LÜTFEN DİKKAT…..

KİTAP İÇİN ( SPONSOR) ARIYORUZ !

Değerli At yarışı camiası ve çok değerli yarış severler sayın www.sonduzluk takipçileri;

Bir “At Yarışı Gazetecisi” olarak yaşam sürem içerisindeki bütün bilgi birikim ve araştırmalarım sonrasında ( 36)' yılda toparladığım Türk Atçılığı ile ilgili..;

Tarihi döküman, Belge, Dönemsel resimler ile destekli "1856" Yılından, başlayarak günümüze kadar gelen, atçılığımızın GERÇEK' ler ışığındaki, geçmişi bir (kitap) olarak..Çok değerli, yol arkadaşım ve sitemizin kurucu editörü, olan..Yıllardır’ benim;

HAVADA TEK BAŞIMIZA SALLADIĞIM’ ELİME KARŞILIK OLAN, BİR ALKIŞ SESİ HALİNİ ALDIĞIMIZ ! ‘ beklide bu alkış sesi sonrasında (Tek’ yürek tek bilek ve tek yumruk) olduğumuz. Atçılığa ve bu işe sitesi ile kayıtlara geçmiş dönem olarak ( 17 Yılını vermiş) ‘daha öncesinde de, bu mesleğin ve atçılığın, çeşitli bölümleri ile hep içinde bulunmuş olan. Sevgili kardeşim "Ufuk Çakır"ın, büyük emekleri, yazı, belge ve çok büyük destekleri ile artık hazır durumda..

ARTIK HAZIRIZ

1950 yılından bu yana ülkemizdeki At yarışı organizetörü kurum kısa adı (TJK) tarafından atçılığımızın tarihi ile ilgili olan ancak içerisinde büyük yanlışlarla, halkımıza sunulmuş. Tarihsel yanlışlar ne yazık günümüze kadar gelmiştir.. Yukarıda söz konusu ettiğimiz kitabımız sayesinde atçılığımız ile ilgili olan Tarihi “GERÇEK” leri bu kitapta bulabileceksiniz..

TÜM YAYINLARDA YANLIŞ BİLGİ VAR…

Ayrıca Söz konusu kurumun yanlış bilgiler ışığında yayınlanmış olan; 1950 yılından sonraki temel bilgilerinde gerçeklerle ilgisi, olmadığı’ bu yıllardan günümüze kadarki tüm. Araştırma ve tarihsel kitaplardaki" TEMEL BİLGİ" yanlışlığı nedeni ile, hiç bir değer taşımadığını ne yazık ve üzülerek sizlere sunmak durumundayız !

Geçtiğimiz zamanlarda İzmir ilimizdeki Atçılık Tarihi konferansımız sonrasında bana ulaşan bir Üniversite öğrencisi yapacağı araştırma için hangi bilgi kaynağına ulaşması gerektiğini sorduğunda ben kişisel olarak bu TARİHİ’ yanlışları kendisine anlattım ancak bu koca bir Denizde sadece bir DAMLA’ olarak kalacak ancak bu KİTAP’ atçılık tarihimizi de değiştirecek olgunluk ve bilgi yeterliliği ile hazırdır ve sadece basılmayı beklemektedir..

NE YAPTIK ?

Ülkemizdeki at yarışları ilk olarak ( Organize olmak şartı ile ) İzmir ilimizdeki Buca’ ilçesinde olduğundan dolayı, biz kitabımızın “Buca Belediyesi” kültür sanat bölümü vasıtası ile basılması için bir takım girişimlerde bulunduk !! Ancak uzun bir bekleme süresi sonrasında, söz konusu kitabımızın (Bandrol)’lerinin, bile hazır olduğu kesinlikle Buca belediyesinin bu kitabı ( 1 ) ‘numaralı basılmış eser olarak değerlendireceğini bize aktaranlar sonrasında, ne yazıkki, konu ile ilgili bir gelişme alamadık !..

Sonrasında konu İzmir ilimizi ilgilendirdiği ve geçmişte yaşanmışlıkların İzmir il sınırlarında olduğu için. Bu kez” İzmir Büyük şehir Belediyesi” kültür sanat bölümündeki ilgili birimlerle ile bir takım, görüşmeler yaptık ancak burada da, karşımıza bir takım bürokratik olumsuzluklar çıktı !

Bu arada biz boş durmadık. İzmir ilimizdeki yerel bir Tv’ kanalın da ve İzmirin ünlü Kültür mekanlarından olan (Milli Kütüphane)’de, iki ayrı katılım gerçekleştirdik !

YOKTULAR !

Özellikle; İzmir Milli kütüphane deki konferansımızda; Tarih profesörleri, Tarih araştırmacıları, Doçentler ve Doktorlar ve Üniversite, öğretim üyeleri gibi kaliteli bir dinleyici kitlesine seslendiğimizde. Bir çok yerel ve ulusal anlamda yayın ve basılı yayın organı, bu konuya büyük ilgi gösterip sayfalarca haber yaparken !

Ne yazık At yarışı camiasından;

Organizatör kurum temsilcisi ( TJK), Çalışanı, At sahipleri Derneğinden’ bir yetkili yada temsilci yada çalışanı At sahibi, Antrenör, Apranti, Jokey, Seyis yada bir tek Yedekçi bile bu konferansa katılım göstermedi..( Evet günlerden perşembeydi ve İzmir de yarış vardı ama )’ hiç değilse, kurumsal anlamda birer görevli katılımcıları olmalıydı Ama yoktular! Oysaki konferansın konusu İzmir ve ülkemizdeki at yarışı tarihiydi ve orada Atçılık camiası YOKTU !

