞİLDİR”Bu yayınları ya profesyonel kişileri bulup yapın yada yapmayın yazıktır bu GARİBAN’ halkın parasına..

(YÜKSEL SAYMAZ)’A NAZARIMIZMI DEYDİ NE ?

Ülkemizin en iyi at yarışı anlatan sipikerlerin den biri olduğunu düşündüğümüz (Yüksel Saymaz) kardeşim ve İzmir'imizin Gururu durumundaki “Tanzer Parlar” kardeşim için geçtiğimiz yazılarımızda aynı anda bir padok anlatımlarında diğeri yarış anlatımında süper ikili oldular demiştim, bir İzmir yarış gününde. İşin tuhaf tarafı hemen ertesi gün;

31/12/2021 Cuma gecesi bu kez anlatıma geçmiş olan; (Yüksel Saymaz) kardeşime pist mi, ters geldi anlatım yerinde mi bir sorun vardı? bilemiyorum ama kendisini son derece tedirgin ve anlatımlarında ise Kem,küm eder ‘bir halde bulduk doğrusu..Gereksiz anlarda yapılmış olan yarış ve atların durumu konusundaki,yorum ve anlatımları bir yana bırakılsa bile.Hatta bir aralık atlar pistte çıkarken taktim yaptığı sırada söz konusu yarışta at binmeyen “Hişman Çizik” bile anlatımlarda vardı! Ama bu jokey kardeşimiz İzmir de at binmiyordu.. Sonra dan, düzelti bu durumu. Ancak bu sunumu da yaptı işin açıkçası; (Hüseyin Şimşek) kardeşimizdi, söz konusu olan ata binen Jokey..

Ne diyeyim sanırım, bizim nazarımız dey di bu kardeşimize ? Neyseki “Yüksel Saymaz” kardeşimiz geçtiğimiz Pazar gayet düzgün ve çoşkulu, yarış anlatımları ile işine kaldığı yerden devam edince, bizlerde gerçekten çok mutlu olduk. Kendisine yakışanda buydu

PAZAR; ( GÖZÜMDEN KAÇMAYANLAR )

9 Koşu vardı ama yarışların keyfi yoktu desek yeridir. İlk 4 koşu bir tarafa da, SİNOPLU MERVE’ isimli kırsrağın kazandığı yarışta (Atik Atik, Aslan Soylu ve Derviş Bey) yarışın hiçbir yerinde yoklar ise, bende bu safkanlar bundan sonraki yarışlarında da.Şahsen bu safkanları ben değerlendirme dışı bırakacağım.Demek ki’ bu safkanların yarış karakterleri bozulmuş ve (yarış atı vasıf) larını da kaybetmişler..Allah sahiplerine ve ilgililerine güç kuvvet versin..Kazanan için nemi diyeceğim? koşmayanların yanında yarışı kazanmak onun için çokta zor olmadı Tebrikler..

HELAL SANA ( MEMO)’CAN..

Bana göre Pazar ile ilgili bir başka dikkat çekici yaşanmışlık ise Jokey kazanç hanesinde (268)’ birincilik yazıyor olsa da, daha ziyade İdman Jokeyliği yapan ve işinde de, (Yarış sahalarında)hayli usta olarak bilinen; “Mehmet Gönültaş” kardeşimin;” ZAFİR” isimli at ile Hazır’ bir ata nasıl binilir dersi vermesiydi, efendi, çalışkan ve her zaman büyüklerine saygılı olan kardeşime. Helal olsun..

(BOMBA)…. NEVZAT AVCİ !

Geçen perşembe Gecesi de “CAN OĞLU CAN” ile erken öne çıkarak hata yapan! neredeyse yarışı kaybedecek duruma gelen( Nevzat Avci) sonrasında ise bu kez. Pazar yarışında, sürekli bindiği “BOMBACAN”nında Jokeyi idi’ Can oğlu can ile yapamadığını burada yaptı desek yanlış olmaz sanırım. Bu atı tanıyor karakterini biliyor FAVORİ’ ata binmek bumudur? Bu safkan rakibini atlamadımı, atlamıyor ve yarışa küsüyor değimli ? (bunu ben bile öğrenmiş isem) O zaman yarışın başında, neden rakip safkanı önde bırakıyorsun be’ çocuk ? Bumudur Jokeyliğin sana öğrettiği bu yarışı BOMBACAN’ değil Jokeyi kaybetmiştir NOKTA ! Unutmadan hatırlatalım yılın ilk gününde İzmirde altılı Gabyan;  2. 6'LI GANYAN(1/7/5/1/1,5/1,2) :(22,51 t,)  vermiştir hayırlı olsun.Sevgi ve saygılarımızla; ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN..  

PERŞEMBE İZMİR BANKOM İzmir ilimizde inaılmaz olaylar yaşanmakta. Son dakika strat içindeki bir at yarıştan çıkıyor, jokey düşüyor sakatlanıyor,inanılmaz Jokey ve apranti hataları yaşanıyor ve FAVORİ’ atlar bu olaylardan olumsuz yönde etkileniyor! Allah sonumuzu hayır etsin bakalım.. bu saydığımız olumsuzluklar yaşanmaz yarış içinde bir terslik olmaz ise diyerek başlayalım şimdi sözümüze; “Oğlum Mutlu” kazanmaya çok yakındır Banko..

Altılım..; 4 / 5,6,4/ 1,4,6 / 3,5 / 2,5 / 3,4,5

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023