BU (İKİ YARIŞ) NEDEN NASIL KOŞULDU ?

Evet elimizde bir çok gerçek belge ve bilgi var! Bu neden ile İzmir ilimize. Tarih içinde unutulmuş ve yıllık yarış programından kaldırılmış olan KOŞUCU BEKİR EFENDİ ve yine İzmir ilimiz ve atçılık tarihimiz ile ilgili olarak çok büyük önem taşıyan ülkemiz topraklarında koşulmuş ve tarihi belgelerle sabit olan ilk DERBY’ yarışı olan SULTAN KOŞUSU’nuda yine yıllık yarış programına aldırmış, bulunmaktayız çünkü bunlar tarihsel belgeler ile sabit durumdadır..

İlk Türk Jokeyi olan Koşucu Bekir efendi ve sonrasında. Kölelikten gelip Şampiyon jokey olan Arap Davud’ gerçeğin de olduğu, üzere. Bunlarda yaşanmışlıklar arasındaki gerçeklerdi.. Sonuç olarak tüm bunlardan sonra biz artık hazırız KİTAP’ hazır ancak;

KİTAP İÇİN  

Tarihsel belgeler, dönemsel resimler ile destekli olan. Kesi Gerçeklere dayalı bir. At yarışı tarihi araştırma Kitabı hazır durumda. Ancak gerek yerel’ Belediyelerin bürokratik nedenler ile sahiplenemediği, gerekse iletişim bozuklukları nedeni ile yerel yönetimlerden, bir sonuç alamadığımız bu araştırma kitabımız için biz bir;

“SPONSOR” kurum, şirket, işletmeci yada kişisel girişimci arıyoruz ! İsteyen ve konu ile ilgili olan her kişi yada kurum bize..; (Ufuk Çakır) www.sonduzluk.com yada sosyal medya marifeti ile ulaşabilir! Facebook’ile de bize;( Hakan Demirci)’ yazarak ulaşmanız mümkündür.. Evet arkadaşlar kitap hazır, ancak sahipsiz! bir Sponsor’a ihtiyacımız var!  ŞANSINIZ BOL BAHTINIZ AÇIK OLSUN..

GÖZÜMDEN KAÇMAYANLAR ( Perşembe / İzmir )

Vasat kelimesinin de VASAT’ kalacağı Allaha emanet yarışlar izledik geçtiğimiz Perşembe günü İzmir ilimizde.. Ancak önemli olduğu için şunu belirtelim ki İzmir'de hafta içi olan yağışlar nedeni ile pistte yaklaşık (2 Saniyelik bir hafiflik söz konusu) durumdaydı..

Ancak bir yarış vardı ki, inanın benim hem kanıma dokundu, hem de aklımın almayacağı tuhaf hislere girmeme neden oldu ! Günün tek KV koşusunda bir bakıma bir önceki yarışında bir tekrarını izleyecektik.. Beklenen buydu ancak işin tuhaf tarafı yarış içinde ve sonunda daha başka gariplikler çıktı ortaya;

İlk önce şunu bir hatırlayalım, bir önceki koşu 200 metre kumda “Kubilay” koşusuydu ve buradaki safkanlardan Kuru Sağan ile “El Nino” aynen o yarışta da koşmuşlardı… Evet 2000’ sonradan gelen “El Nino” rakibini geçmiş ve söz konusu yarışta üçüncü olmuştu.. Aynen durum bu ! Bu kez mesafe uzadı 2000’den 2100’e çıktı sonradan gelecek safkan ise yine El Nino’ olduğuna göre acaba sizce burada kim daha şanslı olabilirdi? Arkadaşlar ATOM Falan parçalamıyoruz bu sorunun karşılığı (2x2) kadar nettir..!

Ama yok olmadı at yarışında bir kere daha 2x2’ belli sonuç ile noktalanmadı işte.. Çünkü burada at binmekte olan Jokey kardeşlerimizden biri, sanıyoruz ki’ yarışın sonlarını karıştırıp atını daha “600” tabelası, civarında önlere haraketlendirmeye kalkınca. Takke düştü, kel göründü !

Son birkaç haftadır gayet. Formda olan Jokeyinin de Gayretleri ve yerinde teşvikleri ile Kuru Soğan yarışı güle oynaya kazanırken acaba “El Nino” ya, binen bu kardeşimiz yarıştan sonra ikinciliği de kaybetmiş olarak, bu atın ilgililerine ne dedi dersiniz?

Vallahi at hiç cevap vermedi mi, dedi ne dedi Acaba? 

NOT; Bakın bu yazımızda sizlere sadece bu yarış ve bu yarıştan bir önceki yarışın iki ayrı fotosunu sunuyoruz, buyurun şimdi yorum sizlerin..Ne diyeyim bu arkadaşlar bu ülkede açık yarış biniyor ise bizde söz bitiyor demektir..

Sizlere daha önce Ülkemizdeki At yarışı organizatörü kurumun, yarış severe; “HİÇ BİR ŞEY VERMEDEN” Sürekli yarış severden istemesi; ( ZAM)’lı, tarifeler uyguluyor olması sonrasındaki, önerimi tekrarlıyorum Lütfen ya’ at yarışı müşterek bahislerine yapacağınız kuponların bütçelerini olabildiğince gerilere çekin.

PAZAR İZMİR BANKOM

Bana göre bu altılıyı sona kadar getirelim ve birazda şansın yardımı ile YÜCELİR’i, Banko yazalım diyorum

1.Altılı;

1 / 1,5,8 / 1 / 3,4 / 4,6,7,8,10 / 2,3

2.Altılı;

3,4 / 4,6,7,8,10 / 2,3 / 6,7 / 3,5 / 4

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023